رویداد

۱۴۰۰/۰۶/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۶۵۴

دلیل گرانی برنج چیست؟ 

دبیر انجمن برنج عدم نظارت بر بازار را دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت برنج عنوان کرد و از کشاورزان ۵ استان کشور خواست از افزایش سطح زیر کشت خودداری کنند. جمیل علیزاده شایق، عدم نظارت بر بازار را دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت برنج عنوان کرد و از کشاورزان ۵ استان کشور خواست از افزایش سطح زیر کشت خودداری کنند. دبیر انجمن برنج در واکنش به افزایش چشمگیر قیمت برنج در بازار گفت: عدم نظارت بر بازار مهم‌ترین دلیل اتفاقات بازار برنج است. دبیر انجمن برنج با اشاره به اینکه در برخی از مراکز خرده‌فروشی قیمت برنج خارجی به بیش از ۵۰ هزار تومان رسیده است، گفت: متأسفانه چون نظارتی وجود ندارد، فروشندگان به هر قیمتی که دلشان می‌خواهد، برنج را عرضه می‌کنند و به نظر می‌رسد که این اتفاقات مورد رضایت دستگاه‌های مسوول نیز است چرا که هیچ کاری برای مدیریت آن انجام نمی‌دهند. شایق با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم برنج طارم هاشمی بدون اختلاط در شمال بین ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان است، گفت: متأسفانه این برنج وقتی به بازار تهران می‌رسد، نه‌تنها ناخالصی زیادی دارد بلکه قیمت آن نیز افزایش چشمگیری دارد. وی وضعیت تولید برنج را در سال جاری مطلوب عنوان و اضافه کرد: امسال حداقل ۲ میلیون و ۲۵۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید می‌شود ضمن اینکه میزان نیاز ما حدود ۳ میلیون تن است. شایق با اشاره به اینکه سال گذشته ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن برنج در کشور تولید شد، ادامه داد: سال گذشته یک سال استثنایی در حوزه تولید برنج بود و به دلیل شرایط آب و هوایی و بارندگی‌های مطلوب موفق شدیم این میزان برنج را در کشور تولید کنیم. وی با اشاره به اینکه واردات برنج هم امسال و هم سال گذشته انجام شده است، گفت: سرانه مصرف برنج در کشور بین ۳۵ کیلو و ۵۰۰گرم تا ۳۶ کیلوگرم است و با توجه به تولید ۲.۲ میلیون تنی، حداکثر به ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن واردات نیاز داریم. شایق با اشاره به  افزایش قیمت برنج خارجی نیز افزود: برنج هندی قیمت جهانی دارد و نرخ آن کاملاً مشخص است ضمن اینکه این نوع برنج از نظر کیفیت نیز در درجه دو و سه قرار می‌گیرد با این حال شاهد این هستیم که قیمت آن در بازار به‌شدت افزایش یافته است و برای این مساله چیزی جز عدم نظارت دستگاه‌ها را نمی‌توان عنوان کرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود از کشاورزان در استان‌های خوزستان، ایلام، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد خواست که سال آینده از افزایش سطح زیرکشت برنج خودداری کنند. شایق تصریح کرد: ما در شرایط خشکسالی و بحران آب قرار داریم و افزایش سطح زیرکشت برنج، به این چالش‌ها دامن می‌زند.

آیا در نهاده‌های دامی  خاک اره وجود دارد؟ 

ایسنا | رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران می‌گوید: وقتی اختلاف قیمت نهاده دولتی و آزاد زیاد شود تخلفات نیز افزایش می‌یابد. ممکن است عده‌ای که وجدان کاری ندارند به نهاده‌های دامی مواد دیگری اضافه کنند اما همه نهاده‌ها قبل از اینکه به دام داده شود مورد آزمایش قرار می‌گیرند. روز گذشته محمد جواد عسگری عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در یک برنامه رادیویی از تخلفات صورت گرفته در توزیع نهاده‌های دامی خبر داد و گفت که ۱۰ کامیون با یک پلاک از بندر نهاده دامی خارج می‌کردند و این نهاده‌ها را در اهواز دپو و سپس خاک اره به آن اضافه می‌کردند و به دامداران تحویل می‌دادند. در این راستا و در پاسخ به این سوال که آیا نهاده‌هایی که به دام‌ها داده می‌شود دارای ناخالصی از جمله خاک اره هستند یا خیر، سید احمد مقدسی_رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران - به ایسنا گفت: سال‌های قبل این اتفاق در مورد کنجاله سویا رخ داد ولی با آن برخورد شد و جلوی آن را گرفتیم. وی ادامه داد: ممکن است عده‌ای که وجدان کاری ندارند مرتکب این خطا شوند اما نهاده‌ها پس از ورود به دامداری‌های صنعتی آزمایش می‌شوند و اگر پروتئین سویای ارسال شده کم باشد بار تخلیه نمی‌شود. به عبارت دیگر همه نهاده‌ها قبل از اینکه به دام داده شوند، آزمایش می‌شوند. وی اضافه کرد: برای مثال در یک کیلو سویا باید ۴۴درصد پروتئین وجود داشته باشد. اگر پروتیین سویا کمتر از این مقدار باشد نشان‌دهنده وجود خاک اره، خاک یا آجر آسیاب شده در آن است. به گفته وی وقتی اختلاف قیمت نهاده‌های دولتی و آزاد زیاد شود میزان تخلفات هم بالا می‌رود. مقدسی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت تامین نهاده‌های دامی نیز اشاره کرد و گفت: حدود یک ماهی می‌شود که تامین نهاده‌های دامی با سختی صورت می‌گیرد، زیرا دولت در تامین وتخصیص ارز برای واردات نهاده‌های دامی با مشکلاتی مواجه است. امیدواریم این مشکلات به زودی مرتفع شود.

احتکار ۹۰۰ میلیون تومان  مواد اولیه در دو انبار تهران

ایسنا  | معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران از تشدید نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالا در تهران خبر داد و گفت که از دو واحد انبار در شهرستان بهارستان بالغ بر ۱۷ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد اولیه به ارزش تخلف بیش از ۹۰۰ میلیون تومان کشف شده است. سعید محمدی پور در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای گشت مشترک بازرسی و نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالا در راستای تشدید نظارت‌ها در سطح استان خبر داد. وی با بیان اینکه انبارها نقش بسزایی در چرخه تامین و توزیع کالا و مواد اولیه واحدهای تولیدی دارند، تصریح کرد: شهرستان‌ها به ویژه جنوب تهران با تعداد ۷۳ هزار انبار به عنوان بزرگ‌ترین مراکز نگهداری کالا در کل کشور محسوب می‌شوند که فرایند رصد و کنترل این انبارها در اولویت کاری این معاونت است.