رویداد
قاچاق شیرخشک به کشورهای همسایه
ایلنا|رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک ناکافی بودن تخصیص ارز، اشتباه در قوانین گمرکی و قاچاق را از دلایل التهاب در بازار شیرخشک نوزاد برشمرد. ابتدای خردادماه سالجاری بود که انجمن تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک به ایلنا اعلام کرد: با توجه به اینکه برخی شرکتهای شیرخشک نوزاد تنها تا 2 ماه دیگر مواد اولیه دارند پیش بینی میشود به زودی بحران تامین شیرخشک نوازد در کشور بسیار جدی شود. وی با تاکید بر اینکه 85 درصد از مواد اولیه شیرخشک نوزاد واردتی است، دلیل بحران در آینده را عدم تخصیص ارز به واردات این مواد عنوان کرد. حالا به نظر میرسد پیشبینی تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک درست از آب در آمده است و خبرها از بازار نشان از کاهش عرضه شیرخشک نوزاد دارد. هانی تحویل زاده، رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک، در گفتوگو با ایلنا درباره وضعیت تامین ارز مواد اولیه شیرخشک نوزاد، اظهار کرد: با پیگیری انجمن 50 درصد نیاز ارزی واردات مواد اولیه شیرخشک نوزاد تامین شد اما، عدم تامین 50 درصدی باقی مانده موجب عقب ماندن تولیدکنندگان از تامین نیاز بازار شده است. وی ادامه داد: البته تولیدکنندگان با مشکلات دیگری نیز در تامین مواد اولیه مواجه هستند که یکی از این مشکلات مربوط به اشتباه در قوانین گمرکی است که منتج به رسوب آنها در انبارهای گمرک شده است. تحویلزاده در توضیح اشتباه قوانین گمرکی که منجر به رسوب مواد اولیه شیرخشک نوازد در گمرکات شده است، گفت: در گمرک برای مواد اولیه شیرخشک نوزاد کد جدید ایجاد شده اما، آن را به گروه یک کالایی منتقل نکردهاند. وی نتیجه این اشتباه را رسوی 800 تن مواد اولیه شیرخشک نوزاد در گمرک عنوان کرد که تا 6 ماه دیگر تاریخ انقضای آنها سر میرسد. تحویلزاده همچنین با ابراز نگرانی رونق قاچاق شیرخشک نوزاد به کشورهای همسایه اظهار کرد: قیمت دستوری پایین موجب تبدیل شدن شیرخشک نوزاد به کالای مقرون به صرف برای قاچاق به کشورهای همسایه شده است به نحوی که قاچاق به کشورهای افغانستان و عراق سهم تاثیرگذاری از شیرخشک نوزادان ایرانی را میبلعد. وی تصریح کرد: اگر تمام مشکلات حل شود اما همچنان با قیمت دستوری پایین قاچاق این کالا جاذبه داشته باشد بازار شیرخشک نوزاد در ایران همچنان ملتهب میماند.
مرزهای ایران وافغانستان ۵ روز بسته میشود
ایسنا |گرچه بعد از درگیریهای اخیر، فعالیت در مرزهای ایران و افغانستان از سر گرفته شده بود، اما طبق اعلام مسوولان گمرک ایران از روز دوشنبه تا پایان روز جمعه هفته جاری به دلیل پیشرو بودن ایام عید قربان مرزها از سوی افغانستان بسته خواهد شد. طی هفتههای اخیر به دلیل درگیریهای افغانستان، فعالیت تجاری بین ایران و این کشور تحت تاثیر قرار گرفت؛ بهطوری که دو مرز دوغارون و ماهیرود مدتی بسته شد، ولی به هر ترتیب در هفته گذشته ابتدا مرز ماهیرود و در ادامه دوغارون گشایش یافته و تبادل تجاری تا به امروز در سه مرز دوغارون، ماهیرود و میلک ادامه داشت. اما آنچه لطیفی سخنگوی گمرک ایران در رابطه با وضعیت این مرزها به ایسنا، اعلام کرده از این حکایت دارد از امروز (دوشنبه) تا پایان روز جمعه بار دیگر مرزهای ایران و افغانستان بسته میشود و پذیرش کالا صورت نمیگیرد. به گفته وی، طبق اعلام افعانستان به دلیل ایام عید قربان و روز عرفه این تعطیلی اعمال خواهدشد، بنابراین از تجار و گمرکات اجرایی خواسته میشود تا از ارسال محمولههای تجاری در این مدت خودداری کنند. سخنگوی گمرک یادآور شد که از روز شنبه فعالیتهای تجاری در مرز ایران و افعانستان ازسر گرفته میشود.
کمبود شکر نداریم
مهر |رییس اتحادیه دارندگان قنادی با بیان اینکه کمبود شکر نداریم، گفت: تقریبا دو سال از شیوع کرونا گذشته و در این مدت کسبه بهشدت آسیب دیدند اما حمایت خاصی از سوی دولت نشد. علی بهره مند در مورد اخباری که درباره گرانی و کمبود شکر منتشر شده است، اظهار داشت: تاکنون با کمبود شکر مواجه نشده ایم و هر بار به شرکت بازرگانی دولتی مراجعه کردیم شکر موجود بوده است. رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی و کافه قنادی تهران افزود: در حال حاضر شکر درب کارخانه برای صنوف با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود و پس از تحویل، هزینههای حمل، بارگیری و تخلیه تقریباً با قیمت ۱۲ هزار و ۲۰۰ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد. وی با اشاره به تعطیلیهای مکرر صنوف، گفت: متأسفانه گرمای هوا، شیوع کرونا و تعطیلیهای مکرر، صنف قنادی را با مشکلهای زیادی مواجه کرده است. اصناف کمترین مشتری را دارند و درآمد خاصی کسب نمیکنند. در این بین دولت هم حمایتی نمیکند. بهره مند افزود: دو سال است این مسائل را میگوییم اما از جانب دولت توجهی نمیشود. ۱۶۰۰ واحد صنفی قناد در شهر تهران با بیش از ۶۰ هزار نفر- اشتغال طی دو سال گذشته یک روز راحت کار نکردند. وی تصریح کرد: درآمد کسبه طبیعتاً از فروش روزانه است، وقتی دایم کسبه تعطیل هستند و در ایام فعالیت هم اقبالی از طرف مردم وجود ندارد و دولت هم حمایت نمیکند، کسبه چگونه باید هزینههای خود را تأمین کنند؟ واحدها باید هزینههای مربوط به اجاره، دستمزد، بیمه تأمین اجتماعی، مالیات، آب و برق و گاز را درحالی بپردازند که درآمدشان حداقلی شده است.