80 درصد قانون جهش تولید مسکن اجرا نشد

۱۴۰۲/۰۷/۲۳ - ۰۰:۳۴:۵۳
کد خبر: ۲۱۷۴۲۱

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در نشست علنی شنبه ۲۲ مهر ماه وارد بررسی ماده ۴۹ این لایحه ذیل فصل توسعه مسکن شدند.

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در نشست علنی شنبه ۲۲ مهر ماه وارد بررسی ماده ۴۹ این لایحه ذیل فصل توسعه مسکن شدند.حسینعلی حاجی دلیگانی در مخالفت با این ماده اظهار کرد: اصل موضوع کاملا درست است و حتی قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۰ تصویب شد اما بررسی ها نشان می دهد ۸۰ درصد این قانون اجرا نشده است؛ رهن و اجاره و خرید و فروش بسیار بالاست، بانک‌ها هم هیچ تسهیلاتی نمی دهند. این جدول در ماده ۴۹ لایحه برنامه چند ایراد دارد مثلا کاهش زمان دسترسی به مسکن به ۱۲ سال، مبدأ این ۱۲ سال از چه زمانی است؟ مسکن حمایتی در شهرها دیده نشده که باعث مهاجرت روستاییان به شهر می شود.

این جدول چندان دقیق نیست و با اعداد آن مخالفم.علی نیکزاد در حمایت از این ماده اظهار کرد: در دولت روحانی یک آقایی ساخت مسکن را مزخرف خواند و الان داریم نتیجه آن را می بینیم که دسترسی به مسکن رؤیا شده است.به گزارش «تعادل»، در حالی در جدول ماده 49 لایحه برنامه هفتم 12 سال برای دسترسی خانوار به مسکن مطلوب هدفگذاری شده است که هم‌اینک  برآوردهای مختلف کارشناسان مستقل حاکی از افزایش دوره دسترسی خانوار به مسکن به بالای 100 سال است! در این جدول همچنین پیش بینی شده است که سالانه 300 هزار واحد مسکن حمایتی شهری، 200 هزار مسکن روستایی، 100 هزار مسکن در بافت فرسوده شهری، و 400 هزار انواع دیگر مسکن (مجموعا یک میلیون مسکن در سال) در کشور ساخته شود.

مساله ای که تا کنون و پس از گذشت دو سال از فعالیت دولت سیزدهم همچنان اجرایی نشده است. داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز دیروز درباره ماده 49 لایحه برنامه هفتم اظهار کرد: ما در لایحه دولت گفته بودیم که واحدهای ناپایدار در طول برنامه به ۴۰ درصد برسد در حال حاضر ۴۶ درصد است ۲.۹ میلیون واحد ناپایدار در بافت فرسوده داریم لذا درخواست داده ایم تا سالی ۱۰۰ هزار واحد در سال در بافت فرسوده نوسازی شود که از ۴۶ به ۴۰ درصد کاهش می یابد اما در جدول کمیسیون تلفیق آمده که از ۴۶ به ۲۰ درصد کاهش یابد اولا این تکلیف سنگین است چون مردم باید واحدهای خود را نوسازی کنند بنابراین تکلیف کمیسیون تلفیق برنامه سنگین است و باید سالی ۳۵۰ هزار واحد نوسازی شود که این هدف‌گذاری عملا محقق نمی شود و برنامه را غیر واقعی کرده است.

اگر بناست که ۴۶ به ۲۰ درصد کاهش یابد، هدف‌گذاری دیگر ۱۰۰ هزار واحد نباید باقی بماند و به ۳۵۰ هزار واحد تغییر کند.منظور افزود: امکان افزوده شدن هدف گذاری های دیگر هم در کمیسیون تلفیق وجود دارد.اقبال شاکری عضو کمیسیون تلفیق برنامه درباره این ماده و جدول آن گفت: اهداف این جدول متناسب با واقعیت های روز است در حال حاضر میزان دسترسی به مسکن برای یک خانه متوسط در محله متوسط شهر ۱۷ سال است که تا پایان برنامه به ۱۲ سال برسد در حال حاضر بافت های ناکارآمد ۴۵ درصد است و دولت می خواهد به ۴۰ درصد برسد که یک نوع ترک فعل است لذا ما آن را به ۲۰ درصد تغییر دادیم.قالیباف رئیس مجلس نیز گفت: درخواست دولت ۷.۵ سال بوده که در کمیسیون به ۱۲ سال تغییر کرده است.

شاخص دسترسی به مسکن یک نُرم جهانی دارد یا باید کاری کنیم که قدرت خانواده بالا برود یا اینکه به مردم اینقدر سوبسید بدهیم که ظرف ۱۰ سال خانه دار شوند اما الان با این حقوق ها خانه دار شدن یک آرزوست؛ در بخش بافت فرسوده هم باید نفوذناپذیری و ریزدانه ها هم دیده شود در حال حاضر به دلیل نفوذناپذیری امکان بازسازی نیست و به کوچه های آشتی کنان معروف است. این جدول هم شکلی ایراد دارد و هم محتوایی. در نهایت این ماده و جدول آن به کمیسیون تلفیق برنامه برگشت.

   اعطای زمین به متقاضیان واجد شرایط زمین 

بر اساس مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن به متقاضیان واجد شرایط برای ساخت مسکن زمین واگذار خواهد شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز در جریان جلسه علنی نوبت دوم مجلس، گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه برنامه هفتم توسعه را بررسی کرده ک بند پ ماده ۵۰ لایحه را به تصویب رساندند.بر اساس بند پ ماده ۵۰ لایحه برنامه، برای تأمین زمین متقاضیان واجد شرایط مسکن در طرح های حمایتی دولت، زمین های تحت مالکیت متصل و داخل محدوده شهرها و زمین های مستحصل مواد (9)، (10) و (12) قانون جهش تولید مسکن را پس از تهیه طرح های توسعه شهری، اجرای طرح‌های آماده سازی و تفکیک قطعات از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن بر اساس ماده (7) قانون جهش تولید مسکن به متقاضیان واجد شرایط برای ساخت مسکن واگذار نماید.

 

ارسال نظر