کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود

۱۴۰۲/۰۳/۲۰ - ۰۳:۰۴:۰۲
کد خبر: ۲۰۷۸۵۹
کاهش تولید سعودی باعث افزایش قیمت نفت نمی‌شود

اداره اطلاعات انرژی امریکا در جدیدترین گزارش خود پیش‌بینی کرد با وجود کاهش اخیر تولید که از سوی عربستان سعودی اعلام شده است، قیمت نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه نخواهد رسید.

وزیران نفت گروه اوپک پلاس در جلسه یکشنبه هفته جاری، تصمیم گرفتند به محدودیت عرضه فعلی خود را تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه دهند و همزمان، عربستان سعودی اعلام کرد تولید خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوئیه به صورت داوطلبانه کاهش داده و به حدود ۹ میلیون بشکه در روز می‌رساند.

شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، اظهار کرد: کاهش تولید این کشور ممکن است پس از ژوئیه هم ادامه پیدا کند. با وجود کاهش تولید از سوی عربستان و تمدید محدودیت عرضه فعلی اوپک پلاس تا سال ۲۰۲۴، اداره اطلاعات انرژی امریکا انتظار دارد تولید‌کنندگان غیراوپک، رشد تولید مایعات نفتی جهانی را به ۱.۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ و ۱.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رسانده و روند صعودی قیمت نفت را محدود کنند. ‌ رشد تولید در امریکا، نروژ، کانادا، برزیل و گویان، عامل اولیه افزایش تولید مایعات نفتی جهانی خواهد بود. با این حال، محدودیت عرضه اوپک پلاس، به تقلیل سطح ذخایر نفت جهانی در هر سه ماهه، در فاصله سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ منتهی می‌شود.

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی امریکا، ذخایر نفت در سال میلادی آینده اندکی کاهش پیدا خواهد کرد، در حالی که در گزارش ماه پیش این آژانس پیش‌بینی شده بود ذخایر به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد می‌کند. دولت امریکا می‌گوید این امر فشار تدریجی روی قیمت نفت ایجاد می‌کند اما انتظار نمی‌رود قیمت نفت صعود کند و قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، به ۷۹ دلار در هر بشکه می‌رسد که یک دلار در هر بشکه بالاتر از برآورد ماه مه اداره اطلاعات انرژی امریکا است. همچنین این آژانس، قیمت هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۴ را ۸۴ دلار پیش‌بینی کرد که ۹ دلار در هر بشکه بالاتر از برآورد ماه گذشته است. اداره اطلاعات انرژی امریکا پیش‌بینی کرد مصرف نفت امسال به میزان ۱.۶ میلیون بشکه در روز و سال میلادی آینده، به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند اما ابهامات قابل‌ملاحظه‌ای پیرامون رشد اقتصاد جهانی و احتمال تاثیر آن روی تقاضا برای نفت در مدت پیش بینی شده وجود دارد.

اداره اطلاعات انرژی امریکا همچنین بر آورد خود از مصرف دیزل و اقتصاد امریکا در سال میلادی جاری و آینده را مورد بازبینی نزولی قرار داد. طبق جدیدترین پیش بینی این آژانس، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی امریکا در سال ۲۰۲۳ به ۱.۳ درصد و در سال ۲۰۲۴ به یک درصد می‌رسد در حالی که ماه گذشته، نرخ رشد سال ۲۰۲۳ را ۱.۶ درصد و سال ۲۰۲۴ را ۱.۸ درصد پیش بینی کرده بود. پیش بینی اداره اطلاعات انرژی امریکا فرض را بر این گرفته است که افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، تورم را آهسته می‌کند بدون اینکه باعث اختلال بزرگ در اشتغال امریکا یا فعالیت اقتصادی این کشور شود. این آژانس خاطرنشان کرد: اگر رشد تولید ناخالص داخلی کاهش پیدا کند، ممکن است شاهد کندی بیشتر مصرف دیزل در امریکا باشیم. بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود تلاش عربستان سعودی برای محدود کردن بیشتر عرضه در بازار نفت و بالاتر بردن قیمت‌ها، نگرانی‌های اقتصاد کلان و وضعیت اقتصادهای امریکا و اروپا و احتمال احیای ضعیف‌تر از حد انتظار اقتصاد چین، همچنان بر قیمت نفت سنگینی می‌کند.