سیاست
آخرین وضعیت اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری
نایب رییس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها تاکید کرد: ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاستجمهوری در کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها بررسی شده و اکنون در نوبت رسیدگی در صحن است. محمد حسن آصفری بیان کرد: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاستجمهوری که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و جهت رسیدگی به شورای نگهبان فرستاده شد با ۵ ایراد از سوی شورای نگهبان مواجه شد که ایرادات درستی بود و جهت رسیدگی مجدد به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بازگشت. وی در ادامه اظهار کرد: ایرادات وارده به این طرح را در کمیسیون با حضور حقوقدانان شورای نگهبان بررسی کردیم و در نهایت اصلاحات لازم صورت گرفت. اکنون نیز این طرح به هیات رییسه مجلس ارسال شده تا در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار گیرد. اما بعید میدانم که این طرح به این دوره از انتخابات ریاستجمهوری برسد و به احتمال زیاد برای دورههای بعدی انتخابات ریاستجمهوری آماده میشود. نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در دستور کار مجلس قرار داشته و برخی از مواد آن نیز در صحن مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. اما این طرح نیز بعید است که به انتخابات این دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا برسد. البته در این طرح نظارتهایی برای قبل و بعد از انتخابات پیش بینی شده است که بخش نظارتهای بعد از انتخاباتی آن میتواند بعد از انتخابات این دوره مورد استفاده قرار گیرد.
برگزاری دادگاهی برای منافقین
قوه قضاییه از برگزاری دادگاهی برای «گروهک تروریستی منافقین» در «شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی و عمومی بینالملل تهران» خبر داد. مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: اولین دادگاه رسیدگی به دادخواست ۴۲ نفر از اعضای سابق گروهک و فرقه تروریستی منافقین به سرکردگی مریم و مسعود رجوی و جمعی از اعضای کادر ارشد این گروهک در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی و عمومی بینالملل تهران در حال برگزاری است.
در ابتدای جلسه قاضی پورمریدی ضمن اعلام رسمیت جلسه، گفت: خواندگان این پرونده گروهک منافقین، مسعود رجوی، مریم رجوی، مهدی ابریشمچی، ابوالقاسم رضایی، سید محمد سید محدثی، مجید حریری، محبوبه جمشیدی، مهدی مرادی، مژگان پارسایی، محمدعلی توفیقی خانیکی، محمد حیاتی، عباسعلی سیفیپور، هادی روشنروان، علیرضا جعفرزاده، محمدصادق سادات دربندی، مهوش سپهری، عذرا علوی طالقانی، مهدی علی قلی، محمدجواد غدیری مدرسی، سارا صمصامی و گیتی گیوهچیان هستند. وی ادامه داد: از طریق کشورهای فرانسه و آلبانی که محل اقامت اعضای این گروهک است، ابلاغ بعد از ارایه دادخواست انجام شد. نیابت را مستقیماً به وزارت دادگستری آلبانی انجام دادیم تا ابلاغ را انجام دهند که از طریق وزارت خارجه برای آنها ارسال شده است. رییس دادگاه گفت: ابلاغ در دی ماه صورت گرفت و دو ماه فرصت قانونی نیز تا انجام رسیدگی طی شده است.
قاضی پورمریدی بیان داشت: در ابتدای اظهارات وکیل خواهان را میشنوید. از وکیل تقاضا داریم که در خصوص دادخواست خود توضیح دهد. در ادامه جلسه نیز از اعضایی که تمایل داشتند بیایند و صحبتهای خود را ارایه و به سوالات دادگاه نیز پاسخ دهند. در ادامه توسلی وکیل شکات پرونده، گفت: دادخواست در چند بخش تنظیم شده است، بخش اول ماهیت گروهک به عنوان یک فرقه و مولفههای تشکیل یک فرقه و آثار رفتار فرقهای است. بخش دوم نیز رفتار شناسی این گروهک است. وی ادامه داد: گروهک مجاهدین به عنوان یک فرقه خشن و تروریست عملیات مسلحانه خود علیه مردم ایران را آغاز کرد که کشتار زنان و کودکان در عملیات مختلف و ترور سران احزاب سیاسی نظیر ترور اعضای حزب جمهوری از جمله آن بوده است. این وکیل افزود: سازمان دیده بان حقوق بشر تحقیق مفصلی در این خصوص ارایه کرده که برخی از مستندات آن در دادخواست اشاره شده است. وی گفت: در زمانهای مختلف یک سری دستورالعملهایی به اعضای این گروهک ابلاغ شده که یکی از دستورالعملهای آن ستاد بخش اجتماعی گروهک است. ستاد مذکور نقل قولی داشته که در آن به درک و فهم عمیق و عظمت سرکردگی مسعود و مریم و ایمان به آنها و اطاعت انقلابی از آنها اشاره شده است. بر اساس آن اعضای گروهک، حق هیچ گونه ابتکار عمل را ندارند و حتی در تفکر خویش آزاد نیستند.
سخنان محسن رضایی با دیدگاه ایران فاصله دارد
روابط عمومی وزارت امور خارجه در اطلاعیهای با اشاره به اظهارات محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک گفتوگوی رسانهای درباره عراق و سوریه، تاکید کرد که آنچه گفته شده است دیدگاه شخصی مصاحبهشونده بوده است.
در اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه آمده است: آنچه گفته شده است دیدگاه شخصی مصاحبهشونده بوده و با نگاه جمهوری اسلامی ایران فاصله دارد و ایران در همه موارد و مقاطع بر اساس اصل برادری به کمک دولتهای عراق و سوریه شتافت که جلوه بارز آن را در مبارزه با داعش میتوان دید. اطلاعیه روابط عمومی وزارت امور خارجه در ادامه افزوده است: ایران با درک خطر تروریسم بر منطقه و بنا به درخواست دولت عراق و سوریه برای مبارزه با داعش حضور پیدا کرد.