خیز ایران و روسیه برای افزایش پروازهای مستقیم

۱۴۰۲/۰۳/۲۵ - ۰۴:۱۵:۵۳
کد خبر: ۲۰۸۳۲۷

گروه راه و شهرسازی|

وزیر راه از افزایش پروازهای مستقیم بین ایران و روسیه خبر داد و گفت: زیرساخت‌های حمل‌ونقل و ترانزیت برای ارتقای مبادلات تجاری ۲ کشور در حال تقویت است. او همچنین اعلام کرد، با توجه ویژه رییس‌جمهور، معاون اول و اعضای دولت به امور مسکن، ترانزیت و توسعه روستاها، تشکیل کمیسیون دایمی حمل و نقل، مسکن و عمران شهری و روستایی دولت به تصویب هیات وزیران رسید.

این در حالی است که به گواه کارشناسان، مسائل مربوط به حمل و نقل و مسکن بیش از اینکه نیاز به نهادسازی موازی در دولت داشته باشد، نیازمند تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی کشور وتلاش برای حفظ منافع ملی در روابط بین‌الملل و توجه دستگاه‌های به ماموریت‌های ویژه خود است.

مهرداد بذرپاش در مراسم روز ملی روسیه با بیان اینکه روابط دو کشور در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی روند رو به رشدی در پیش گرفته است، اظهار کرد: سفرهای متقابل هیات‌های عالیرتبه دولتی و بخش خصوصی، افزایش حجم مبادلات بازرگانی، افزایش سرمایه‌گذاری متقابل، تنوع در سبد کالاهای صادراتی و وارداتی، افزایش حجم ترانزیت و طرح‌های اقتصادی مشترک و افزایش تعداد پروازهای مستقیم بین شهرهای مختلف دو کشور از جمله موارد قابل ذکر در این راستا است.به گزارش تسنیم، وی افزود: برای تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل و ترانزیت جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی و ایجاد ارتباطات مالی و بانکی آینده رو به رشدی را متصور هستیم.وی اضافه کرد: هماهنگ‌سازی استانداردها، تسهیل و افزایش تجارت کالا و خدمات، بهره‌گیری از تجارب و ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور برای تأمین بازارهای یکدیگر و حضور در بازارهای ثالث و همچنین در حوزه کسب کارهای نوپا مبتنی بر فناوری‌های نوین اقدامات موثری نیز در جریان است و این روابط، چشم‌انداز مثبت و روشنی دارند.

رییس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه علاوه بر روابط دوجانبه در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی نیز مواضع همسو و همکاری نزدیکی دارند.اقدام برای تأمین منافع ملی در پرتو نگرش بلندمدت به تحولات بین‌المللی و تلاش برای برقراری نظام بین‌المللی عادلانه مبتنی بر چند جانبه گرایی به عنوان مهم‌ترین اقدامات دو کشور در این راستا قابل ذکر است. بذرپاش گفت: دو کشور در سازمان همکاری‌های شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین در مناطق آسیای مرکزی دریای خزر و قفقاز جنوبی با هدف برقراری صلح و ثبات و توسعه اقتصادی در منطقه با یکدیگر همکاری نزدیکی دارند. وی تصریح کرد: موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیایی از عوامل تسهیل‌کننده روابط اقتصادی دو کشور است که امیدواریم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن، زمینه‌های توسعه مبادلات بازرگانی و همچنین سرمایه‌گذاری برای تولیدات مشترک افزایش یابد.

وی با تأکید بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوستانه با کشورهای دوست و همسایه، برای مردم و دولت کشور دوست و همسایه روسیه، صلح، آرامش، رفاه و توسعه آرزو کرد. در این مراسم، الکسی ددف سفیر فدراسیون روسیه در ایران نیز گفت: روسیه روابط خود را با همه کشورها بر اساس اصول متقابل برقرار کرده که نمونه برجسته آن روابط دوستانه با ایران است. با وجود تحریم‌ها علیه ایران و روسیه، تعاملات ما با تهران در همه عرصه‌ها توسعه می‌یاید.  وی اظهار کرد: در سال جاری روسای دولت ایران و روسیه 4 بار مکالمه داشتند و در همه مجامع بین‌المللی از یکدیگر حمایت کردند. سفیر روسیه در تهران در ادامه به اهمیت کریدور بزرگ شمال_ جنوب در ایران اشاره و استقبال روسیه برای همکاری با ایران در این پروژه را یادآور شد.

   کمیسیون حمل و نقل و مسکن دولت  تشکیل می‌شود

در تحولی دیگر، بنا به اعلام وزیر راه و شهرسازی، کمیسیون دایمی حمل و نقل، مسکن و عمران شهری و روستایی در دولت تشکیل می‌شود. به گزارش ایسنا، بذرپاش با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد: با توجه ویژه رییس‌جمهور، معاون اول و اعضای دولت به امور مسکن، ترانزیت و توسعه روستاها، تشکیل کمیسیون دایمی حمل و نقل، مسکن و عمران شهری و روستایی دولت به تصویب هیات وزیران رسید.

این در حالی است که به گواه کارشناسان، مسائل مربوط به حمل و نقل و مسکن بیش از اینکه نیاز به نهادسازی موازی در دولت داشته باشد، نیازمند تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی کشور وتلاش برای حفظ منافع ملی در روابط بین‌الملل و توجه دستگاه‌های به ماموریت‌های ویژه خود است. چه آنکه بحران مسکن ریشه در سیاست‌های تورم زای دولت از طریق خلق پول و اعتبار بدون پشتوانه با هدف پوشش کسری بودجه‌های سالانه دارد. در صورتی که این مساله رفع شود یا کاهش یابد، نوسان ارزش پول ملی به‌شدت تقلیل می‌یابد و آرامش به کالاها از جمله مسکن بازخواهد گشت و سپس مکانیسم پس انداز خانوار برای خرید خانه دوباره فعال خواهد شد.

به باور کارشناسان اقتصادی تا این مساله حل نشود، هرگونه نهادسازی‌های جدید مثمر ثمر نخواهد بود. کما اینکه یکی از انتقادات دولتمردان کنونی به همتایان سابق خود عدم تشکیل شورای عالی مسکن به ریاست رییس‌جمهور بود. این اشکال و انتقاد در دولت جدید با برگزاری جلسات شورای عالی مسکن در هشت نوبت اما هیچ گونه اثر ملموسی روی بازار مسکن نگذاشته است و از سوی دیگر، مکانیسم تورم‌زا در طی 20 ماهه گذشته، به گفته شهردار تهران، 70 درصد قیمت مسکن را دچار جهش کرده است.

 

ارسال نظر