تحول صنعت با بازگشت واحدهای نیمهفعال به چرخه تولید
گروه صنعت|
رییس سازمان صنایع کوچک با بیان اینکه از کل واحدهای صنعتی موجود در شهرکهای صنعتی ۴۰هزار واحد آن فعال و نیمهفعال است، گفت: طی بررسیهایی که در مورد آخرین وضعیت صنایع انجام شده، ۹۲درصد صنایع کشور «صنایع کوچک و متوسط» هستند. صادق نجفی افزود: اگر بتوانیم در یکسال آتی ۲۰هزار واحد فعال و نیمهفعال کشور را به ظرفیت کامل برسانیم، تحول بزرگی به وجود خواهد آمد.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر صنعت در بیست و سومین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی با تاکید بر اینکه باید راهی برای توسعه صادرات کشور پیدا کنیم، گفت: اگر راهی هم نبود باید راه بسازیم؛ چرا که ناامید شدن مشکلات را حل نمیکند.
او گفت: مردم ایران سختکوش، خوشفکر و تلاشگر هستند، هنر این است که انسان در زمان سختی و در شرایط بحرانی موفق عمل کند، اکنون در کشور ما نیز وضعیت سخت است، چرا که از سویی با هجمههای استکبار جهانی مواجه بوده و از سوی دیگر نیز مشکلاتی طی سالها ایجاد شده است.
نجفی گفت: اگر بتوانیم در یکسال آتی از همین چند هزار صنایع فعال و نیمهفعال فقط ۲۰هزار واحد را به ظرفیت کامل تولید رسانده و بازار خارجی و داخلی برایشان پیدا کنیم، قدم بسیار مثبتی بوده و دولت خدمتگزار نیز به دنبال همین مسیر است.
او تصریح کرد که برای رسیدن به این امر باید مقابل خود، استراتژی و هدف ترسیم کرده و سیاستهای خارجی، داخلی و حمایتی را در یک مسیر قرار دهیم. به گفته او، تمام تلاشهای دولت در این راستا بوده تا بتوانیم از طریق کمکهای مالی و اعتباری صنایع را فعال کنیم، یکی از مشکلات ما این است که مدیران ما شجاع، نترس و ریسکپذیر نیستند! فردی که در این برهه از زمان مسوولیتی را بر عهده میگیرد باید شجاع و نترس باشد. نجفی ادامه داد: متاسفانه در برخی مواقع مدیرانی در راس امور قرار میگیرند که این شرایط را ندارند، از اینرو باید وادارشان کرد. اتاق بازرگانی ایران نیز عضو شورای پول و اعتبار، عضو تنطیم بازار و... است و میتواند دفاع کند و شجاعانه وارد میدان شود.
معاون وزیر صنعت افزود: نه انتخاب محل شهرکهای صنعتی مناسب بوده و نه ساختارشان؛ شهرکهای صنعتی از لحاظ شرایط فیزیکی و محیطی در وضعیت مناسبی نیستند.
او با بیان اینکه تمام توان خود را در جهت خدمت به کشور به کار خواهم گرفت، افزود: همانگونه در شهرداری تبریز با تمام وجود کار کردم، در این مسوولیت هم تلاش میکنم تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم. نجفی با اشاره به لزوم راهاندازی مراکز مبادله با کشورهای موفق خاطرنشان کرد: اخیرا مرکز مبادله صنایع کوچک کره و ایران را راهاندازی کردهایم که امید است نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
نجفی با اشاره به روند پیشرفت کشتیسازی هیوندای گفت: اکنون چند هزار نفر در این شرکت فعالیت میکنند و کشتیهای مختلف میسازنند اما کشتیسازیهای ما چندین سال طول میکشد تا یک سفارش را تحویل دهند، نباید ناامید شویم اما باید تلاش کرده و شرایط مناسب را ایجاد کنیم.
توجه بیشتر به مشوقها برای توسعه صادرات غیرنفتی
از سوی دیگر مشاور ارشد صنعتی وزیر صنعت با تاکید بر اهمیت ارائه راهکار در حوزه صادرات خاطرنشان کرد: برای توسعه صادرات غیرنفتی باید بیشتر روی مشوقها توجه کنیم که این موضوع نیز کم و بیش وجود ندارد، از اینرو باید اقدام را از خودمان شروع کنیم و صنعتگران و کارفرمایان در این مسیر کمر همت ببندند، دولت هم کارهایی را انجام میدهد اما امکانات محدودی دارد.
محمدرضا نعمتزاده که در بیست و سومین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور نیز حضور یافته بود، گفت: کشور ما بعد از جنگ جهانی اول و به ویژه جنگ جهانی دوم، کشوری است که همواره به واردات گرایش داشته و به سمت اتکا به درآمد نفتی سوق پیدا کرده و کمتر به صادرات توجه داشته است. او ادامه داد: البته آذربایجانشرقی با توجه به شرایط اقلیمی خاص همواره در بحث صادرات سرآمد بوده اما با نگاهی به شرایط کل کشور میبینیم که در کل کشور ما «وارداتمحور» بوده و فرهنگ صادرات همواره مغفول مانده است، هرچند طی سالهای اخیر تلاشهایی شده اما فاصله با حد مطلوب بسیار زیاد است.
وی با تاکید بر اهمیت ارائه راهکار در حوزه صادرات خاطرنشان کرد: برای توسعه صادرات غیرنفتی باید بیشتر روی مشوقها توجه کنیم که این موضوع نیز کم و بیش وجود ندارد، از اینرو باید اقدام را از خودمان شروع کنیم و صنعتگران و کارفرمایان در این مسیر کمر همت ببندند، دولت هم کارهایی را انجام میدهد اما امکانات محدودی دارد.
مشاور ارشد صنعتی وزیر صنعت با بیان اینکه واحدی که صادرات نداشته باشد تداوم نمییابد، افزود: باید خود سرمایهگذار وارد میدان شود، در این صورت ارزش کار را بیشتر خواهد فهمید؛ زمانی بود که حتی در مطالعات اقتصادی خود، بازار جهانی را نمیدیدیم اما آمدیم و گفتیم بازار، بازار جهانی است. یکی از مشکلات ما این است که هر سرمایهگذاری را بر مبنای نیازهای داخلی میبینیم.
وی با بیان اینکه باید به هنگام تولید، بازار جهانی را مدنظر قرار دهیم، افزود: در چنین شرایطی کیفیت و برند محصولات ارتقا خواهد یافت. برند موضوع مهمی است، چرا که ارزش برند ۱۰۰کشوری که شهرت و ارزش بیشتری دارند از ارزش سهامشان بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه در تبریز نام و نشانهای خوبی مطرح میشود، خاطرنشان کرد: بحث برندسازی و نام و نشان محصول میسر نمیشود مگر اعتمادسازی و محور قرار دادن سلامتی مردم و صداقت در تولید؛ ما اگر در تبلیغات مطلبی گفتیم همواره باید منطبق با ویژگی محصول ارائه شده باشد.
نعمتزاده با اشاره به اهمیت برندسازی و نام و نشان محصول گفت: اگر بخواهیم صادرات را توسعه دهیم باید نام و نشان کالا را در اولویت قرار دهیم، باید نام و نشان محصول به گونهیی باشد که مصرفکننده حین استفاده از محصول پی به کیفیت و اصالت محصول ببرد. بیست و سومین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با محوریت توانمندسازی بنگاههای اقتصادی صادراتمحور و رفع موانع و چالشهای اقتصادی کشور در تبریز برگزار شد و در پایان مراسم از صادرکنندگان نمونه کشوری و برتر استانی تجلیل به عمل آمد.