اخبار

۱۴۰۱/۰۶/۲۰ - ۰۲:۱۳:۵۲
کد خبر: ۱۹۲۴۹۵

صدور ۲۴ هزار گواهینامه حرفه‌ای در سطوح هفت‌گانه

بورس‌نیوز| محمدرضا پوررضایی، رییس مرکز آموزش سازمان بورس تا بازار اظهار کرد: باتوجه به اینکه در سازمان بورس درگیر تهیه سند آموزش، فرهنگسازی و ارتقای سواد مالی هستیم تا بتوانیم به‌طور مشخص از دیدگاه‌های اساتید و فعالان بازار سرمایه استفاده کنیم، در نشست‌ها بحث‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود. امیدواریم در قالب برنامه و سندی که در حال پیگیری آن هستیم بتوانیم هماهنگی را میان ارکان، کانون‌ها، سازمان‌ها و بخش‌های خصوصی ایجاد کنیم تا بتوانیم دامنه برنامه‌های آموزشی در حوزه بازار سرمایه را توسعه دهیم و این جزو کار‌هایی است که به‌طور مشخص و جدی سازمان بورس آن را دنبال می‌کند.وی درباره اینکه آموزش سواد مالی برعهده آموزش و پرورش یا سازمان بورس بوده بیان کرد: گستره این فعالیت در سطح یک دستگاه یا نهاد مشخص قابل تعریف نیست. مطمئنا بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم می‌توانند در این امر نقش داشته باشند.پوررضایی در این باره ادامه داد: برای تهیه سند ارتقای سواد مالی در سه بخش جداگانه؛ بورس، بانک و بیمه؛ این سه بخش هرکدام تقریبا یک سوم سند را باید تهیه کنند. ما در سازمان بورس یک سوم این سند که در حوزه بازار سرمایه است، دنبال می‌کنیم. تکمیل این سند باهماهنگی دو بخش مذکور پیش می‌رود.وی درخصوص صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای گفت: سازمان بورس در حوزه صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای طی سال‌های گذشته برای تربیت نیروی انسانی متخصص و دارای گواهینامه حرفه‌ای با همکاری شرکت اطلاع‌رسانی اقدامات زیادی انجام داد. امروز مفتخریم که در تهران و چند مرکز استان آزمون برگزار می‌کنیم.رییس مرکز آموزش سازمان بورس در پایان گفت: تا به امروز ۲۴ هزار گواهینامه حرفه‌ای در سطوح ۷ گانه صادر شده و بخشی از نیاز بازار را تامین کردیم. امیدواریم با توسعه این برنامه‌ها تعداد افراد دارای گواهینامه حرفه‌ای را به تعداد مورد نیاز بازار ارتقا دهیم.

توزیع عادلانه خودرو با بورس کالا

کالاخبر| مجید قریشی، کارشناس صنعت خودرو گفت: در آیین‌نامه واردات خودرو به‌ روشنی تأکید شده که خودروهای وارداتی باید در بورس کالا عرضه شود، این امر یک اتفاق بسیار مهم است. چرا که عرضه خودروها بدون فساد خواهد بود و در بورس کالا همه‌چیز شفاف است.به گفته او، از سال ۹۷ واردات خودرو ممنوع شده است، لذا با آزادسازی واردات خودرو، بسیاری از افراد به‌دنبال این امر هستند که از این طریق سودهای کلان ببرند، بدین جهت بورس کالا می‌تواند توزیع عادلانه خودروهای وارداتی را رقم بزند.قریشی با تاکید بر اینکه فروش خودرو در بورس کالا یکی از بهترین اقدام‌ها در دولت سیزدهم است، تصریح کرد: به‌طور قطع، خودروهای کمتر از ۱۰ هزار دلار که بتواند استانداردهای ۸۵‌گانه کشور را پاس کند وجود دارد. با واردات خودرو و عرضه آن در بورس، به زودی شاهد ریزش قیمت انواع خودروهای داخلی در بازار خواهیم بود.این کارشناس صنعت خودرو ابراز امیدواری کرد، واردکنندگان سراغ خودروهایی بروند که قیمت آن کمتر از محصول‌های داخلی باشد، در چنین شرایطی انحصار خودروسازان داخلی شکسته خواهد شد و از سویی کیفیت خودروهای داخلی ارتقا پیدا می‌کند.

بانک‌ها توان هدایت سرمایه به بخش‌های مولد اقتصاد را ندارند

سنا| یک استاد دانشگاه با بیان اینکه بزرگ‌ترین مشکل اقتصادی هر کشور کمبود سرمایه است که می‌تواند به هر شکلی برای شرکت‌ها و بنگاه‌ها مشکل ایجاد کند گفت: شرکت‌هایی که با تورم و کمبود درآمد مواجه هستند توانایی پس‌انداز ندارند.عباسعلی ابونوری با اعلام اینکه شرکت‌های سرمایه‌پذیر بسیاری در کشور وجود دارد که متاسفانه نبود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی آنها را با مشکلات بسیار مواجه کرده است، افزود: زمانی که کشوری با سایر کشورها تعامل اقتصادی داشته باشد، همراه با جذب سرمایه‌گذاری، تکنولوژی هم وارد آن کشور می‌شود و این بزرگ‌ترین ویژگی اقتصادی برای هر کشور است.وی افزود: در واقع هدف اقتصاد کاهش هزینه‌های تولید است و یکی از سیاست‌های داخلی کشوری چون چین تولید کالا بر اساس کمترین هزینه است. این کشورها با این روش وسعت زیادی از بازار را به خود اختصاص داده‌اند. سرمایه‌گذاری انسانی و افزایش مهارت این نیروها نیز در سرمایه‌گذاری تاثیر دارد. به گفته این استاد دانشگاه؛ افزایش نرخ تورم سال‌هاست امکان سرمایه‌گذاری واقعی با هدف تولید را کاهش داده است. همه اقشار جامعه باید از سرمایه‌گذاری غیرمولد به سمت سرمایه‌گذاری مولد پیش رفته و همه با این هدف در مصرف صرفه جویی کنند.وی ادامه داد: تغییرات بازار سهام در کشور نشان‌دهنده تعامل و میل مردم جهت سرمایه‌گذاری است و با بهبود فضای اقتصادی و ثبات در بازار، بسیاری از سرمایه‌گذاران با هدفی غیر از کسب سود حداکثری در بخش‌های تولیدی سرمایه‌گذاری خواهند کرد.ابونوری گفت: بانک‌ها نقش موتور اقتصادی هر کشور را ایفا می‌کنند و در ایجاد بازار سرمایه نقش با اهمیتی دارند. ولی متاسفانه بانک‌های کشور ما توان تشویق و هدایت سرمایه‌گذاران به بخش‌های مولد را ندارند، چون خود به فعالیت‌های غیرمولد مشغول هستند. در واقع بانک‌ها برای تامین کسری سالانه خود مجبور هستند به فعالیت‌های غیرمولد اقتصادی در بسیاری بخش‌ها از قبیل زمین و مسکن روی آورند.