شاخصهای عدالت جنسیتی درحال تدوین است
یکی از شعارهای انتتخاباتی حسن روحانی، رییسجمهوری، عدالت جنسیتی و ورود زنان به ردههای مدیریتی کشور بود؛ وعدهیی که کمتر از حد انتظار به آن عمل شده است. اما حالا معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری از تدوین شاخصهای مربوط به عدالت جنسیتی با دستور حسن روحانی خبر داده و گفته است: در حال تدوین اطلس وضعیت زنان در کشور به تفکیک استانها و شهرستانها هستیم.
معصومه ابتکار فلسفه انتظار را یک حرکت دایمی جامعه برای رسیدن به الگویی که منجی بشریت بشارت داده است، دانست و افزود: تلاش میکنیم در این مسیر خسته نشویم و امیدوار باشیم، همانگونه که شعار دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.
او ادامه داد: متاسفانه جریانی آمرانه و عامدانه به دنبال ایجاد نامیدی در جامعه هستند و میخواهند با پراکندن ناامیدی ریشه جامعه و خانواده را بزنند، بنابراین باید با سیاست صحیح و برنامهریزی دقیق، رویکرد تحولی و نگاه دانشبنیان در مسیر اهدافمان حرکت کنیم تا اثربخشی خود را داشته باشد.
معاون رییسجمهوری با اشاره به اینکه دختران جوان جامعه از مسوولان انتظاراتی دارند، افزود: آنها از دنیای دیگری آمدهاند و انتظارات و مطالبات آنها متفاوت است و اگر لحظهیی خود را جای آنها بگذاریم، به جای شماتت، طعنه و برخورد روانی و فیزیکی، میبینیم که چقدر به آنها ظلم کردهایم.
او ادامه داد: دختران جوان ما به دلیل سختگیریهای خاص، قومی و قبیلهیی دچار مشکلاتی هستند که در آینده مهمترین رکن خانواده را عهدهدار خواهند بود پس باید برای استحکام خانواده، بدون شعار به مشکلات رسیدگی کنیم. ابتکار با اشاره به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است، گفت: در نظر داریم که معاونت زنان ریاستجمهوری برای حمایت از کالای ایرانی آموزشهایی برای زنان ایرانی داشته باشد تا بتوانیم در این مسیر موثر باشیم.
وی تصریح کرد: برای سال 97 برنامهریزی کلانی درباره سیاستهای ابلاغی رییسجمهوری و اسناد بالا دستی انجام شده که یکی از این موارد گفتوگوی بیننسلی است.
معاون امور زنان ریاستجمهوری با اشاره به حضور دو هزار و 300 دهیار زن در سراسر کشور، افزود: حضور زنان در دهیاری، شورای شهر و شهرداری که بسیاری از آنان دارای تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند میتواند به عنوان ظرفیتی بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. امسال نیز در یک تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی، خواهان آموزش تولید محصولات ارگانیک و حمایت از صندوقهای اعتباری بانوان شدیم که این وزارتخانه اعتبار خوبی را برای این بحث و زنان روستایی اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه با پیگیری از مجلس نیم درصد از بودجه جاری استانداریها به مدیریت بانوان اختصاص یافته برای تخصیص این اعتبارات پیشنهاداتی شده است، افزود: همچنین با دستور رییسجمهوری شاخصهای مربوط به عدالت جنسیتی در حال تدوین است. ابتکار با بیان اینکه اطلس وضعیت زنان کشور به تفکیک استانها و شهرستانها در حال نگارش است، اظهار داشت: این اطلس با هدف بررسی دقیق آماری و علمی برای بهبود شرایط زنان کشور تهیه میشود.
او با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در سال 97 یک نشاط و امید در بین جوانان و دختران کشور ایجاد شود، افزود: معاونت زنان به دنبال گسترش موضوع هویت زنان در جامعه است و به همین دلیل به دنبال طراحی لباسهای ملی برای حضور زنان در ادارات، دانشگاهها و مدارس براساس الگوی اسلامی - ایرانی و فضای ادارات و دانشگاهها باشد، هستیم.
او اظهار کرد: درباره لباسهای محلی به تفکیک اقوام، کار شده که در آن به موضوعاتی مانند رسوم، طبیعت و عقاید توجه بسیاری شده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه همکاری خوبی داشته و قرار است که 25 اردیبهشت این نمایشگاه در استان البرز افتتاح شود.