حذف قیمتگذاری آیفون امریکایی با دلار تلگرامی
بر اساس اعلام سازمان حمایت از مصرفکنندگان، محصولات عرضه شده از طریق رویه واردات از محل صادرات خود با نرخ ارز اسکناس سامانه سنای بانک مرکزی قیمتگذاری خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان در مکاتبه با وزارت صمت اعلام کرد، عطف به نامه مورخ 1402/03/10 در خصوص مبنای نرخ ارز حاصل از صادرات در محاسبه قیمت تلفن همراه تبلت و لپ تاپ به آگاهی میرساند: بر اساس ابلاغیه مورخ 1398/07/22 وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت و رییس مجمع عمومی این سازمان، پروندههای وارداتی که کالای آن با روشهای گوناگون از قبیل بدون انتقال ارز (در زمان وجاهت قانونی) واردات در مقابل صادرات یا از منابع مالی شرکتها در خارج از کشور وارد شده و امکان ارایه اسناد مربوط به خرید ارز وجود ندارد نرخ ارز اسکناس سنا در روز ترخیص کالا ملاک محاسبه قرار میگیرد.
بدیهی است کلیه شرکتهای واردکننده بایستی با رعایت سایر موارد مندرج در ضوابط قیمتگذاری مصوب هیات تعیین و تثبیت قیمتها و دستورالعملهای صادره در این خصوص اقدام نموده و نسبت به درج قیمت در سامانه 124 اقدام نماید. لازم به ذکر است، پیش از این با انفعال زیرمجموعههای وزارت صمت کالاهای آماده به مصرفی از جمله آیفونهای امریکایی که از طریق واردات در برابر صادرات خود وارد کشور شده بودند به نوعی از شمول قیمتگذاری مستثنی محسوب شده و ظاهرا نظارتی بر آنها وجود نداشت.
به این ترتیب عملا کالایی که براساس این رویه وارداتی به دست مصرفکننده میرسید با ارز بازار آزاد (نرخ تلگرامی دلار) قیمتگذاری میشد. حالا با این ابلاغیه سازمان حمایت باید منتظر تبعات مالیاتی و تعریف جرایم مختلف برای متخلفانی بود که با دلار بازار قاچاق اقدام به قیمتگذاری تلفن همراه از برندی مثل آیفون کرده بودند.
در واقع بعد از اینکه تامین ارز این اقلام از سامانه نیما کنار گذاشته شد، واردات آن از طریق رویه واردات از طریق صادرات خود انجام میشد. با توجه به آنکه مبنایی برای قیمتگذاری این اقلام وجود نداشت همگام با جهش قیمت ارز در بازار آزاد در سال گذشته قیمت این محصولات تا 100 میلیون تومان نیز افزایش یافته بود.