افزایش نرخ سکه، دلار و یورو
قیمت انواع سکه امروز در بازار تهران در حالی با رشد همراه بود که نرخ دلار و یورو نیز افزایش یافت.
روز چهارشنبه 3 آبان 96 نرخ ارز مبادلهیی افزایش یافت و قیمت دلار با 6تومان نسبت به روز سهشنبه ۳۴۴۲ تومان اعلام شد. همچنین پوند ۴۵۲۱ و یورو ۴۰۴۷ تومان قیمت خورد.
به گزارش «تعادل» روند رو به رشد دلار دولتی در حالی ادامه دارد که در بازار آزاد نیز قیمتها اغلب افزایشی بوده و بیش از ۴۰۰۰ تومان معامله میشود. روز گذشته دلار در بازار تا ۴۰۳۰ تومان نیز معامله شد. صرافیهای پایتخت نیز هر دلار امریکا را با یک تومان افزایش نسبت به روز گذشته ۴ هزار و ۲۳ تومان فروختند. همچنین هر یورو امروز با ۵ تومان رشد ۴ هزار و ۸۱۵ تومان و هر پوند با ۲ تومان کاهش ۵ هزار و ۳۶۱ تومان بود. اختلاف دو نرخ آزاد و مبادلهیی دلار به 581 تومان رسیده است.
در بازار طلا نیز هر اونس جهانی به 1273دلار رسیده است. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز چهارشنبه در بازار تهران با ۵ هزار تومان افزایش یک میلیون و ۳۱۳ هزار تومان داد و ستد شد. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با ۶ هزار تومان رشد یک میلیون و ۲۷۰ هزار تومان ارزشگذاری شد. از سویی دیگر نیم سکه بهار آزادی شاهد افزایش ۲هزار تومانی بود و ۶۵۷ هزار تومان معامله شد. ربع سکه بهار آزادی نیز با رشد ۵ هزار تومانی ۳۷۲ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی نیز با ۴ هزار تومان رشد، ۲۵۴ هزار تومان بود. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در بازار با ۳۵۰ تومان افت ۱۲۲ هزار و ۳۸۰ تومان ارزشگذاری شد.
هزینه ضرب سکه گرمی ۸ برابر سکه تمام
رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، تقاضای خرد خانوارها برای حفظ ارزش داراییها، هزینه ضرب و حدود ریسک معاملات در بازار سکه را از عوامل اصلی وجود شکاف بین ارزش ذاتی سکه با بهای معاملاتی آن دانست.
محمد کشتیآرای در گفتوگو با فارس در خصوص وضعیت قیمتها در بازار سکه اظهار داشت: هماکنون حدود 70هزار تومان تفاوت قیمت میان ارزش واقعی و بهای معاملاتی سکه فاصله وجود دارد که البته در یک مقطعی این فاصله کاهش یافته بود، اما مجددا افزایش یافته است. وی افزود: یکی از علتهای اصلی تفاوت قیمت، تقاضای محدود خانوارها برای سکه است و این تقاضا موجب ایجاد تفاوت قیمت و اصطلاحا حباب قیمت میشود. رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در پاسخ به این سوال که دلایل شکلگیری این تقاضا در بازار چیست، گفت: دلایل متعددی وجود دارد که یکی از آنها وجود تقاضای غیرمصرفی برای سکه است زیرا بسیاری از خانوارها ترجیح میدهند بخشی از داراییشان را به سکه تبدیل کنند، البته این تقاضا برای خانوار محدود و در حد چند سکه است و نمیتوان آن را تقاضای سرمایهگذاری دانست.
وی در خصوص حباب شدید سکه یک گرمی گفت: وضعیت سکه یک گرمی متفاوت از سکه امامی است و از همان ابتدا برای عرضه این سکهها این مساله وجود داشت، چرا که هزینه ضرب این سکهها بیشتر از دیگر سکههاست.
کشتیآرای اضافه کرد: سکه امامی یکبار ضرب میخورد اما نیم سکه دو بار، ربع سکه چهار بار و سکه گرمی هشت بار ضرب میخورد و این اتفاق هزینه ضرب را برای سکه گرمی افزایش میدهد.
رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در پاسخ به این سوال که آیا این تقاضای خرد خانوارها در بخش مصنوعات طلا هم وجود دارد، گفت: خیر، همچنان در بازار مصنوعات طلا رکود حاکم است و همانطور که میدانیم رکود، قیمت طلا را کاهش یا افزایش نمیدهد بلکه تغییرات اونس جهانی و نرخ ارز است که موجب تغییر بهای مصنوعات طلا میشود. وی همچنین تصریح کرد: هزینه ضرب سکه 5 هزار تومان نیست، در سالهای اخیر بهای تمام شده آن رشد کرده و حتی به 30 هزار تومان هم میرسد، بنابراین باید این مورد را در نظر بگیریم و همچنین به این نکته هم توجه داشته باشیم که بازار سکه دارای ریسک است، معاملات مکرر با هدف حفظ ارزش دارایی یا افزایش آن، بهطور طبیعی فاصلهیی بین ارزش ذاتی طلای سکه و بهای معاملاتی آن ایجاد میکند. کشتیآرای در خصوص آینده بازار جهانی طلا اظهار داشت: فعلا دورنمای بازار طلا آرامش و ثبات است، مگر اینکه در حوزه سیاسی اتفاق خاصی رخ دهد.
وی با اشاره به آثار چالشهای به وجود آمده بین امریکا و کرهشمالی افزود: دقیقا در همان زمان بهای اونس به 1350دلار رسید و پس از فروکش کردن التهابهای به زیر 1300دلار بازگشت، بنابراین تحولات سیاسی و اقتصادی بهطور مستقیم بر بازار جهانی طلا اثر میگذارد.
کشتیآرای تاکید کرد: هرگاه بهای طلا روند صعودی به خود گرفت، مطمئن باشید اتفاقی در حوزه سیاسی یا اقتصادی رخ داده است.