میزان سرمایه در گردش برای بهروزرسانی صنایع

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از نیاز واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور به ۵۷۲هزار میلیارد ریال اعتبار و سرمایه در گردش برای تکمیل ظرفیت، نوسازی یا بازسازی خبر داد. به گزارش ایرنا، صادق نجفی در نشست شورای هماهنگی بانکها با اشاره به طرح رونق کسبوکارهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور از اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی برای ایجاد اشتغال پایدار در سطح کشور خبر داد. او گفت: مطابق توافق انجام شده با بانکها، مقرر شد تسهیلات مناسبی برای نوسازی، بازسازی و افزایش ظرفیت و سرمایه در گردش صنایع درنظر گرفته شود.
نجفی با اشاره به مشکل کمبود نقدینگی برخی واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی، افزود: بانکها با اختصاص تسهیلات میتوانند نقش تعیینکنندهیی در ایجاد رونق در صنعت کشور و رفع مشکل بیکاری داشته باشند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و افزایش ظرفیت واحدهای زیر ظرفیت مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی را از برنامههای اصلی این سازمان برشمرد و گفت: به بهرهبرداری رساندن طرحهای صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰درصدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، از دیگر اولویتهاست که با همکاری بانکها محقق خواهد شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: برپایه برنامهریزی انجام شده، در صورت ایجاد بسترهای لازم نوسازی و بازسازی ۸ هزار واحد صنعتی، افزایش ظرفیت پایدار ۱۲ هزار واحد صنعتی و تسریع در
به بهرهبرداری رساندن ۹ هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰درصد در دستور کار همه شرکتهای استانی قرار میگیرد. نجفی همچنین ایجاد ۲ هزار استارتآپ و شرکت دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور را از دیگر برنامههای مهم سازمان اعلام کرد.
وی بیان کرد: کل اعتبار مالی مورد نیاز طرحها ۵۷۲ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده که تسهیلات سرمایه در گردش برای اجرای این طرحها ۲۸۴,۵ هزار میلیارد ریال و تسهیلات سرمایه ثابت ۲۸۷.۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
این مقام مسوول گفت: باتوجه به اینکه الگوی موردنظر در این طرح برای تامین نقدینگی واحدها، تامین مالی مبتنی بر زنجیره (SCF) است، بر این اساس ۳۰درصد از تسهیلات سرمایه در گردش بهصورت نقدی دراختیار واحد و ۷۰درصد از آن در قالب برات از طریق زنجیره تامین، به کل زنجیره تزریق خواهد شد که مزیت اصلی آن کاهش هزینههای تامین مالی و پایداری آن است.
