مراکز تجاری رسمی ایران در منطقه راه اندازی می‌شود

۱۴۰۱/۱۱/۱۰ - ۲۰:۳۶:۱۲
کد خبر: ۱۹۷۵۶۰
مراکز تجاری رسمی ایران در منطقه راه اندازی می‌شود

رحمت الله خرمالی در همایش معرفی توانمندی های ایران در کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه اظهار داشت: مراکز تجاری با هدف  تسهیل ارائه خدمات و معرفی کالاها به فعالان اقتصادی در دیگر کشور ها در حال ایجاد هستند و تا اکنون 9  مرکز تجاری رسمی در این کشورها راه اندازی شده که به زودی مراکز دیگری نیز به این تعداد اضافه می شود.

به گزارش تسنیم، وی با تاکید بر اینکه راه اندازی مراکز تجاری در کشورهای هدف به نفوذ در بازار کمک می کند، اظهار داشت: چهار هدف اصلی برای این مراکز تعیین شده است که ارائه خدمات کسب و کار و مشاوره به فعالان اقتصادی و شرکت های تولیدی صادرات محور یکی از آنها محسوب می شود که می تواند امکان ورود کالا به بازار هدف را بسنجد و قابلیت موجود را با تبیین گزارش‌های اولویت بندی شده در بازار ارائه و قوانین مربوط به استاندارد، گمرک و قرنطینه را شناسایی کند.

خرمالی تاکید کرد: مشارکت در حوزه رویدادهای تجاری به عنوان نماینده سازمان توسعه تجارت با مجوز رسمی، از دیگر اهداف راه اندازی مراکز تجاری است که با معرفی هیات های تجاری می تواند در زمینه اعزام فعالان اقتصادی به نمایشگاه های داخلی کشور اقدام کند.

وی خاطرنشان‌کرد: برخی مراکز تجاری خدمات خوبی را تاکنون ارائه و با جذب سرمایه گذاری و تولیدات مشترک در جهت توسعه تجارت اقدام کرده و با نفوذ در بازار گسترش مبادلات را به ثمر نشانده اند.

مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت، با بیان اینکه ارائه خدمات حقوقی و مالکیت فکری ثبت شرکت ها از دیگر وظایف مراکز تجاری است، گفت: ضعف آگاهی شرکت ها در چگونگی ثبت و حضور در بازارهای هدف از مشکلاتی است که توسعه تجارت را کند کرده است که این روند با حضور مراکز تجاری تسهیل می شوند.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات اطلاع رسانی و تبلیغات از فعالیت های در نظر گرفته شده برای مراکز تجاری است، تاکید کرد: باید همایش هایی برای ایجاد فرصت تجاری با کمک مراکز تجاری برگزار شود تا با معرفی بازارها، توسعه صادرات و واردات محصولات بر اساس شناخت باشد.

خرمالی تصریح کرد: مراکز تجاری می توانند در زمینه پشتیبانی و لجستیک برای جذب شرکت های فعال در این بخش اقدام کنند و همراهی این شرکت ها را برای توسعه تجارت حتی در زمینه واردات جلب کنند که با توجه به امضای موافقتنامه تجارت آزاد ظرفیت فراوانی در این بخش نیز ایجاد شده است.

وی افزود: همچنین در حوزه نقل و انتقال مالی بانکی، با توجه به تحریم ها مراکز تجاری می توانند همراهی های لازم را انجام دهند و با نرخ کمتری ارزها را به کشور منتقل کنند که می تواند در توسعه تجارت موثر واقع شود.

مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت گفت: مراکز تجاری در انتقال فناوری نیز می توانند موثر باشند و با جذب صاحبان فناوری در کشورهای مقصد در قالب سرمایه گذاری مشترک،‌ فناوری های مورد نیاز را به داخل کشور بیاورند.