اقدامات ايران در سطح منطقهاي و جهاني در محكوميت رژيم صهيونيستي
سرپرست وزارت امور خارجه ضمن تشريح ابعاد اهميت برگزاري نشست اخير سازمان همكاريهاي اسلامي در جده گفت: وزارت خارجه از وظايف ذاتي خود ميداند كه ظرفيتهاي دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي را براي محكوميت طرف جنايتكار و ناقض ثبات و امنيت منطقه بسيج كند.
سرپرست وزارت امور خارجه ضمن تشريح ابعاد اهميت برگزاري نشست اخير سازمان همكاريهاي اسلامي در جده گفت: وزارت خارجه از وظايف ذاتي خود ميداند كه ظرفيتهاي دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي را براي محكوميت طرف جنايتكار و ناقض ثبات و امنيت منطقه بسيج كند. «علي باقري» در تحليل خود از برگزاري نشست فوقالعاده سازمان همكاري اسلامي كه اخيرا و در پي ترور شهيد اسماعيل هنيه به پيشنهاد ايران در جده برگزار شد، گفت: يكي از هنرهاي دستگاه ديپلماسي اين است كه از ظرفيتهاي متنوع كشور براي تامين اهداف در عرصه سياست خارجي استفاده كند، طبيعتا وقتي چنين اتفاقي در تهران افتاد، قاعدتا ظرفيتهاي متنوع و مختلف كشور براي صيانت از منافع كشور بايد به كار گرفته ميشد.
وي تصريح كرد: بنابراين، در اين چارچوب وزارت امور خارجه از وظايف ذاتي خود ميداند كه ظرفيتهاي دوجانبه، منطقهاي و بينالمللي را براي محكوميت طرف جنايتكار و ناقض ثبات و امنيت منطقه بسيج كند و آنها را نسبت به اين قضيه توجيه كند كه اين كار طي تماسهاي متعدد با وزراي خارجه كشورهاي مختلف انجام و بهطور جدي مورد توجه قرار گرفت. اين ديپلمات ارشد كشورمان همچنين بيان كرد: از سوي ديگر بايد اقداماتي براي مشروعيت واكنش و اقدام متقابل ايران طبق حقوق بينالملل و رويههاي بينالمللي از جمله منشور ملل متحد، انجام ميشد كه ايران حق اقدام متقابل را دارد. بر اين اساس ارتباط با كشورها و مراجع بينالمللي برقرار شد؛ چه در شوراي امنيت يا ساير مراجع كه اين مهم نيز مورد توجه و پيگيري قرار گرفت.
باقري ادامه داد: همچنين سفراي ما در كشورهاي ديگر هر ۲ هدف را مورد توجه و پيگيري قرار داده و با مقامات كشور ميزبان گفتوگو و تماس داشتند.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنين به ابعاد اهميت برگزاري نشست سازمان همكاري اسلامي اشاره كرد و گفت: اين نشست از چند جنبه اهميت داشت؛ نخست اينكه جمهوري اسلامي ايران پيشنهاددهنده و مبتكر اين نشست بود كه مورد استقبال كشورهاي اسلامي هم قرار گرفت، نكته دوم مورد توجه قرار گرفتن ديدگاهها و رويكرد جمهوري اسلامي ايران در اين موضوع بود كه مورد وفاق كشورهاي اسلامي قرار داشت.
وي در پايان افزود: همچنين كشورهاي اسلامي رژيم صهيونيستي را عامل اين جنايت دانسته و اقدام آن را تقبيح و محكوم كردند، همچنين بر حق ايران براي انجام اقدام متقابل تاكيد كردند و اين موارد نيز در بيانيه پاياني گنجانده شد كه اقدامي مهم و قابل توجه بود. نشست فوقالعاده وزيران خارجه سازمان همكاري اسلامي روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران در جده عربستان سعودي برگزار شد. باقري در بخشي از سخنرانياش در اين نشست، انسجام و همگرايي و همافزايي كشورهاي اسلامي براي مقابله با موجوديت شرور اسراييل كه عامل اصلي ناامني و بيثباتي در منطقه است را ضروري دانست و تاكيد كرد: در اين چارچوب مسووليت بزرگي متوجه كشورهاي اسلامي و سازمان همكاري اسلامي و دبيركل آن است. وي افزود: انتظار اين است كه كشورهاي اسلامي از حق ذاتي و مشروع ايران در پاسخ قانوني و مقتضي به اين تجاوز حمايت كنند، زيرا اقدام ايران نه تنها دفاع از حاكميت و امنيت ملي خود، بلكه دفاع از ثبات و امنيت كل منطقه است.