حذف قیمت‌گذاری دستوری از مسیر بورس کالا

۱۴۰۰/۱۲/۲۵ - ۰۵:۲۸:۵۷
کد خبر: ۱۸۷۷۸۴

سید رضا فاطمی‌امین در نشست خبری با خبرنگاران شرکت کرد. وی در این نشست خبری به بیان مزیت‌های بورس کالا پرداخت و صحبت‌های مفصلی را در این مورد انجام داد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از شهریورماه گذشته کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شد گفت: به‌کارگیری ۱۵ ابزار بورسی سبب شد از مهرماه به بعد روند قیمت میلگرد، شمش و ورق رو به کاهش بگذارد. این کاهش قیمت با وجود قطع گاز صنایع و رشد نرخ ارز اتفاق افتاد، در حالی که علی القاعده باید گران‌تر می‌شد. فاطمی امین با تاکید بر این نکته که ورود به بورس کالا سبب شد قیمت‌ها دیگر دستوری نباشد و عرضه‌ها و تقاضاها شفاف باشند خاطرنشان کرد: امروز سهمیه بندی‌ها در حوزه فلزات برداشته شده و اصلاح بازارهای پایه که با سیمان و فولاد آغاز شد روز گذشته با شیشه نیز ادامه یافت، ضمن اینکه واردات سنگ آهن نیز در حال بررسی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تحقق رشد هشت درصدی اقتصادی در سال ۱۴۰۱ به معنای رسیدن به سطح تولید سال ۹۷ و کاملاً دست یافتنی است.دست یافتن به این رشد نیازمند هماهنگ کردن سه مولفه تقاضا، تامین مالی و سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه است.

   کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: از شهریورماه گذشته کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شد، البته ۱۵ قاعده جدید بورس اجرایی شد که سبب شد از مهرماه به بعد روند قیمت میلگرد، شمش و ورق رو به کاهش بگذارد.به گفته وی، این کاهش قیمت با وجود قطع گاز صنایع اتفاق افتاد، در حالی که علی القاعده باید گران‌تر می‌شد.فاطمی ‌امین ادامه داد: امروز ورق، شمش و میلگرد، قیمت واقعی‌شان را پیدا کرده‌اند و در عوض حاشیه سود واحدهای فولاد القایی کاهش یافته است.وی تاکید کرد: امروز سهمیه بندی‌ها در حوزه فلزات برداشته شده و اصلاح بازارهای پایه که با سیمان و فولاد آغاز شد روز گذشته با شیشه و‌ام. دی. اف نیز ادامه یافت، ضمن اینکه واردات سنگ آهن نیز در حال بررسی است. ورود به بورس کالا سبب شد قیمت‌ها دیگر دستوری نباشد و عرضه‌ها و تقاضاها شفاف باشند.

   ۷۰  درصد رانت و امضای طلایی مربوط به حوزه معدن است

وزیر صمت تصریح‌کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد فسادها، رانت‌ها و امضاهای طلایی مربوط به حوزه معادن می‌شود. به‌طور مثال شاهدیم معدنی به مزایده گذاشته می‌شود، اما فردی برنده شده است که از توان فنی و مالی لازم برخوردار نیست.فاطمی‌امین ادامه‌داد: سال آینده حقوق دولتی معادن در طول سال و به صورت علی‌الحساب دریافت خواهد شد که بر مبنای اظهار معدن‌کار و مبتنی بر سامانه جامع تجارت خواهد بود که به شفافیت در این بخش می‌افزاید.

    صادرات تا پایان سال  به بیش از ۴۷ میلیارد دلار خواهد رسید

این عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: در حوزه صادرات بیش از آنچه برنامه‌ریزی شده بود محقق شد، به‌طوری که تا پایان امسال میزان صادرات به ۴۷ میلیارد دلار خواهد رسید، در حالی که سال گذشته این رقم ۳۵ میلیارد دلار بوده است؛ بر این اساس از وعده پنج میلیارد دلاری افزایش صادرات پیشی گرفته‌ایم.

    تاثیرات مثبت اقتصادی جنگ اوکراین برای ایران

وزیر صمت بیان‌داشت: کشورهایی که روسیه را تحریم کرده‌اند، حدود ۸۰ میلیارد دلار به این کشور صادرات داشتند که ممنوعیت صادرات اغلب این کالاها، اکنون فرصتی برای تجار و تولیدکنندگان ایرانی است.وی گفت: به‌طور نمونه در کفش، سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات کفش از سوی روس‌ها انجام می‌شد، این در حالی است که محصولات ایرانی همچون کفش تبریز و قم، همان کیفیت را با قیمت‌هایی پایین‌تر دارند.فاطمی امین خاطرنشان‌کرد: ریزش ارزش روبل روسیه نیز سبب خواهد شد کفش ایرانی در روسیه ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده برسد و این فرصتی برای ما است.

    واردات باید در همه حوزه‌ها انجام شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه واردات باید جریان شکل بگیرد، نه اینکه به صورت برکه‌ای بدون حرکت در حوزه تبادلات خارجی برنامه‌ریزی کنیم.وی با بیان اینکه باید زنجیره‌ای از تبادلات تجاری شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: یکی از راهبردها در این زمینه خرید و فروش دو جانبه است و باید مبادی را متنوع کنیم و ترکیب فعلی را تغییر دهیم.فاطمی‌امین با تاکید بر اینکه باید از خام فروشی فاصله بگیریم و صادرات محصولات دانش بنیان را افزایش دهیم، تصریح کرد: در هر حوزه‌ای می‌توانیم تا ۲۰ درصد واردات و حداقل ۲۰ درصد صادرات را در دستور کار قرار دهیم.به گفته وی، به‌جز شرکت‌هایی مانند سامسونگ و ال‌جی که به تعهدات خود عمل نکردند می‌توانیم در همه زمینه‌ها تجارت را تجربه کنیم.وزیر صمت خاطرنشان کرد: میزان صادرات و واردات مورد اهمیت نیست، بلکه نسبت این مولفه‌ها باید هدف‌گذاری شود و همچنین به هیچ‌کدام وابسته نباشیم.

    راهبرد توسعه صنعتی تدوین شده است

این عضو کابینه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: راهبرد توسعه صنعتی کشور کاملاً تدوین شده و به‌طور مشخص اهداف آن کاملاً برآورد شده که بر مبنای تولید، صادرات، منابع بانکی و... مشخص شده است و اوایل سال آینده منتشر می‌شود.

    بورس کالا از مسیرهای اصلی عرضه اموال تملیکی 

سید احسان خاندوزی نیز در نشست سراسری مدیران سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی که با عنوان هم اندیشی در مسیر برنامه‌های تحول سازمانی در وزارت اقتصاد برگزار شد، حضور یافت. وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز در این نشست، بورس کالا را یکی از مسیرهای اصلی عرضه اموال تملیکی دانسته و بیان داشت: با تمهیداتی که با معاون اول محترم رییس‌جمهور در خصوص آن صحبت و متن پیشنهادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز در آن گنجانده شده است، تدابیری اتخاذ شده که سازمان اموال تملیکی بتواند در کنار استفاده از ظرفیت‌هایی که در سامانه ستاد یا بورس کالا وجود دارد از سایر ظرفیت‌های موجود در کشور برای عرضه کالاهای خود استفاده کند.