دنیای فناوری
فیسبوک بودجه بخش سختافزار خود را کاهش میدهد
متا مالک فیسبوک به دنبال کاهش بودجه بخش آزمایشگاههای واقعیت است، واحدی که در مرکز استراتژی این شرکت برای تمرکز مجدد بر تولید محصولات سخت افزاری و توسعه «متاورس» قرار دارد. به گزارش مهر به نقل از رویترز، اندرو باسورث، مدیر ارشد فناوری، طی یک جلسه پرسش و پاسخ هفتگی در روز سهشنبه به کارکنان آزمایشگاه واقعیت گفت انتظار داشته باشند که تغییرات جدید در این بخش ظرف یک هفته آینده اعلام شود. سخنگوی متا تأیید کرد که وی به کارکنان گفته این بخش دیگر نمیتواند برخی از پروژهها را انجام دهد و باید تعدادی از پروژههای دیگر را هم به تعویق بیندازد. وی مشخص نکرد کدام پروژهها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت ولی افزود: اخراج کارکنان بخشی از این تغییرات، محسوب نمیشود. فیسبوک ماه گذشته به سرمایهگذاران گفت پس از کاهش کاربران این شبکه اجتماعی در اوایل سال جاری که باعث سقوط ارزش سهام آن شد، هزینههای خود را در سال ۲۰۲۲ کاهش خواهد داد. مارک زاکربرگ، مدیر اجرایی شرکت متا در اواخر آوریل گفت متا قصد دارد سرعت برخی سرمایهگذاریهای بلندمدت را در زمینههایی مانند پلتفرم تجاری، زیرساختهای هوش مصنوعی و بخش آزمایشگاههای واقعیت کاهش دهد. متا کل هزینههای پیش بینی شده خود در سال ۲۰۲۲ را به بین ۸۷ تا ۹۲ میلیارد دلار کاهش داد که نسبت به چشمانداز قبلی خود که بین ۹۰ تا ۹۵ میلیارد دلار بود، کمتر است. این شرکت هفته گذشته، به کارمندان خود اعلام کرد در حال کاهش موارد استخدام برای اکثر پستهای سطح متوسط تا ارشد است.
سقوط اپل از جایگاه ارزشمندترین شرکت جهان
غول نفتی آرامکوی سعودی از اپل به عنوان ارزشمندترین شرکت جهان پیشی گرفت. به گزارش ایسنا، اطلاعات «فکت سِت» نشان داد ارزش بازار آرامکو به ۲.۴۳ تریلیون دلار رسید. ارزش بازار اپل که با سقوط بیش از پنج درصدی سهامش در معاملات بازار امریکا روبرو شد، اکنون ۲.۳۷ تریلیون دلار است. سهام و قیمت انرژی رو به رشد بوده و همزمان، سرمایهگذاران، سهام صنایع مختلف از جمله انرژی را به دلیل نگرانی از وخامت شرایط اقتصادی، میفروشند. ارزش سهام اپل از رکورد ۱۸۲.۹۴ دلار در چهارم ژانویه، حدود ۲۰ درصد نزول کرده است. این اقدام در واقع سمبولیک است اما نشان میدهد بازارها در شرایطی که اقتصاد جهانی با افزایش نرخهای بهره، تورم و مشکلات زنجیره تامین دست و پنجه نرم میکند، چگونه تغییر میکنند. ارزش سهام آرامکو از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۲۷ درصد صعود کرده است. این غول نفتی در مارس گزارش کرد سودش در کل سال مالی گذشته تحت تاثیر افزایش قیمتهای نفت، بیش از دو برابر شد. بر اساس گزارش شبکه سی ان بیسی، اپل در سال ۲۰۲۰ از آرامکو به عنوان ارزشمندترین شرکت جهان سبقت گرفته بود.
جک دورسی به توییتر برنمیگردد
جک دورسی، یکی از بنیانگذاران توییتر، اعلام کرد علاقهای برای به دست گرفتن مجدد مدیریت این پلتفرم رسانه اجتماعی ندارد. به گزارش ایسنا، جک دورسی که در حال حاضر مدیر شرکت پرداخت بلوک (Block Inc) است، ۲.۴ درصد سهم در توییتر دارد. از زمانی که توییتر در ۲۵ آوریل پیشنهاد خرید ۴۴ میلیارد دلاری ایلان ماسک را پذیرفت، شفافیت چندانی درباره مدیریت جدید این شرکت پس از نهایی شدن این قرارداد، وجود نداشته است. رویترز ۲۹ آوریل گزارش کرد ایلان ماسک مدیرعامل جدیدی را در نظر دارد اما گزارشهایی منتشر شده که خود وی ممکن است موقتا این مسوولیت را بر عهده بگیرد. دورسی در زمان مدیریت توییتر، حضور پرهیاهویی داشت. وی دو سال پس از راهاندازی توییتر در سال ۲۰۰۸ سمت مدیرعاملی را به شخص دیگری واگذار کرد، اما در سال ۲۰۱۵ دوباره این سمت را بر عهده گرفت تا اینکه سال میلادی گذشته این سمت را به پاراگ آگراوال، مدیر فناوری وقت توییتر داد. وی پس از اعلام توافق ایلان ماسک برای خرید توییتر، گفته بود: توییتر شرکتی است که همیشه مساله مهمی برای من و بزرگترین افسوسم بوده است. توییتر در مالکیت وال استریت و مدل تبلیغات است.