خبر

۱۳۹۹/۱۲/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۹۳۸

درخشش به‌پخش در آخرین رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران

در مراسمی که با حضور معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت ، وزارت نفت ، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر و جمعی از مسوولان کشوری و مدیران بنگاه‌های اقتصادی کشور 500 شرکت برتر ایران معرفی شدند. در مراسمی که در آخرین روزهای بهمن‌ ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد 500 شرکت برتر ایران معرفی شدند و شرکت به‌پخش با کسب رتبه نود و هفتم در میان ۱۰۰ شرکت برتر ایران برگ زرین دیگری به افتخارات خود افزود. بر‌اساس این گزارش، گروه توسعه صنایع بهشهر رتبه نخست در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی و رتبه پنجاه و چهارم در میان ۱۰۰ شرکت برتر، گروه توسعه ملی رتبه بیست و هشتم، بانک اقتصاد نوین رتبه چهل و هشتم، به‌پخش رتبه نود و هفتم و پاکسان رتبه صد و چهلم را به خود اختصاص دادند و در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی شرکت قند نیشابور، در گروه محصولات شیمیایی و بهداشتی شرکت پاکسان و در گروه موسسات بیمه‌ای نیز از شرکت بیمه نوین تقدیر به عمل آمد.

ارسال محموله اقلام اساسی به ونزوئلا

اولین محموله صادراتی شرکت به‌پخش با ارزش تقریبی سه میلیارد تومان، به کشور ونزوئلا ارسال شد. با توجه به ضرورت توسعه بازارهای صادراتی در کشورهای مختلف برای نخستین محموله صادراتی ویژه‌ای از سوی شرکت به‌پخش به ارز تقریبی 3 میلیارد تومان در نیمه دوم سال 99 به ونزوئلا صادر شد. بهروز پورمحمدی مدیرعامل این شرکت ضمن اعلام خبر فوق افزود: این محموله حاوی تن ماهی و به ارزش تقریبی سه میلیارد تومان بود. وی در ادامه از فراهم‌سازی مقدمات، جهت صادرات حدود 5/1 میلیارد تومان دیگر کالای تن ماهی و نیز چهار میلیارد تومان ماکارانی به کشور ونزوئلا خبر داد.

سایه روشن  قیمت اقلام اساسی

سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد‌ (فائو) اعلام کرد قیمت اکثر کالاهای غذایی اساسی به جز شکر و درکل قیمت جهانی مواد غذایی در سال2021 برای هفتمین ماه متوالی افزایش پیدا کرد. به گزارش «ایسنا»، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در ماه دسامبر به ۵/‌۱۰۷ واحد در مقایسه با آمار بازبینی شده ۲/‌۱۰۵ واحد در ماه نوامبر صعود کرد. شاخص قیمت نوامبر در ابتدا ۱۰۵ واحد اعلام شده بود. این شاخص برای کل سال ۲۰۲۰ به میانگین ۹/‌۹۷ واحد رسید که بالاترین رکورد در سه سال گذشته بود و ۱/‌۳ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش داشت. با این حال همچنان ۲۵درصد کمتر از اوج تاریخی خود در سال ۲۰۱۱ است. قیمت روغن‌های گیاهی در میان مواد غذایی زیرمجموعه شاخص فائو همچنان بزرگ‌ترین رشد را داشت و پس از رشد ۱۴درصدی در نوامبر، بر مبنای ماهانه ۷/‌۴درصد در دسامبر رشد کرد. رشد قیمت روغن پالم به ‌دلیل کاهش ذخایر جهانی علت عمده جهش این شاخص بود. این شاخص برای کل سال ۲۰۲۰ حدود ۱/‌۱۹ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ جهش پیدا کرد. طبق گزارش فائو، محدودیت عرضه در کشورهای تولیدکننده بزرگ روغن پالم عامل بالا رفتن قیمت‌ها بود و تجارت آن هم از افزایش چشمگیر تعرفه‌های صادرات در اندونزی متاثر شده است. قیمت روغن سویا هم به ‌دلیل اعتصاب‌های طولانی در آرژانتین رشد داشت. شاخص قیمت غلات در دسامبر ۱/‌۱درصد در مقایسه با نوامبر رشد کرد و برای کل سال ۲۰۲۰ به میزان ۶/‌۶درصد در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۹ افزایش داشت. قیمت صادرات گندم، ذرت، سورگوم و برنج همگی در دسامبر رشد کردند و به‌ دلیل نگرانی‌ها نسبت به شرایط رشد محصول و چشم‌انداز برداشت در امریکای‌ شمالی و جنوبی و همچنین روسیه بالاتر رفتند. شاخص لبنیات در دسامبر ۲/‌۳درصد بر مبنای ماهانه رشد کرد اما برای کل سال ۲۰۲۰ حدود یک درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود. در دسامبر همه زیرمجموعه‌های این شاخص به‌ دلیل تقاضای قوی جهانی برای واردات که ناشی از نگرانی‌ها نسبت به شرایط آب و هوایی خشک‌تر و گر‌م‌تر در منطقه اقیانوسیه و همچنین تقاضای داخلی بالا در اروپای غربی بود، بالاتر رفتند. شاخص قیمت گوشت در دسامبر ۷/‌۱درصد رشد کرد اما این شاخص در سال ۲۰۲۰ به میزان ۵/‌۴درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش داشت. فائو اعلام کرد قیمت مرغ در دسامبر تحت تاثیر شیوع آنفلوآنزای مرغی در اروپا بهبود یافت، اما قیمت گوشت خوک تحت تاثیر تعلیق صادرات آلمان به بازارهای آسیایی در پی شیوع تب خوکی آفریقایی اندکی کاهش یافت. شاخص قیمت شکر در دسامبر نسبت به نوامبر ۶/‌۰‌درصد کاهش یافت اما برای کل سال ۲۰۲۰ حدود ۱/‌۱درصد در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۹ رشد داشت. این رشد قیمت ناشی از افزایش واردات چین و تقاضای فزاینده برای شکر تصفیه شده از سوی اندونزی بود. فائو پیش‌بینی به‌روز شده درباره برداشت جهانی غلات را در ژانویه اعلام نکرد. گزارش بعدی این سازمان در فوریه منتشر می‌شود. براساس گزارش رویترز، فائو در نوامبر پیش‌بینی خود از میزان محصول غلات در فصل زراعی سال ۲۰۲۰ را برای سومین ماه متوالی مورد بازبینی قرار داد.