ایران آماده تامین نیازهای انرژی هند است
ایران|
ایران و هند به دنبال تنظیم مکانیسمی هستند که براساس آن بازرگانان هندی در ایران برمبنای روپیه سرمایهگذاری کنند. به نظر میآید به گزارش ایندیاتایمز این حرکت میتواند روابط تجاری ایران و هند را رونق دهد. در همین حال روحانی که به دعوت رسمی نخستوزیر هند در راس هیاتی که تعدادی از اعضای دولت ازجمله محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به این کشور عزیمت کرده است، روز گذشته ابتدا به حیدرآباد در ایالت تلنگانای سفر کرد تا ضمن دیدار با علمای مسلمان، مسلمانان این منطقه و ایرانیان و دانشجویان ایرانی مقیم دیدار و گفتوگو داشته باشد. راهبردی که روحانی دیروز با حضور در نمازجمعه حیدرآباد و سخنرانی در این مکان دنبال کرد و سپس با حضور در جمع ایرانیان و دانشجویان مقیم هند درباره ابعاد و زوایای گوناگون آن صحبت کرد. اما در این میان اقتصاد، دیپلماسی و فرهنگ عناوین مهمترین موضوعاتی هستند که در جریان سفر رییسجمهوری کشورمان به هند از آنان بهعنوان محور سفر روحانی یاد میشود؛ موضوعاتی که باتوجه به شرایط حساس منطقهیی و بینالمللی به نظر میرسد بیشتر از هر عامل دیگری در ترسیم شمایل نهایی منطقه، تعیینکننده و تاثیرگذار هستند. رییسجمهور کشورمان امروز شنبه نیز به دهلینو خواهد رفت و مورد استقبال رسمی و مشترک رییسجمهور و نخستوزیر هند قرار خواهد گرفت. در این سفر علاوه بر دیدارها و گفتوگوهای روحانی با مقامات عالیرتبه هند، مذاکرات هیاتهای عالیرتبه نیز برگزار شده و چندین سند و تفاهمنامه همکاری نیز به امضا خواهد رسید. تفاهمنامههایی که با هدف افزایش مناسبات ارتباطی دو کشور و گسترش سطح مناسبات اقتصادی و سیاسی برنامهریزی و به امضا میرسند. اما همزمان با حضور روحانی در حیدرآباد گروهی از دوستداران ایران با حضور در فرودگاه حیدرآباد از رییسجمهور استقبال کردند و با در دست داشتن پرچمهای سه رنگ ایران، شعار میدادند، «روحانی خوش آمدی.» رییسجمهوری دیروز در اجتماع نمازگزاران «مکه مسجد» حیدرآباد با بیان اینکه امروز در نماز جمعه حیدرآباد شرکت کردیم تا بگوییم صدای نوا و هدف ما در دنیای اسلام یکی است، گفت: «ما مسلمانان در روز جمعه هر هفته، نماز جمعه میخوانیم. نماز جمعه، نماز وحدت و اتحاد میان همه مسلمانان جهان است. اگر نماز جمعهیی وحدت مسلمانان را بههم بریزد و ایجاد تفرقه کند قطعا به آن هدف واقعی نماز جمعه اسلام دست نیافته است.»
ایران بیشترین تاثیرگذاری را در منطقه دارد
حسن روحانی رییسجمهوری ایران در دیدار با ایرانیان و دانشجویان مقیم هند در حیدرآباد با بیان موفقیتهای اقتصادی و سیاسی ایران در دوران اخیر گفت: امروز کسی شک ندارد که ایران بیشترین تاثیرگذاری را در منطقه دارد. به گزارش ایرنا، روحانی در سخنان خود با ابراز خشنودی از حضور در جمع ایرانیان، به تلاش مردم کشورمان برای دستیابی به پیشرفت و آیندهیی بهتر اشاره کرد و افزود: مساله رابطه ایران و هندوستان و اساسا شبه قاره هند با ملت ایران رابطه بسیار ویژهیی است که در هیچ جای دنیا مشابه آن از نظر رابطه نزدیک دولت و ملت یافت نمیشود.
