اخبار

۱۳۹۹/۱۲/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۶۳۸

مسوولیت دارندگان  درگاه‌های اجاره‌ای 

افرادی که درگاه خود را اجاره می‌دهند مسوولیت‌های اجرایی آن را هم باید بپذیرند. برخی از این درگاه‌ها در حوزه‌های تخلفات و جرائم کیفری استفاده می‌شوند که مسوولیت سنگینی را متوجه دارنده درگاه می‌کند. مدیرعامل شرکت شاپرک درباره وجود برخی درگاه‌های اجاره‌ای گفت: در برخی اوقات شاهد این هستیم که یک ابزار پذیرش که عمدتا ابزارهای پذیرش اینترنتی هستند، از طرف دارندگان ابزار پذیرش به افراد دیگری که شغل مرتبطی ندارند، اجاره داده می‌شود. کاظم دهقان در گفت‌وگو با ایبِنا تصریح کرد: طبیعتا برخی از تخلفات در این حوزه مربوط به عدم تطابق کد صنف ثبت شده در شرکت شاپرک با نوع فعالیتی که در آنجا صورت می‌گیرد است که در اینباره لازم است اشاره کنم با امکاناتی که در حال حاضر داریم و امکان رصد این حوزه و کشف رفتارهایی که کد صنف را با توجه به نوع فعالیت تشخیص می‌دهد وجود دارد، امکاناتی را به شرکت‌های پرداخت ارایه کردیم و اطلاعاتی به آنها دادیم که با این موضوع برخورد کنند. وی ادامه داد: طبیعتا افرادی که درگاه خود را اجاره می‌دهند مسوولیت‌های اجرایی آن را هم باید بپذیرند. برخی از این درگاه‌ها متاسفانه در حوزه‌های تخلفات و جرائم کیفری استفاده می‌شوند که مسوولیت‌های سنگینی را متوجه دارنده درگاه می‌کند. مدیرعامل شرکت شاپرک تاکید کرد: هرچند که با برخوردها و پایشی که در این حوزه بود عمده این موارد از شبکه پرداخت خارج شدند و به کانال جایگزین مهاجرت کردند، اما برای باقی مانده موارد، هم در حوزه درگاه‌های اجاره‌ای و هم کارت‌های اجاره‌ای باید توجه داشته باشند که مسوولیت سنگینی را برایشان به دنبال خواهد داشت.

مزایای حذف فیزیک کارت‌های بانکی

حذف فیزیک کارت‌های بانکی و پرداخت الکترونیکی بر بستر موبایل، امنیت پرداخت مشتریان را بالا می‌برد چرا که از کارت استفاده نمی‌شود؛ بنابراین ریسک کپی کردن کارت‌ها نیز کاهش می‌یابد. معاون بازاریابی و عملیات شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا با اشاره به تصمیم اخیر بانک مرکزی برای حذف فیزیک کارت‌ها و استفاده از بستر موبایلی گفت: این روش پرداخت، یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به کاهش یا حذف کارت‌های فیزیکی منجر شود، کارت‌هایی که تولید و نگهداری و صدور مجدد آنها هزینه هنگفتی بر شبکه بانکی کشور تحمیل می‌کند. ضمن اینکه به دلیل پشتیبانی استاندارد EMV نیز این مهم با اهمیت ارزیابی شده و سطح استاندارد سرویس را در شبکه بانکی کشور ارتقا می‌دهد. فرشید اردوانی در گفت‌وگو با ایبِنا تصریح کرد: این روش پرداخت، امنیت پرداخت مشتری را بالا می‌برد چرا که از کارت استفاده نمی‌شود؛ بنابراین ریسک کپی کردن کارت‌ها کاهش می‌یابد؛ اما از سوی دیگر مواردی هم به عنوان چالش و مانع این روش وجود دارد که باید به آنها توجه کرد؛ نخست اینکه شرکت‌های PSP حتما باید به شاپرک متصل شده باشند. وی ادامه داد: مورد بعدی اینکه در این روش در واقع کارت فیزیکی را بر روی اپلیکیشنی در موبایل خود خواهیم داشت، در حال حاضر یک اپ توسط شرکت خدمات انفورماتیک تهیه شده و برنامه‌های دیگر که رجیستر شده باشد هنوز معرفی نشده است. نکته دیگر که باید به آن توجه داشت این است که موبایل‌ها باید هوشمند و قابلیت NFC داشته باشد؛ هرچند که براساس آمارها، درصد دارندگان گوشی هوشمند در کشور فراتر از ۶۰ درصد جمعیت کشور اعلام شده ولی تعداد کم گوشی‌های مجهز به تکنولوژی NFC یک از عوامل محدودکننده کاربرد آن است.

4000   میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها پرداخت شد

 معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری گفت که امسال چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان کشور پرداخت شده است. سیاوش ملکی فر افزود: برنامه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری هم در سال جاری پرداخت بیش از چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان بود که خوشبختانه با وجود شرایط مالی سخت حاکم بر جامعه این مبلغ تامین و تسهیلات به شرکت‌ها پرداخت شد. وی سقف تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش بنیان را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت که علاوه بر تسهیلات، دولت از طرح‌های آن دسته از شرکت‌های دانش بنیان که در ارتباط با مقابله با کرونا بوده، حمایت‌های ویژه‌ای داشته است. ملکی فر توضیح داد: در نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته پس از قطعی شدن ورود ویروس کرونا به کشور، صندوق نوآوری طی یک فراخوان حمایت خود را مبنی بر تامین مالی تولید محصول و یا خدمات اثربخش برای مقابله با این ویروس و بیماری کووید ۱۹ اعلام کرد که طرح‌های زیادی از سوی شرکت‌ها ارسال شد و در نهایت ۶۲ طرح مورد قبول صندوق قرار گرفت و دولت برای اجرایی کردن این طرح‌ها در عرض ۲ هفته ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به آنان پرداخت کرد.  وی این طرح‌ها را شامل ساخت ونتیلاتور، اکسیژن ساز، کیت تشخیص، ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده معرفی کرد و افزود: خوشبختانه با تولید این دستگاه‌ها و مواد، کشور توانست در اوج تحریم‌ها از محصولات مورد نیاز برای مقابله با کرونا و بیماری کووید ۱۹ بی نیاز شود.  ملکی فر گفت: در حال حاضر نیز شرکت‌های دانش بنیان دنبال ساخت واکسن هستند که امیدواریم بتوانیم از این مرحله نیز با موفقیت عبور کنیم. وی پرداخت تسهیلات کرونایی به شرکت‌های دانش بنیان را یکی دیگر از حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و افزود: در مجموع بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جبران خسارت ناشی از کرونا در اختیار این شرکت‌ها قرار گرفت.