فرش قرمز بورس برای سهامداران

۱۴۰۱/۰۶/۱۳ - ۰۲:۲۱:۳۰
کد خبر: ۱۹۲۲۸۶

شاخص کل بورس تهران دیروز شنبه، ۱۲ شهریورماه با ۱۲ هزار و ۴۶۰ واحد کاهش در ارتفاع یک ‌میلیون و ۴۲۶ هزار واحدی ایستاد.بر اساس گزارش ایرنا؛ شاخص هم‌وزن با سه هزار و ۹۲۷۶ واحد کاهش به ۴۰۷ هزار و ۹۷۳ واحد و شاخص قیمت با ۲ هزار و ۳۴۹ واحد افت به ۲۴۴ هزار و ۱۴۳ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۱۲ هزار و ۲۰۴ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۵ هزار و ۸۲۰ واحد کاهش را ثبت کرد. روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از چهار میلیارد و ۸۰۹ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۸ هزار و ۵۳۶ میلیارد ریال معامله شد. همچنین پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۴۳۶ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۱۵۰ واحد، گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس (پترول) با ۱۱۱ واحد، پتروشیمی خراسان (خراسان) با ۸۵ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.در مقابل ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۸۵۰ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۷۴۹ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۷۱۰ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۷۰۶ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۷۰۴ واحد و شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۶۰۸ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.بر پایه این گزارش، روز شنبه نماد سایپا (خساپا)، ایران خودرو (خودرو)، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، بورس کالای ایران (کالا)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۲۵۳ میلیون برگه سهم به ارزش سه هزار و ۶۰۴ میلیارد ریال دادوستد شد.

  آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز دیروز بیش از ۱۴۹ واحد کاهش داشت و به ۱۹ هزار و ۱۶۰ واحد رسید. در این بازار سه میلیارد و ۱۵۷ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات روز شنبه فرابورس بیش از ۱۸۶ هزار و ۶۶۶ نوبت بود.شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، بیمه کوثر (کوثر)، بیمه تجارت نو (بنو) و نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند و همچنین پلیمر آریا ساسول (آریا)، فرابورس ایران (فرابورس)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، بهمن دیزل (خدیزل)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر) و بانک دی (دی) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.

  چشم‌انداز بورس و آینده توافق اتمی

روز گذشته اظهاراتی از مقامات ایرانی و غربی منتشر شد که امیدها برای احیای برجام را شدیدا کاهش داد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که بسیاری از تحلیلگران شانس احیای توافق را در بالاترین سطح یک سال اخیر مذاکرات می‌دانستند. با توجه به این موضوع و همچنین ناامیدی فعالان اقتصادی، اتفاقاتی که امروز در بازار ارز و سهام رخ داد از روز گذشته پیش‌بینی می‌شد. در حال حاضر ابهامات برجامی به قدری افزایش یافته که به نظر می‌رسد ترسیم چشم‌انداز بورس دشوارتر از هر زمان دیگری باشد.به باور اغلب کارشناسان وضعیتی که این روزها در بورس تهران شاهد هستیم ناشی از فرسایشی شدن مذاکرات برجامی است. مشخص نبودن نتیجه مذاکرات (فارغ از اینکه نتیجه چیست) باعث شده تا بورس و سایر بازارهای داخلی دچار بی‌ثباتی مزمن شده‌اند. به نحوی که تحلیلگران اعتقاد دارند بازار از شرایط تحلیل‌پذیری خارج شده و کاملا تحت تاثیر واکنش‌های هیجانی سهامداران است.حالا با توجه به اینکه احتمال از سرگیری مذاکرات وین در هفته‌های آینده افزایش یافته است. اکنون انتظار می‌رود برجام کماکان در صدر ریسک‌های بورسی باقی بماند و به عنوان مهم‌ترین تهدید برای بازار شناخته شود. مذاکراتی که اگر تا پیش از آغاز فصل سرما در اروپا به نتیجه نرسد احتمال شکستش از دید متخصصان بالاست.از طرفی تحلیلگران اعتقاد دارند هرچه به انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا نزدیک می‌شویم انگیزه کاخ سفید برای احیای توافق کاهش خواهد یافت. با این اوصاف احتمالا چشم‌انداز بورس نیز برای هفته‌ها و حتی شاید ماه‌های آینده چندان روشن نخواهد بود. به عبارتی می‌توان گفت بورس شدیدا به برجام گره خورده و این گره به جز با تعیین تکلیف مذاکرات باز نخواهد شد.