نرخ بالای سود بانکی و واردات ۹۵درصد بلای جان صنعت است

۱۳۹۴/۰۱/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۰۱


رییس اتحادیه تعاونی‌های صنعت چاپ گفت: نرخ بالای سود بانکی و واردات ۹۵درصد ملزومات صنعت چاپ بر مشکلات تولید افزوده است.

بهمن پورمند با اشاره به اینکه پس از برگزاری جلسات متعدد موفق به دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت با بازپرداخت حداقل 5ساله نشده‌ایم، گفت: یک‌بار برای ارایه تسهیلات توسط بانک رفاه موافقت شد، اما برای دریافت آن باید مراحل 2ساله طی شود. وی گفت: در نهایت با پرداخت تسهیلات با نرخ 21درصد سود به صورت یک‌ساله برای تامین مواد اولیه و 3ساله برای تامین ماشین‌آلات موافقت شد، اما فرآیند طولانی آن منجر به نارضایتی بسیاری از فعالان این بخش شده است.

رییس اتحادیه تعاونی‌های صنعت چاپ با تاکید بر اینکه بسیاری از سفارشات به کشورهایی نظیر ترکیه و چین می‌روند، گفت: برای تهیه مواد اولیه یا نداشتن مواد لازم با مشکلاتی مواجه هستیم که قدرت رقابت‌پذیری را از این صنعت گرفته است.

وی با انتقاد از اینکه 95درصد از ملزومات صنف چاپ وارداتی هستند، گفت: هم‌اکنون به دلیل نرخ بالای سود تسهیلات بانکی و قیمت تمام‌شده تولید، امکان رقابت با سایر کشورها را نداریم و راهکارهای ارایه شده از سوی تعاونی هم جامه عمل پوشانده نمی‌شود.

پورمند با اشاره به اینکه مواد اولیه این صنف برای کاهش قیمت تمام‌شده باید بدون هزینه گمرکی باشد، گفت: اخیرا با وزارت صنعت، معدن و تجارت نشست‌هایی برگزار کردیم، اما در عمل کاری انجام نمی‌شود. وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات بانکی با سود بالا باید برای تولید‌کننده توجیه‌پذیر باشد، گفت: با نرخ‌های فعلی هیچ تولید‌کنند‌ه‌یی امکان افزایش ظرفیت تولید نداشته و توان جذب بیشتر نیرو ندارد. رییس هیات‌مدیره تعاونی صنعت چاپ همچنین از وزارت صنعت، معدن تجارت درخواست کرد، تا صنعت چاپ را جزو صنایع حساب کند و تسهیلات مرتبط را به این بخش تخصیص دهد.

وی افزود: شهرداری به صنعت چاپ اعلام کرده است باید از داخل شهر خارج شده و خارج از تهران فعالیت کنند، در حالی که این صنعت باید در قلب شهر فعالیت کرده چرا که همانند سایر صنایع آلاینده نیست. پورمند با اشاره به برگزاری جلسه با مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، گفت: وزارتخانه قول داده تا گروه حقوقی و کارشناسی برای قرارگیری چاپ جزو صنایع وارد عمل شده که بخشی از مشکلات این صنعت با توجه به شرایط سخت فعلی برطرف شود.

مشاهده صفحات روزنامه