اخبار

۱۴۰۱/۰۹/۲۱ - ۰۱:۴۰:۵۵
کد خبر: ۱۹۵۲۲۴

جست‌وجوی گوگل در رایانه سریع‌تر می‌شود

 با عرضه قابلیت پیمایش مداوم، کاربران نسخه رومیزی (دسکتاپ) موتور جست‌وجوی گوگل اکنون می‌توانند شش صفحه نتایج جست‌وجو را در یک صفحه مشاهده کنند. به گزارش ایسنا، گوگل برای بعضی از کاربران، امکان پیمایش مداوم در نسخه رومیزی نتایج جست‌وجوی خود را فراهم کرد.

به این ترتیب، کاربران وقتی به انتهای صفحه نتایج جست‌وجو می‌رسند، معادل شش صفحه نتایج جست‌وجو را مشاهده می‌کنند و سپس با زدن دکمه بیشتر (more)، می‌توانند نتایج بیشتری را ببینند. گوگل در اکتبر سال ۲۰۲۲ این قابلیت را برای نسخه موبایل موتور جست‌وجوی خود معرفی کرده بود. با این حال، نتایج جست‌وجو برای نسخه مذکور، به چهار صفحه محدود شده بود. با این اقدام، امکانات موتور جست‌وجوی گوگل، مشابه بسیاری از اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام و فیس بوک می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به رفتن به صفحه جدید، به مدت طولانی نتایج جست‌وجو را پیمایش کنند. گوگل در یک پست وبلاگ قبلی گفته بود اکثر افرادی که می‌خواهند اطلاعات بیشتری دریافت کنند، معمولا تا چهار صفحه نتایج جست‌وجو را مرور می‌کنند.

بر‌اساس گزارش وب سایت تِک رادار، گوگل اعلام نکرد این قابلیت چه زمانی در سطح بین‌المللی عرضه خواهد شد. این غول موتور جست‌وجو طرح‌های بلندپروازانه‌ای برای اصلاح و تغییر فورمت موتور جست‌وجوی خود در دست اجرا دارد. راجان پاتل، نایب رییس مهندسی گوگل به تِک رادار گفت: گوگل قصد دارد نتایج جست‌وجوی ویدئویی و تصویری را به صورت یکپارچه‌تری در نتایج جست‌وجو بگنجاند. این برنامه‌ها کمک خواهد کرد نتایج جست‌وجو سازماندهی شده تا بهتر منعکس‌کننده روشی باشند که افراد درباره موضوعات جست‌وجو می‌کنند.

فروش داده‌های ۵ میلیون کاربر در بازارهای بات در وب تاریک  

به گفته«نورد وی‌پی‌ان» (یکی از بزرگ‌ترین تهیه‌کنندگان سرویس وی‌پی‌ان جهان) تاکنون داده‌های حدود ۵ میلیون کاربر از کل دنیا سرقت و در یک بازار بات فروخته شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، از این تعداد داده‌های ۶۰۰ هزار کاربر هندی نیز در بازار بات وب تاریک فروخته شده است. هکرها از بازارهای بات برای فروش داده‌های قربانیانی استفاده می‌کنند که دستگاه‌های آنها با بدافزار بات مورد حمله قرار گرفته است. طبق تحقیقی که «نورد وی‌پی‌ان» انجام داده، داده‌های سرقت شده شامل اطلاعات ورود کاربران به سایت‌ها، کوکی‌ها، اثرانگشت‌های دیجیتال، اسکرین‌شات‌ها و موارد دیگر است.

قیمت متوسط برای هویت دیجیتال هر فرد نیز حدود ۴۹۰ روپیه هندی (۵.۹۵ دلار) تعیین شده است. نورد وی‌پی‌ان از ۴ سال قبل (۲۰۱۸ میلادی) که بازارهای بات آغاز به کار کردند، روند داده‌ها را ردیابی کرده است. هند یکی از کشورهایی است که با نگرانی‌های امنیت سایبری دست و پنجه نرم می‌کند. به گفته یک مقام ارشد پلیس هند، ماه گذشته بد افزار بات چند سرور  AIIMS، یک بیمارستان دولتی مخصوص مراقبت از وزرا، سیاستمداران و عموم مردم را مختل کرد.

یک هفته پس از حمله باج افزاری به این بیمارستان شورای تحقیقات پزشکی هند (ICMR) با ۶ هزار تلاش برای هک طی ۲۴ ساعت روبرو شد. این درحالی است که قوانین امنیت سایبری هند در اوایل سال جاری قدرتمندتر شده‌اند و تیم واکنش اضطراری رایانه هند (CERT) تمام شرکت‌های فناوری را ملزم کرد هرگونه نشت اطلاعات را طی ۶ ساعت گزارش دهند. تحقیق نورد وی‌پی‌ان ۳ بازار بات اصلی یعنی «بازار جنسیس»، «بازار روسی» و 2Easy را شامل می‌شود. این بررسی نشان داد اطلاعات ورود به حساب‌های کاربری سرقت شده مربوط به شرکت‌های مختلف از جمله گوگل، مایکروسافت و فیس بوک بوده‌اند. ماریجوس بریدیس مدیر ارشد فناوری در نورد وی‌پی‌ان می‌گوید: آنچه بازارهای بات را از دیگر بازارهای وب تاریک مجزا می‌کند، آن است که پلتفرم‌های مذکور ممکن است حجم وسیعی از داده‌های یک فرد را یک جا ارایه کنند. پس از فروخته شدن بات، هکرها برای خریدار اطلاعات تضمین می‌کنند اطلاعات قربانی تا زمانی که دستگاه مبتلا به بد افزار است، آپدیت شود. محققان نورد وی‌پی‌ان ۶۶۷ میلیون کوکی، ۸۱ هار اثر انگشت دیجیتال، ۵۳۸ هزار فرم که به‌طور اتوماتیک پر می‌شوند، انبوهی از اسکرین شات‌ها و تصاویر وب کم دستگاه‌ها را کشف کردند.