شفافسازی «توییتر» برای پاکسازی یک اتهام
بلومبرگ|
پس از آنکه بسیاری از مقامات و سناتورهای امریکایی درباره تبلیغات سیاسی گسترده در توییتر توسط روسیه ابراز نگرانی کردند، این شبکه اجتماعی اعلام کرده که قصد دارد در این زمینه شفافسازی کند.
توئیتر اعلام کرده است که از این پس هویت حمایتکنندگان و سفارشدهندگان تبلیغات سیاسی و حزبی موجود در این شبکه اجتماعی را افشا خواهد کرد. این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار مستقر در ایالات متحده امریکا همچنین عنوان کرده است که قصد دارد حتی در مورد میزان صرف بودجه و هزینه توسط آنان را به اطلاع سناتورها و مقامات مسوول برساند. بسیاری از افراد و هکرهای روسیه که گفته میشود وابسته به دولت روسیه هستند، از پلتفرم و بستر آزادانهیی که شبکههای اجتماعی نظیر توییتر ایجاد کردهاند، سوءاستفاده کرده و به ارسال و انتشار تبلیغات سیاسی و نژادپرستانه گستردهیی اقدام کرده بودند. نزدیک به یک ماه پیش بود که نمایندگان شرکتهای فیس بوک، گوگل و توییتر، تحت تاثیر مداخله سایبری روسیه در جریان انتخابات ریاستجمهوری امریکا موظف شدند طی هفتههای آتی در کنگره این کشور توضیح بدهند.
کمیته اطلاعاتی مجلس سنای ایالات متحده امریکا از نمایندگان این سه شرکت عظیم تکنولوژی درخواست کردهاند تا در جلسهیی علنی در تاریخ اول ماه نوامبر سال جاری میلادی 2017، درباره اقدامات مداخله جویانه روسیه در جریان انتخابات ریاستجمهوری امریکا و چگونگی ورود و نفوذ هکرهای روسی به سیستمهای اینترنتی انتخابات ریاستجمهوری امریکا که سال گذشته برگزار شد، توضیح داده و اطلاعات، اسناد و آمار دقیقی به نمایندگان کنگره ارائه دهند. طبق گزارشهای منتشر شده، هکرهای روسی در سیستمهای انتخابات ریاستجمهوری امریکا که مبتنی بر اینترنت است، اختلال و مشکل ایجاد کرده بودند. انتخابات ریاستجمهوری امریکا که سال گذشته میلادی 2016 برگزار شد، رقابتی تنگاتنگ میان دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بود. وزارت امنیت داخلی ایالات متحده امریکا در ماه سپتامبر سال جاری اعلام و تایید کرد که هکرهای روسی به سیستم رایگیری انتخابات ریاستجمهوری ۲۱ ایالت این کشور در سال گذشته حمله کرده بودند. البته به گفته مقامات امنیتی این کشور، این بدان معنا نیست که نتایج انتخابات ریاستجمهوری امریکا تغییر کرده یا دستکاری شده است. هرچند که دولت روسیه همه این گمانه زنیها و اتهامات را رد کرده است اما مقامات اطلاعاتی و امنیتی امریکا همچنان از تایید اقدامات مداخله جویانه روسیه سخن میگویند و دولت روسیه را به تلاش برای تغییر روند انتخابات، اقدامات مداخلهجویانه و تحریف اذهان عمومی متهم میکنند. هماکنون توییتر برای اطمینان بخشی به مقامات امریکایی و جلوگیری از پیش آمدن چنین مشکلاتی در آینده، اعلام کرده است که از این پس تصمیم دارد تمامی اطلاعات مربوط به تبلیغات سیاسی را تحویل دولت امریکا داده و در این باره شفافسازی کند. این اقدام به دنبال تحقیقات کنگره در این زمینه و درخواست آنها از مدیران شبکههای اجتماعی امریکایی برای شفافسازی عملکردشان صورت میگیرد. علاوه بر توییتر، فیس بوک هم قصد دارد اقدامات مشابهی را در این زمینه انجام دهد. این شبکه پس از آنکه به همکاری با هکرهای روسی و انتشار مطالب غیرمجاز آنها متهم شدند، در صورت عدم همکاری و رفع اتهام، از سوی مقامات مسوول امنیتی امریکا به پرداخت جریمههای هنگفت و گزافی موظف و تهدید شده بود.