اقتصاد کلان
دارو، پفک نیست!
نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران و ایرانیان باید اولویت عموم صاحبمنصبان باشد، تاکید کرد: نمایندگان در تعامل با دولت و با فراخواندن تمامی دیدگاههای متفاوت علمی صاحبنظران، بودجه مطلوب ملت را تصویب کنند.کمالالدین پیرموذن با ارزیابی عملکرد نمایندگان مجلس در بررسی لایحه بودجه سال آینده اظهار کرد: بیتردید بررسی دقیق و عالمانه لایحه بودجه سالانه و تصویب آن، مهمترین و خطیرترین وظیفه نمایندگان مجلس است، اما آنچه این روزها از عملکرد کمیسیون تلفیق و اظهارات پراکنده برخی از نمایندگان به گوش ملت میرسد خلق پول و افزایش بیرویه مالیات و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و مواردی از این دست است.وی با تاکید بر اینکه درصورت تصویب نهایی این موارد در سال آتی فقرا فقیرتر و غنیها، پولدارتر میشوند، تصریح کرد: آثار زیانبار و خسرانآور خلق پول و افزایش لجامگسیخته نقدینگی و تورم و گرانی، اقشار متوسط و ضعیف جامعه را با مشکلات متعدد معیشتی مواجه میکند و در تنگنای فقر و فساد قرار میدهد.نماینده سابق مجلس ادامه داد: اگر ارز دارو، نهادههای دامی و کالاهای اساسی حذف شود، اقشار آسیبپذیر جامعه تاب فشارهای زندگی را نخواهند آورد. بیشک با تعامل عزتمندانه با دنیا و افزایش ثروت ملی و صادرات و اقتصاد مولد میتوان عالمانه اقتصاد بیمار کشور را جراحی کرد.پیرموذن با بیان اینکه دارو، پفک نیست که افزایش نجومی قیمت آن اهمیتی نداشته باشد، تصریح کرد: این شرایط منجر میشود که رنج بیمار و بیمارداران بیشتر شود یا شرمندگی مردم برای ناتوانی در تامین نان سفرههایشان افزایش یابد و وظیفه دولت و مجلس همین است که اجازه بروز چنین اوضاعی را تحت هیچ شرایطی ندهد.وی افزود: امیدوارم نمایندگان ملت به شکلی عالمانه و با بهادادن به ارتباط موثر با دنیا و افزایش ثروت ملی، فارغ از شعارها به داد ملت برسند؛ همانطور که اقصاد مولد آلمان و ژاپن با بهادادن به اقتصاد مولد و بهروز از زیر خروارها خرابه جنگی بیرون آمدند و رشد کردند.نماینده سابق مجلس در پایان اظهار امیدواری کرد: اگر چنین عمل کنیم ایران رشید اسلامی هم با بهادادن به اقتصاد مولد و رشد اقتصادی، افزایش کیفیت زندگی ایرانیان را شاهد خواهد بود. بنابراین نمایندگان بیش از پیش در تعامل با دولت و با فراخواندن تمامی دیدگاههای متفاوت علمی صاحبنظران، بودجه مطلوب ملت را تصویب کنند. امروز اقتصاد ایران و ایرانی باید اولویت عموم صاحبمنصبان باشد.
اختصاص بودجه به ترویج فرهنگ شهادت
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس گفت که اعتبارات به بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ارایه خدمات فرهنگی و اجتماعی اختصاص پیدا کرد.رحیم زارع در تشریح آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: در راستای اجرای ماده (۶۶) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی شهریه بگیر مجاز نیستند به دلیل عدم پرداخت هزینه شهریه، از ثبتنام، شرکت در امتحانات یا ارایه مدرک تحصیلی مشمولان این ماده خودداری کنند. زارع ادامه داد: همچنین به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و یکپارچهسازی حکمرانی در ترویج و گسترش مفهوم ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت به عنوان سبک زندگی فاخر و مشارکت دستگاهها در این امر خطیر، کلیه دستگاهها مکلف شدند حداقل یک درصد از اعتبارات هزینهای خود را به استثنای فصل (۱) و (۶) برای ترویج فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران مطابق دستورالعمل اجرایی که توسط شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تهیه و ابلاغ کنند، هزینه نمایند. ۳۰ درصد از منابع این بند به بنیاد شهید و امور ایثارگران اختصاص یافته تا به منظور توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ارایه خدمات فرهنگی و اجتماعی هزینه کند.سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس اظهار کرد: خزانه داری کل کشور موظف شد سهم شهرداریها و دهیاریهای کشور از محل ماده (۲۳) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۸ اسفند ماه سال ۸۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی را هر ماه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور نزد خزانه داری کل کشور واریز کند و وزارت کشور نیز موظف خواهد بود، جرایم وصولی هر استان را میان شهرداریها و دهیاریهای همان استان و براساس شاخص جمعیت توزیع و حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب آنها واریز کند.
پیشنهاد پرداخت وام به جای یارانه
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: دولت به جای اینکه به همه مردم یارانه بدهد، از تولیدکننده حمایت کند تا قیمت کالای داخلی کاهش یابد و تولید در کشور راه بیفتد.سیدافضل موسوی با بیان اینکه ارز دو نرخی فسادآور بوده و من با آن مخالفم، اظهار کرد: به جای ارز دو نرخی یا ترجیحی باید روشهای دیگری برای کمک به اقشار ضعیف جامعه به کار گرفته شود. این طور نیست که فقط از طریق ارز ترجیحی بشود به مردم کمک کرد.وی ادامه داد: ممکن است با حذف ارز ترجیحی بهطور موقت مشکلاتی ایجاد شود، اما پس از آن ثبات پیدا میشود. البته دولت هم باید درآمدهای ارزی خود را بیشتر کند تا در کشور ثبات ارزی به وجود بیاورد.وی با اشاره به برخی مشکلات تخصیص ارز ترجیحی و حل نشدن مشکلات مردم تصریح کرد: من با حذف ارز ترجیحی موافقم، زیرا ارز باید تک نرخی شود. وظیفه دولت هم کنترل قیمت ارز است. وقتی قیمت ارز واقعی شود تولیدکننده و واردکننده هم تکلیف خود را میداند. به هر حال در اجرای سیاست ارز ترجیحی مشکلاتی به وجود آمد و این ارز در جای خود مصرف نشد. دولت هم که نمیتواند برای تک تک افراد مامور بگذارد و کنترل کند که آیا این ارز در جای خود مصرف شده است یا خیر. در هیچ کجای دنیا هم نداریم که ارز چند نرخی باشد. بهطور مثال همین ترکیه که با مشکلاتی مواجه است آیا ارز دو نرخی دارد؟