رویداد
ثبت ۱۳ میلیون چک از ۶۹ میلیون برگه توزیع شده در صیاد
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی گفت: از ابتدای امسال ۶۹ میلیون چک توزیع شده که ۱۳ میلیون آنها در سامانه صیاد ثبت شده است. «آمنه نادعلیزاده» افزود: ۱۷ درصد چکهای توزیع شده از ابتدای امسال در سامانه صیاد ثبت شدهاند و از این تعداد ۸۲ درصد آنها در سامانه توسط گیرندگان تأیید شدند. وی با بیان اینکه روزانه بیش از دو هزار فقره چک در سامانه صیاد ثبت میشود، گفت: آمارها نشان میدهد که تعداد چکهای برگشتی در چکهای جدید نسبت به چکهای قدیمی نصف شده به گونهای که میزان برگشتی چکهای قدیمی تا پایان تیرماه ۸.۷ درصد و در چکهای جدید چهار درصد بود. معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی درباره استعلام سوابق اعتباری صادرکننده چک تصریح کرد: در گذشته سامانه پیامکی ۷۰۱۷۰۱ برای این منظور وجود داشت و در حال حاضر نیز دارندگان چکهای جدید میتوانند از درگاه بانکی اینترنت بانک یا موبایل بانک و پیامک موبایلهای بانک مرکزی برای استفاده از سرویس استعلام استفاده کنند. قانون جدید چک در سال ۱۳۹۷ در مجلس شورای اسلامی با هدف کاهش آمار چکهای برگشتی و بازگرداندن اعتماد به چک در بازار تصویب شد و پس از تعطیلات فروردین ماه ۱۴۰۰ چکهای بنفش رنگ به متقاضیان تحویل داده شد. در چکهای جدید شناسه یکتای ۱۶ رقمی در سمت چپ بالای هر برگ چک دیده میشود و عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است» نیز درج شده است. در قانون جدید، علاوه بر آنکه تمامی چکها باید در سامانه صیاد ثبت شوند، امکان صدور چک در وجه ذینفع مشخص و وجه حامل نیز وجود ندارد. از سوی دیگر دارندگان چک برگشتی که سوءاثر نشده باشد، امکان صدور چک ندارند.
سهم ۱۵ درصدی تراکنشهای زیر ۵ هزار تومان از طریق کارتخوانها
جدیدترین گزارش شاپرک نشان میدهد در تیرماه امسال ۱۴.۵۵ درصد تعداد تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی، مبلغ زیر ۵ هزار تومان داشتهاند.بسیاری از مردم در طول شبانه روز از طریق کارتخوان فروشگاهی اقدام به خرید و فروش کالا و خدمات میکنند. یکی از آمارهای قابل تأمل که در گزارش اخیر شاپرک قابل مشاهده است، میزان پراکندگی مبلغی تراکنشها از طریق ابزار کارتخوان فروشگاهی به عنوان یکی از سه ابزارهای پذیرش شبکه است. بر این اساس در گزارش تیرماه شاپرک، ابتدا به تقسیمبندی دامنه مبلغی تراکنشهای زیر پرداخته شده است؛ زیر ۵۰,۰۰۰ ریال، بین ۵۰,۰۰۱ تا ۲۵۰,۰۰۰ ریال و بالای ۲۵۰,۰۰۰ ریال در ادامه آمار منتشر شده، با اشاره به سهم ۴.۷۵ درصدی تراکنشهای ماندهگیری از کل تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی تاکید شده است: در تیرماه امسال، بیشترین تعداد تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی دارای مبلغی بین ۵۰,۰۰۱ تا ۱۵۰,۰۰۰ ریال بوده است.همچنین ۱۴.۵۵ درصد تعداد تراکنشهای ابزار کارت خوان فروشگاهی، مبلغ زیر ۵۰,۰۰۰ ریال را داشتهاند. ۳۶ درصد تراکنشهای ابزار کارتخوان فروشگاهی نیز در بازه مبلغی ۵۰,۰۰۱ تا ۲۵۰,۰۰۰ ریال بودهاند و در نهایت ۴۴.۷۱ درصد تراکنشها با مبلغ بالای ۲۵۰,۰۰۰ ریال انجام گرفتهاند. اما در بخش دیگر این گزارش به تعداد تراکنشهای کارتخوان در بازههای بالا، پرداخته است. به گونهای که در تیرماه ۱۴۰۰ تعداد تراکنشهای با مبلغ زیر ۵۰,۰۰۰ ریال در ابزار کارتخوان فروشگاهی برابر با ۴۴۳,۸۳۳,۳۰۲ عدد تراکنش بوده است. همچنین تعداد تراکنشهای با مبلغ بین ۵۰,۰۰۱ ریال و ۲۵۰,۰۰۰ ریال برابر با ۱,۰۹۸,۴۳۳,۵۵۱ عدد تراکنش بوده و کل تعداد تراکنشهای با مبلغ بالای ۲۵۰,۰۰۱ ریال برابر با ۱,۳۶۴,۳۵۴,۰۷۰ عدد تراکنش میباشد. با توجه به نمودار دامنه مبلغی ابزار کارتخوان فروشگاهی میتوان بیان نمود که نزدیک به ۹۱.۷۳ درصد تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی دارای مبلغ کمتر از ۵ میلیون ریال میباشد.
اعلام آمادگی کمیسیون اقتصادی برای کمک به دولت
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پیامی انتصاب محسن رضایی میرقائد را به عنوان معاون اقتصادی رییسجمهور تبریک گفت.متن پیام تبریک محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و راور به محسن رضایی میرقائد معاون اقتصادی رییسجمهوربه شرح زیر است:« انتصاب جنابعالی را به سمت معاون اقتصادی رییسجمهور و دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تبریک عرض مینمایم و از درگاه خداوند متعال موفقیت روزافزون برای جنابعالی مسالت دارم. بدون تردید سوابق درخشان جنابعالی در فرماندهی دوران دفاع مقدس ونیز با اشراف کاملی که از اوضاع کشور در سالهای پس از جنگ در مجمع تشخیص مصلحت نظام در عرصههای مهم اقتصادی و اجتماعی و امنیتی داشتهاید پشتوانهای قوی و موثر در فائق آمدن بر مشکلات خواهد بود. اینجانب ضمن تبریک انتخاب جنابعالی از سوی رییسجمهور محترم حضرت آیتالله رییسی، اعلام میدارم مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اقتصادی مجلس در راه پیشبرد اهداف مهم اقتصادی نظام مقدس جمهوری اسلامی و ارایه راهکارهای مناسبِ اقتصادی جهت بهبود معیشت مردم و ایجاد زمینه مناسب برای فراهم شدن تحول در رشد اقتصادی کشور این آمادگی را دارد تا در کنار هم و با گرفتن آرایش جنگ اقتصادی، به فضل الهی بتوانیم مشکلات اقتصادی کشور را حل نماییم.»