اخبار کشاورزی

۱۳۹۷/۰۵/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۳۲۷

 از کشاورزان در برابر سرمازدگی حمایت شود

یک عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید باید از کشاورزان سراسر کشور به ویژه قزوین، بویین زهرا و آوج در برابر سرمازدگی حمایت شود. به گزارش ایسنا، روح‌الله بابایی صالح نماینده مردم بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) گفت: باید درباره سرمازدگی فروردین ما سال ۹۷ که در شمال کشور اتفاق افتاد، برای کشاورزان تصمیم‌گیری شود، باید از کشاورزان سراسر کشور به ویژه قزوین، بویین زهرا و آوج در برابر سرمازدگی حمایت شود. وی در تذکری به وزیر نیرو گفت: وزیر نیرو باید در خصوص پلمب چاه‌های آب وارد عمل شود، چرا که کشاورزان در این فصل از سال در حال برداشت محصول هستند. بابایی در تذکر دیگر به وزیر کشور عنوان کرد: وزیر کشور باید به مناقشات بین مرزی آوج قزوین و رزن همدان ورود کنید، مرزها تعیین حدود شوند. یک عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در خصوص ادامه تحصیل فرهنگیان و مدارک تحصیلی آنها رفع مشکل شود تذکر داد. بابایی در تذکری دیگر به وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در خصوص جلوگیری از تعطیلی شرکت‌های قطعه ساز و جلوگیری از تعدیل نیروی کارگری به ویژه در استان قزوین اقدامات لازم انجام شود.

 واردات مواد اولیه لوله‌های کشاورزی با ارز دولتی

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از پیشنهاد واردات مواد اولیه ساخت لوله‌های سیستم آبیاری نوین کشاورزی با ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر داد. به گزارش مهر، عباس زارع روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به پیشنهاد واردات مواد اولیه ساخت لوله‌های آبیاری کشاورزی اظهار داشت: این موضوع هنوز نهایی نشده است اما پیشنهادی داده‌ایم که اگر قرار باشد نتوانیم از تولیدات داخلی استفاده کنیم، به ویژه با قیمت‌های کنونی که از مهر ماه ۹۶ افزایش قیمت قابل توجهی یافته است، مواد مورد نیاز را وارد کنیم. وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی در این رابطه دستور دادند تا بتوانیم با استفاده از ارز مصوب بانک مرکزی (ارز ۴۲۰۰ تومانی) پلی اتیلن مورد نیاز را وارد کنیم، تصریح کرد: ۸۰ درصد اقدامات این حوزه انجام شده ولی هنوز نهایی نشده است. مشاور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امیدواریم این موضوع ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده نهایی شود و کمک کند به تعادل تولید و قیمت لوله‌هایی که از مواد اولیه پلی اتیلن است. زارع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۴۰۰ هزار تن پلی اتیلن نیاز همه طرح‌های آبی از جمله سامانه‌های نوین آبیاری، رودخانه‌های محلی و طرح‌های جنوب و شرق کشور است، ادامه داد: درخواست شده از شرکت نفت که به نوعی این میزان مواد اولیه در اختیار تعاونی‌های تولید‌کننده لوله قرار بگیرد. وی تصریح کرد: تعاونی‌ها باید بیش از این جدیت داشته باشند تا از این سهمیه استفاده کنند، این مساله نیز تا ششم مردادماه نهایی می‌شود.

 برداشت 115 درصدی از سفره‌های آب زیرزمینی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 95 درصد آب مصرفی در کشور ما آب کشاورزی است و فقط 2.5درصد به مصرف شرب می‌رسد که در تامین همین میزان آب شرب نیز دچار مشکل هستیم و بدترین شرایط را داریم. بسیاری از روستاها یک ماه است که با تانکر آبرسانی می‌شوند که تا میانه شهریور هم این وضعیت ادامه خواهد داشت. احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره وضعیت آب استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ها از شاخ آفریقا تا شرق آسیا کشیده شده و کشور ما هم که در مدار 30 درجه قرار گرفته از این قاعده مستثنی نیست. وی گفت: در چند سال اخیر بارش‌ها و نزولات کاهش یافته و باید گفت که شهرستان رفسنجان در آینده نسبت به آسیب‌های خشکسالی پیش‌تاز خواهد بود. انارکی محمدی افزود: در حال حاضر علاوه بر خشکسالی موضوع حفاظت از خاک نیز مطرح است، خاک در بسیاری از مناطقی که دچار خشکسالی شده در حال از بین رفتن است، حفره‌های زیرزمینی خاک حالت کامپکت شده و بسته می‌شود. اگر آبی هم باشد، نمی‌توانیم از بسترهای زیرزمینی برداشت داشته باشیم. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: کشورهای پرآب و سبز دنیا در صورت مصرف 20 درصد از آب زیرزمینی خود، خط قرمز و بحران اعلام می‌کنند و کشورهایی که در مناطق خشک واقعند تا 40 درصد اجازه دارند از آب‌های زیرزمینی برداشت داشته باشند، کشور ما جزو 40 درصدی‌ها بوده اما می‌بینیم که امروزه در کل کشور 115 درصد از آب زیرزمینی را برداشت کرده‌ایم. وی بیان کرد: 95 درصد آب مصرفی در کشور ما آب کشاورزی است و فقط 2.5 درصد به مصرف شرب می‌رسد که در تامین همین میزان آب شرب نیز دچار مشکل هستیم و بدترین شرایط را داریم. انارکی درباره تاثیر بارور کردن ابرها نیز گفت: با توجه به اینکه بارور کردن ابرها با همه هزینه‌هایی که دارد تنها 3 درصد در کل بارندگی تاثیر دارد، نمی‌تواند روش مناسبی برای تامین آب مورد نیاز کشور باشد. وی با اشاره به وضعیت آب شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: ما در سطح این شهرستان فقط 2 مخزن داریم که تعریف آب آشامیدنی را دارد و بقیه آب سنگین و با آرسنیک، شوری و EC بالا است و کیفیت آن از سطح استاندارد جهانی و حتی کشوری پایین‌تر است. این نماینده مجلس یادآور شد: با این وضعیت ما در زمینه آب بهداشتی مشکل داریم بسیاری از روستاها یک ماه است که با تانکر آبرسانی می‌شوند که تا میانه شهریور هم این وضعیت ادامه خواهد داشت.