او با اشاره به حضور و نفوذ حکمرانانی مانند قطب شاهیان که توانستند با ورود به این سرزمین از ایران، صدها سال بر این سرزمین حکومت کنند، تصریح کرد که این امر نشان میدهد ایرانیان پیشتاز ارتباطات فرهنگی و تجاری بودهاند. روحانی در عین حال بر لزوم استفاده از توان کنونی ایرانیان در تاثیرگذاری و ایجاد ارتباطات فرهنگی و تجاری بر جامعه هند تاکید کرد و گفت: هنوز هم این ظرفیت در ایران و هندوستان وجود دارد که روابط بسیار نزدیکتری ایجاد کنند. رییسجمهوری افزود: هر یک از ایرانیانی که در حیدرآباد یا دیگر شهرهای هند زندگی میکنند
به نوبه خود سفیر فرهنگی ایران در هندوستان هستند. حیدرآباد خانه گروه بزرگی از ایرانیان است که بیشتر آنها از استان یزد برای تجارت و زندگی در طول چند صد سال گذشته تدریجا به این شهر مهاجرت کردهاند. یزدیهای مقیم حیدرآباد با حفظ سنتهای اصیل ایرانی هنوز به همان لهجه هموطنان خود در ایران صحبت میکنند و اکثر فرزندانشان با زبان و نوشتار فارسی آشنایی دارند. گروهی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز رییسجمهوری را همراهی میکنند. روحانی روز شنبه با مودی و نیز رییسجمهوری هند و همچنین وزیر امور خارجه دیدار و در نشست اقتصادی دو جانبه شرکت خواهد کرد.
راهی جز وحدت، اتحاد و برادری میان مسلمانان وجود ندارد
رییسجمهور با تاکید بر اینکه راهی جز وحدت و اتحاد همه مسلمانان جهان در سراسر گیتی وجود ندارد، گفت: اگر مسلمانان با هم متحد بودند، رییسجمهور امریکا جرات نمیکرد بیتالمقدس را بهعنوان پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کند و اگر با هم متحد بودیم رژیم غاصب صهیونیستی جرات نمیکرد که به حقوق ملت فلسطین تجاوز کند. به گزارش ایسنا، روحانی دیروز در اجتماع نمازگزاران «مکه مسجد» حیدرآباد افزود: ایران معتقد است راهی جز وحدت، اتحاد و برادری میان مسلمانان وجود ندارد. رییسجمهور با بیان اینکه مردم ایران علاقه خاصی به مردم سرزمین هند دارند و مردم هند نیز پیوند و رابطه قلبی با مردم ایران دارند، گفت: باید روز به روز رابطه این دو ملت را قویتر کنیم و دولت ایران آمادگی دارد و امیدوارم دولت هند هم آماده باشد تا بتوانیم رفت و آمد دو ملت را از نظر روادید آنچنان آسان کنیم که بهراحتی به کشورهای یکدیگر سفر کنند. رییسجمهور خاطرنشان کرد: ایران اعلام میکند باتوجه به منابع غنی انرژی، تامینکننده نفت و انرژی هند خواهد بود. ایران اعلام میکند که از طریق بندر چابهار، راه و مسیر ترانزیت برای دستیابی هند به آسیای مرکزی و اروپا باشد. او تصریح کرد: معتقدیم دو ملت بزرگ ایران و هندوستان میتوانند در صنعت، کشاورزی و تکنولوژی روز، آنچنان در کنار هم باشند که منافع دو ملت بزرگ و منطقه را تامین کنند. روحانی با تاکید بر اینکه بزرگترین نعمت خداوند امنیت است و باید ثبات و امنیت را در کشورهای خودمان و کل منطقه ایجاد کنیم، اظهار داشت: ملت ایران به همه ملتهای مسلمان کمک کرده و آماده کمک است. به ملت عراق و سوریه کمک کردیم تا از خشونت، خونریزی و جنگ نجات یابند چراکه معتقدیم در مقابل خون یک بیگناه همه مسوول هستیم و اگر یک نفر را از مرگ نجات دهیم انسانیت را نجات دادهایم. رییسجمهور گفت: در تمدن غرب هر روز در مدرسه و خیابان کشتار دسته جمعی انجام میگیرد پس تمدن مادی نمیتواند نجاتدهنده باشد. ما آنهایی را که به برخی ملتهای مسلمان اجازه ویزا نمیدهند و مسلمانان را تروریسم میخوانند، محکوم میکنند، مسلمانان در همه نمازهایشان نام خدای رحمان و رحیم را به زبان میآورند و زندگی آنان توام با وحدت و اخوت است. روحانی گفت: همه دنیا بداند مهمترین سرمایه مسلمانان اخلاق است و پیامبر ما فرمود نگاه به رکوع و سجده نکنید بلکه به راستگویی، صدق و ادای امانت نگاه کنید و میگوید اسلام راستین را در صدق و راستگویی و امانتداری ببینید لذا راهی جز اخلاق پیامبر اسلام(ص) نداریم و راه نجات ما اخلاق محمدی است. روحانی افزود: شیعه و سنی و فرق مختلف اسلامی یک هدف دارند و آن حرکت در مسیر آموزههای راستین پیامبر اسلام(ص) است و بزرگترین وظیفه ما ایجاد مهربانی و وحدت میان انسانهاست.