چالش مغایرت طرح تفصیلی تهران با طرح جامع

۱۳۹۵/۰۶/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۱۶۳۷

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، بزرگ‌ترین چالش امروز شهرسازی کشور را مغایرت طرح تفصیلی تهران با طرح جامع می‌داند و می‌گوید: ما در شورای عالی شهرسازی و معماری اشراف لازم را بر طرح تفصیلی تهران نداریم و به صراحت می‌گویم که اصلا روی آن اطمینان نداریم، این نکته به این معناست که اجرای کامل طرح تفصیلی ما را به اهداف طرح جامع نه تنها نزدیک بلکه از اهداف عمومی و راهبردی آن دور می‌کند.

پیروز حناچی، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست هم‌اندیشی با تشکل‌ها و انجمن‌های غیردولتی شهرسازی، معماری، میراث‌فرهنگی و محیط‌زیست، در حضور معماران، شهرسازان، فعالان محیط‌زیست و فعالان میراث‌فرهنگی کشور به سختی‌های دولت و کمبود بودجه آن اشاره کرد و گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و دبیرخانه آن به معنای عام، مرکز فکر دولت است و در این مورد ما تمام تلاش خود را برای انجام وظیفه به کار می‌گیریم.

وی با تاکید بر تلاش بیشتر وزارت راه و شهرسازی برای حضور معماران و شهرسازان در پروژه‌های مختلف و استفاده از توانمندی و تخصص این دو قشر تخصصی جامعه افزود: تمام تلاش ما این است که ۱۰۰درصد اعتبار تخصیص داده شده به امور شهرسازی به آنها تخصیص پیدا کند. زیرا تامین اعتباری که برای شهرسازی و مشاوران در حوزه مسکن در نظر گرفته می‌شود، در مقایسه با پروژه‌های راهی ارقام درشتی نیست و در ضمن بقا و ادامه فعالیت مشاوران تخصصی است.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه موافقت‌هایی از سوی دولت برای تخصیص اعتبار حداکثری صورت گرفته است، گفت: با قول‌های مساعد دولت حضور مشاوران را پررنگ‌تر در پروژه‌ها خواهیم داشت و از رکودی که در حال حاضر با آن مواجه‌ایم، خارج می‌شویم.

حناچی تصریح کرد: حذف مشاوران از کمیسیون ماده ۵ در تهران و سایر شهرها صدمه جدی به شهرسازی وارد کرد. اگرچه تلاش‌ برای اصلاح کمیسیون ماده ۵ تهران و جلوگیری از تخلفات کمیسیون در سال‌های ۸۷ موجب ارسال اصلاحیه‌یی به مجلس شد. اما عملا عدم حضور مشاوران در آن کمیسیون به ضرر شهرها تمام شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این نکته که نمی‌خواهد کسی را در حذف مشاوران در کمیسیون ماده ۵ مقصر بداند، گفت: قبل از اینکه مشاوران در کمیسیون‌های ماده ۵ حذف شوند نظر مشاوران در بسیاری از موارد تعیین‌کننده بود و ما خیلی از مواقع نظرات را برمی‌گرداندیم. اما در دوره اخیر به دلیل حذف مشاوران، فشار فراوانی را بر دوش خود تحمل می‌کنیم.

حناچی با اشاره به نقش سازنده انتقاد برای بهبود وضعیت شهرسازی کشور تاکید کرد: ویژگی تحلیل، دیدن نیمه خالی لیوان در کنار نیمه پر آن است. اما در عین‌حال باید این نکته را نیز مدنظر قرار دهیم که ما در مقاطعی از زمان نیازمند آن هستیم تا تجربیات مثبت و عملکرد مناسب را به بهترین نحو اطلاع‌رسانی کنیم. زیرا فرهنگ بر اثر انتقال تجربیات مثبت و نقد شکل می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین چالش معاونت شهرسازی و معماری مغایر بودن طرح تفصیلی تهران با طرح جامع است، تاکید کرد: در حال‌حاضر، ما در شورای عالی شهرسازی و معماری اشراف لازم را بر طرح تفصیلی تهران نداریم و به صراحت می‌گویم که اصلا روی آن اطمینان نداریم. این نکته به این معناست که اجرای کامل طرح تفصیلی ما را به اهداف طرح جامع نه تنها نزدیک بلکه از اهداف عمومی و راهبردی آن دور می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر