اخبار
مرغ و گوشت باید ارزان شود
مرغ باید ارزان شود و نوسانات گوشت قرمز اگر ادامه داشته باشد قطعا با عرضه محصول گرم و سرد، بازار را کنترل میکنیم.
طی هفتههای گذشته بازار مرغ و گوشت قرمز با تنشها و نوساناتی همراه بود که به گفته تولیدکنندگان و مدیران تشکلهای بخش خصوصی، کمبود و نوسانات قیمتی نهادههای تولید یا همان خوراک دام و طیور عامل اصلی ایجاد تنش در بازار مرغ و گوشت شده است. مسالهیی که مسوولان وزارت جهاد کشاورزی بارها در هفته گذشته اعلام کردند که حل شده و به گفته معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی، بیش از دو میلیون تن انواع خوراک دام و طیور با تامین ارز دولتی ۳۸۰۰ تومانی به کشور وارد شده و این کالاهای اساسی باید با قیمت مناسب به دست مرغداران و دامداران برسد.
این اظهارات در حالی مطرح شده که طی هفتههای گذشته و با وجود ترخیص بیش از ۲۰ فروند کشتی بزرگ حامل نهادههای دام و طیور هنوز بازار گوشت قرمز و مرغ با نوسان مواجه است و هر کیلوگرم از این محصولات به ترتیب به حدود ۶۰ هزار و بیش از ۸۰۰۰ تومان رسیده است که با توجه به نزدیک بودن ماه رمضان، نگرانیهایی در بازار ایجاد کرده است.
در این باره مرتضی رضایی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام به ایسنا گفت: نهادههای مورد نیاز برای تولید محصولات پروتئینی از جمله گوشت قرمز و مرغ، شامل ذرت، کنجاله سویا و جو به عنوان اصلیترین آنهاست و حالا با توجه به تامین ارز دولتی برای واردات آنها و ترخیص بیش از دو میلیون تن خوراک دام و طیور از گمرکات کشور، دولت وظیفه خود را از نظر ساختاری انجام داده است و باید بازار بهتدریج رنگ آرامش به خود بگیرد. البته یکی از عمده دلایلی که هنوز شاهد این اتفاق نبودیم، بزرگ بودن صنعت دام و طیور در کشور است که اثرگذاری از سیاستها در آن به تدریج شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه طی هفتههای گذشته حباب قیمتی در بازار مرغ و گوشت قرمز به وجود آمد که مورد اعتراض همه قرار گرفت، تاکید کرد: با توجه به نبود کمبود در این بازار و مشخص بودن میزان، چگونگی و قیمت نهایی برای واردات کالاهای اساسی مورد نیاز تولید در صنعت دام و طیور، نباید شاهد سودجویی و گرانفروشی این محصولات و کالاهای اساسی از سوی برخی از تجار باشیم و دستگاههای نظارتی باید دقت بیشتری در حوزه نظارت کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: ورود نهادههای اساسی تولید در انحصار نسبی برخی تجار که تعداد کمی هم هستند، قرار دارد و دستگاههای نظارتی باید به صورت قانونی به این مساله ورود و بر بازار نظارت کنند، چرا که معمولا در ماه رمضان مصرف پروتئینهای حیوانی افزایش مییابد.
رضایی اظهار کرد: در مرغداریها و دامداریها از قبل سامانههایی شکل گرفته تا تولید بیشتری برای بازههای زمانی مانند ماه رمضان که مصرف بیشتر میشود، به وجود آید و هماکنون هیچ مشکلی برای عرضه و تولید گوشت مرغ با توجه به جوجهریزی صورت گرفته وجود ندارد و در بازار گوشت قرمز نیز نوسانات تا حدی قابل قبول است، اما اگر ادامه داشته باشد قطعا به بازار ورود میکنیم و از طریق عرضه گوشت قرمز به صورت گرم و سرد آن را کنترل میکنیم.
هیچ برنج آلودهای از گمرک ترخیص نشده است
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی گفت: هیچ برنج آلودهیی از گمرک ترخیص نشده و موضوع برنجهای اروگوئهیی مربوط به تفاوت استانداردهای حدمجاز آرسنیک بین ایران و کشور مبدا است.
یزدان سیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما سال گذشته گفته بودید که برای بالا بردن قدرت چانهزنی میخواهید مبادی واردات برنج را تنوع بخشید و این موضوع به کجا رسید، گفت: زمانی شرایط به گونهیی رقم خورده بود که ما فقط میتوانستیم از هند واردات برنج داشته باشیم، اما با پیگیریهایی که از سوی رییسجمهور و وزیر بهداشت انجام شد، 2 اردیبهشت ماه وزیر بهداشت به وزرای جهاد کشاورزی و صنعت و معدن، تجارت نامهیی را ابلاغ کرد که اعلام شده، برای تسهیل فرآیند واردات برنج از تمام کشورهای واجد شرایط امکان واردات وجود دارد و این موضوع توانسته در بازار جهانی برنج هم تاثیر خوبی بگذارد و شاهد روند قطعی کاهش قیمت برنج در مبادی وارداتی هستیم.
خبرنگار فارس در مورد برنجهای اروگوئهیی که سال گذشته توسط شرکت بازرگانی دولتی وارد کشور شده و ظاهرا گمرک به دلیل آرسنیک بالا اجازه ترخیص آن را نداده است، پرسید و اینکه بالاخره این موضوع به کجا رسید، چرا که این نگرانی وجود دارد که این برنجها وارد بازار کشور شود که سیف در پاسخ به آن گفت: ما هیچ نوع برنجی که مشکل ایمنی داشته باشد، نه تنها توزیع نکردهایم، حتی اجازه هم نمیدهیم وارد شود، این موضوعی که اشاره کردید، مربوط میشود به اختلاف بین وزارت بهداشت کشور مبدا (اروگوئه) که گواهی بهداشتی صادر کرده با وزارت بهداشت ما و اکنون یک پرونده حقوقی در همین زمینه در جریان است.
وی درباره توضیح بیشتر این موضوع گفت: یک کیلو از این برنج وارد بازار نشده است، اما باید این را هم تاکید کرد که این برنج هیچ ایرادی ندارد و فقط با مشخصههای بهداشتی ما همخوانی ندارد، چرا که طبق استانداردهای کدکس که مورد تایید همه کشورهاست، باقیمانده سموم از جمله آرسنیک تا سطح 200PPb مجاز است ولی ما این استاندارد را برای آنکه سلامت مردم در اولویت قرار دارد را تا 120PPb پایین آوردیم، یعنی 80درجه زیراستانداردهای کدکس در حالی که این برنج در بسیاری از کشورها در حال مصرف است و بسیار برنج خوب و ایدهآلی است.