ایرانشهر
قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ اصلاح میشود
احمد خرم، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ اصلاحیهای دارد که در دست پیگیری است و تا اوایل سال آینده تعیین تکلیف میشود. خرم در حاشیه سفر به خراسان جنوبی در یک نشست خبری افزود: از زمانی که معاون عمرانی وزیر کشور بودم این مساله را دنبال کردم و قانون شهرداریها مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ در برخورد با تخلفات ساخت و سازها بازدارنده نیست و باید اصلاح شود. وی بیان کرد: در این قانون یک کلمه که شهرداری «میتواند» باید اصلاح شود که «مکلف» است تا از گسترش تخلفات و پرداخت جریمه اندک برای تخلفات ساختمانی جلوگیری شود. رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: اصلاحیه قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ در دولت انجام شده و بعد از ۴۳ سال به نتیجه رسیده که پیشبینی ما این است این موضوع اوایل سال آینده تعیین تکلیف شود. وی با بیان اینکه صدور پروانه در تهران بهطور میانگین یک سال طول میکشید افزود: جلسات مشترکی بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران برگزار کردیم که در گام اول این مدت به سه ماه کاهش یافت و پیگیری و تلاشها ادامه دارد که بتوانیم این مدت را به یک یا نهایت ۲ هفته کاهش دهیم. خرم با بیان اینکه معابر و عرض معابر باید جدی گرفته شود گفت: کمیسیون ماده ۵ به هیچ وجه نباید از استانداردها و ضوابط کوتاه بایید به خصوص در شهر بیرجند که بعید است زمین برای توسعه داشته باشد. وی اظهار داشت: در همه امور از جمله ساختمان دچار عدم تعادل هستیم و از آنجایی که ساختمان پیشتاز توسعه است اگر به موانع برخورد کند مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
آغاز بارندگیها از غرب کشور
کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی با اعلام شروع بارندگیها از غرب کشور از چهارشنبه شب، از نفوذ سامانه پرفشار سرد و کاهش 7 درجهای دما در روزهای جمعه و شنبه در برخی نقاط خبر داد. رفیعی در گفتوگو با ایرنا، از ورود سامانه بارشی به کشور خبر داد و افزود: نوار غربی و دامنههای جنوبی البرز در قزوین و تهران، بارش پراکنده باران و برف و وزش باد شدید موقت خواهند داشت. وی اظهار کرد: شدت بارشها برای روز پنجشنبه که هشدار نارنجی هم برای این مناطق صادر شده، در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نوار شرقی خوزستان، غرب کردستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و ارتفاعات تهران، البرز، مازندران و قزوین پیشبینی شده است که میتواند موجب آبگرفتگی، سیلابی شدن مسیلها، کاهش دید در جادهها و حتی مسدود شدن جادههای مواصلاتی و برفی در این مناطق شود. رفیعی ادامهداد: همزمان نفوذ سامانه پرفشار سرد در روزهای جمعه و شنبه هفته آینده برای برخی مناطق کشور پیش بینی میشود که زمان شروع نفوذ سامانه پرفشار سرد، صبح جمعه (هشتم بهمنماه) و زمان پایان آن اوایل وقت شنبه (نهم بهمنماه) است. وی گفت: نوع مخاطره این سامانه کاهش دمای پنج تا هفت درجهای و اثر مخاطره یخ زدگی محصولات کشاورزی و احتمال خسارت به ماشینآلات کشاورزی اعلام شده است. به گفته این کارشناس سازمان هواشناسی، منطقه اثر این سامانه در روز جمعه شامل خوزستان، بوشهر، شمال و غرب فارس و روز شنبه شامل جنوب فارس، هرمزگان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی میشود. وی توضیحداد: از اوایل وقت پنجشنبه تا پیش از ظهر جمعه نیز وزش باد شدید را در خوزستان، بوشهر، فارس، جنوب اصفهان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و در روز جمعه در هرمزگان و سیستان و بلوچستان پیش بینی میکنیم. وی از وقوع بارش در سواحل شمالی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی در روز جمعه خبر داد و گفت: در جنوب شرق و شرق کشور نیز وزش باد و کاهش نسبی دما را شاهد خواهیم بود.
پیامد توافق ترانزیتی ایران با روسیه
حسن بیک محمدلو، کارشناس اقتصاد دریا گفت: با توافق راهبردی دولت با روسیه که بستهای از توافقات لجستیکی و ترانزیتی است، جریان عبور بار از کریدور شمال- جنوب افزایش خواهد یافت و در عین حال جایگاه راهبردی ایران در سطح منطقه با فعال شدن این کریدور ارتقا مییابد.
بیک محمدلو در گفتوگو با ایرنا درباره دستاوردهای سفر رییسجمهوری به روسیه عنوان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در رابطه ایران با روسیه، فعال کردن کریدور شمال- جنوب است.
وی با اشاره به مذاکرات هیات ایرانی در مسکو برای فعال شدن کریدور شمال- جنوب ادامه داد: کریدور شمال - جنوب منافع اقتصادی متعددی را برای ایران به همراه دارد و فعال شدن آن جایگاه راهبردی ایران را در سطح منطقه افزایش خواهد داد.
به گفته این کارشناس اقتصاد دریایی، تکمیل کریدور شمال – جنوب کمک میکند مسیر عبور بار از کانال سوئز به مسکو که ۴۰ روز طول میکشد به ۱۴ روز تقلیل یابد. این مسیر از ایران - آذربایجان - روسیه میگذرد که بخش قابل توجهی از آن در داخل کشور ما است اما به خاطر تکمیل نشدن شبکه ریلی بندرعباس و ریل زاهدان به چابهار و خصوصاً ۳۴ کیلومتر باقیمانده ریل رشت- آستارا در استان گیلان متوقف مانده است. وی ادامه داد: برای ۱۴ روزه شدن حرکت کشتیهای تجاری از هندوستان به آسیای میانه از مسیر مومبای - کانال سوئز - مسکو به طول ۱۶ هزار و ۱۲۹ کیلومتر، کریدور ریلی شمال - جنوب باید تکمیل شود که ضمن کوتاه شدن مسیر، هزینههای حملونقل نیز به اندازه قابل توجهی کاهش خواهد یافت.