اخبار

۱۳۹۶/۰۸/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۸۰۷

ماجرای بی‌کیفیتی نان پایان می‌یابد

کارشناسان حوزه آرد و نان اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در بورس را به سبب افزایش کیفیت نان امری خوشایند می‌دانند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله سیاست خرید تضمینی گندم بیشترین بار مالی را روی دوش دولت‌ها می‌گذارد، چراکه در سال‌های اخیر تولید و خرید تضمینی گندم با روند روبه رشدی همراه بوده است.

براساس ماده 33 قانون افزایش بهره وری محصولات کشاورزی، محصولاتی که قرار است شکل حمایتی آنها از قالب خرید تضمینی به قیمت تضمینی تبدیل شود، هر ساله برای عرضه آنها در بورس کالا باید تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ شود.

بسیاری از کارشناسان حوزه آرد و نان اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در بورس را امری خوشایند می‌دانند و معتقدند که این امر علاوه بر کاهش بار مالی دولت، کیفیت گندم و در نهایت نان را افزایش خواهد داد.

البته ناگفته نماند کشاورزان که سال‌ها به سیاست خرید تضمینی گندم از سوی دولت عادت کرده‌ و نسبت به اجرای این امر نگران هستند که امید است با تسریع در پرداخت بهای محصول، دغدغه کشاورزان رفع شود.

علیقلی ایمانی رییس بنیاد توانمند‌سازی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اما و اگرهای افزایش کیفیت نان با اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم اظهار کرد: اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در بورس کالا و خرید محصول بر حسب کیفیت، افزایش انگیزه گندمکار جهت تولید کیفی را به همراه دارد.

به گفته وی مباشر اجرای سیاست قیمت تضمینی باید بطور کامل استانداردهای خرید گندم را رعایت کند تا اجحافی در حق کشاورزان صورت نگیرد. ایمانی با بیان اینکه رعایت زیرساخت‌های اجرای سیاست قیمت تضمینی درکاهش سردرگمی کشاورزان امری ضروری است، بیان کرد: جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در صورت تسریع در پرداخت بهای محصول و رعایت زیرساخت‌های لازم می‌تواند، رفع دغدغه گندمکاران را به همراه داشته باشد. این مقام مسوول در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه کیفیت کنونی گندم برای تولید صنعت و خبازی مناسب است، افزود: اظهارات برخی کارشناسان مبنی بر کیفیت پایین گندم داخل صحت ندارد و تنها فراوری آرد و نان، شرایط نگهداری گندم و همچنین آرد در نانوایی‌ها باید مورد برررسی قرار گیرد.

 سیاست قیمت تضمینی تنها راهکار افزایش کیفیت

محمد جواد کرمی رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از سیاست خرید تضمینی گندم، اظهار کرد: اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در بورس کالا تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت گندم تولیدی دارد.

وی با بیان اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در سال زراعی جدید اتفاق خوشایندی برای حوزه آرد و نان کشور است، افزود: در شرایط کنونی کارخانه‌های آرد‌سازی و نانوایان از کیفیت گندم و مصرف‌کنندگان از کیفیت پایین نان گلایه مند هستند و انتظار می‌رود گندمکاران با حذف سیاست خرید تضمینی، توجه بیشتری به کیفیت گندم داشته باشند. کرمی ادامه داد: با استمرار سیاست خرید تضمینی گندم، هر ساله از کیفیت نان تولیدی کشور کاسته خواهد شد. رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم صنعتی با اشاره به ضرورت تک نرخی شدن گندم، یادآور شد: اجرای سیاست قیمت تضمینی تنها راه‌حل افزایش کیفیت گندم و نان تولیدی کشور است، چراکه در شرایط کنونی به سبب پایین بودن کیفیت آرد، بازارهای عراق و افغانستان را نیز از دست داده ایم

روسیه تامین‌کننده غذای اورگانیک دو قاره

رییس‌جمهور روسیه گفت: با توجه به گام‌هایی که در حوزه کشاورزی برداشته‌ایم، بزرگ‌ترین تامین‌کننده غذای سالم در منطقه آسیا-اقیانوسیه خواهیم شد.

به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، «لادیمیر پوتین» رییس‌جمهور روسیه گفت: اقداماتی که توسط این کشور در جهت بهبود بهره وری در حوزه کشاورزی انجام گرفته است، روسیه را به تامین‌کننده اصلی مواد غذایی اورگانیک منطقه آسیا-اقیانوسیه تبدیل خواهد کرد.

رییس‌جمهور روسیه گفت: به عنوان یکی از صادر‌کنندگان اصلی غلات، روغن گیاهی، ماهی و دیگر مواد غذایی در جهان هستیم. و انتظار می‌رود که روسیه به تامین‌کننده اصلی غذای سالم برای همسایگان خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه تبدیل شود. «پوتین» خاطرنشان کرد: یک رویکرد مشترک برای برآورده ساختن تقاضای رشد سریع آسیا برای غذاهای با کیفیت بالا و سالم مورد نیاز است. وی در ادامه گفت: روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ اوراسیایی و با در دست داشتن مناطق وسیع خاور دور که دارای توانایی قابل توجهی است، در آینده موفق منطقه آسیا-اقیانوسیه سهیم است و به دنبال ارتقاء رشد پایدار و جامع در کل قلمرو خود است.

وی تصریح کرد: از ایده شکل دادن تجارت آزاد در منطقه آسیا-اقیانوسیه حمایت می‌کنیم و در ۵ سال اخیر سهم اقتصادی کشورهای اپک در تجارت خارجه روسیه از ۲۳ درصد به ۳۱ درصد افزایش پیدا کرده و صادرات ما به ۲۴ درصد رسیده است؛ ضمن اینکه قصد نداریم این رویه را متوقف کنیم.

«ولادیمیر پوتین» گفت: ایجاد همکاری کارآمد بمنظور پشتبانی از نوآوری، به عنوان مهم‌ترین اقدام است و روسیه یکسری از راهبردهای خاص از قبیل ادغام اقتصاد دیجیتال و قوانین تجاری، هماهنگ کردن استانداردهای فنی ملی، هماهنگ کردن استراتژی‌ها برای شکل دادن بازارهای پیشرفته و ایجاد چارچوب مفهومی یکسان برای فضای دیجیتال را در پیش گرفته است.