برندسازی و بستهبندی راهکارهای جلوگیری از قاچاق و اختلاط برنج ایرانی
مازندران|
مدیر بازرگانی انجمن برنج ایران و مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت برنج مازندران گفت: پیشنهاد میشود، مراکز عرضه برنج مجاب به استفاده از نام تجاری و بستهبندیهای مخصوص برنج با آرم مشخص باشند. این مراکز باید مجوز و پروانه کسب داشته باشند و این اطلاعات روی بستهبندی نصب شود. در این صورت است که از عرضه برنج قاچاق، مخلوط و بدون کیفیت جلوگیری میشود.
سید اسماعیل یزدانپناه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروز طبق سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی سموم آلاینده و مهلک از چرخه سموم کشور حذف شده و اجازه واردات به این سموم داده نمیشود، تصریح کرد: سمومی که امروز در بخش کشاورزی ایران استفاده میشود، سمومی سالم است و پس از مهلت دو هفتهیی اثرات این سموم از بین میرود از این رو است سمومی که امروز در کشت برنج استفاده میشود سالم بوده و اثر سوئی ندارد. مدیرعامل مرکز بینالمللی تجارت برنج مازندران با بیان اینکه در مورد فلزات سنگینی که در برنجهای خارجی وجود دارد آلایندگی این برنج تایید شده است، عنوان کرد: عوارض برنج خارجی آلزایمر و سرطان در دوره پیری است اما این اثرات در برنج ما وجود ندارد. یکی از دلایل سالم بودن برنج در مازندران وجود آب سالم در کشت برنج است. یزدانپناه تصریح کرد: در این آزمایشگاه تدوین استاندارد پسته به صورت جهانی انجام شده است و نیز20رقم برنج مازندران در این آزمایشگاه بررسی و اثبات شده که برنج مازندران سالم است. همچنین در کشت دوم با توجه به استفاده سموم بیشتر نگرانی وجود داشت شاید به دلیل سموم بیشتر خطراتی داشته باشد که سلامت آن نیز مورد تایید قرار گرفت.