اخبار
مخالفت ستادکل و مجلس با طرح سربازی داوطلبانه
معاون حقوقی و امور مجلس ستادکل نیروهای مسلح از مخالفت ستادکل با طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی که در رسانهها تحت عنوان داوطلب بسیجی و خدمت حرفهیی مطرح شده بود، خبر داد.
مسعود مطهر درباره طرحی که اخیرا از سوی یکی از نمایندههای مجلس با عنوان «داوطلب بسیجی» مطرح شده است، گفت: طرحی از سوی جناب آقای ابوالفضل ابوترابی با عنوان طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی مطرح شد که پس از بررسیهای مختلف این طرح با مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون امنیت ملی و همچنین ستادکل نیروهای مسلح رد شد. او با بیان اینکه این طرح هشت ماده دارد، به ایسنا گفت: در هیچ بخشی از مواد این طرح عنوان داوطلب بسیجی یا سربازی داوطلبانه نیامده است و من نمیدانم چطور در رسانهها طرح اصلاح قانون خدمت وظیفه عمومی با این عنوان مطرح شده است و چرا جناب آقای ابوترابی از این عنوان برایش استفاده کردهاند.
معاون حقوقی و امور مجلس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه ستادکل نیروهای مسلح اشکالات خود به این طرح را وارد کرده است، اظهارکرد: این طرح دارای مغایرتهای فراوان در تمام مواد با قانون اساسی است و به عبارتی طرح خامی است که قابلیت اجرا ندارد، اما طوری آن را مطرح کردهاند که گویا قانون سربازی، اختیاری شده و تنها ستادکل با آن مخالفت کرده است. مطهر اضافه کرد: به عنوان مثال در یکی از مواد این قانون اینطور آمده که هرفردی که نمیخواهد به سربازی برود، باید معادل سه برابر هزینه یک سرباز در طول خدمت را یکجا یا قسطی پرداخت کرده و این هزینه برای خود سربازان در حال خدمت صرف شود، خب این اقدام مصداق بارز فروش سربازی و برخلاف قانون اساسی و منافع کشور است و برفرض اگر اجرا میشد، آنوقت افراد دارای تمکن مالی از سربازی معاف شده و افراد ضعیفتر جامعه باید به سربازی بروند که این مغایر با عدالت اجتماعی است.
معاون حقوقی و امور مجلس ستادکل نیروهای مسلح همچنین افزود: همچنین یکی دیگر از موارد مطرح شده در این طرح آن است 90 درصد حقوق کارکنان، به سربازان داده شود در حالی که هماکنون امکان اجرای چنین امری با توجه به مشکلات بودجهیی و اعتباری وجود ندارد و اتفاقا قانون آن وجود دارد.
او درباره وضعیت فعلی این طرح نیز اظهارکرد: بنا شد تا طرح دوباره مورد بررسی قرار گرفته و به احترام آقای ابوترابی به کارگروه کمیسیون امنیت ملی مجلس برود تا بازهم مورد بررسی قرار بگیرد، اما درخواست ما این است که نمایندگان محترم مجلس طرحهای اینچنینی خود را حتما قبل از رسانهیی کردن با ستادکل نیروهای مسلح در میان بگذارند تا موارد لازم در مورد آنها مورد بررسی قرار بگیرد و از ارائه طرحهای خام و فاقد قابلیت اجرا جلوگیری شود.
وزیر بهداشت: نگران کمبود دارویی نباشید
وزیر بهداشت به مردم اطمینان داد که با وجود تحریمها، کمبود دارویی وجود ندارد و مردم نباید نگران باشند. حسن قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه سلامت برای افراد جامعه حکم نفس کشیدن را دارد، ادامه داد: ۵۰ پروژه در سراسر استان زنجان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و همزمان با سفر قریبالوقوع رییسجمهور پروژههایی نیز آماده بهرهبرداری و افتتاح خواهد بود. او با اشاره به اینکه امید است با قدمهای برداشته شده در جهت ارتقای سلامت، رضایت مردم جلب شود، اظهار کرد: خیرین حوزه سلامت در استان زنجان در سطح ملی قابل افتخار هستند و میتوان از این ظرفیتها بهترین استفاده را برد. هاشمی اظهار کرد: در حوزه درمان و بهداشت در استان زنجان کارهای نیمهتمام مانده است. اگر چه مسوولیت این کارها به دست مسوولانی شایسته سپرده شده، اما باید این پروژهها به اتمام برسد که از جمله این پروژههای نیمهتمام میتوان به بیمارستان ۴۲۰ تختخوابی بیمارستان ولیعصر (عج) اشاره کرد. وزیر بهداشت افزود: باید زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی را تقویت کنیم و از این ظرفیت بهره ببریم. استان زنجان استعداد سرمایهگذاری در این زمینه را دارد و معتقدیم که ژن خوب از نوع فرهیختگی برای رشد و بالندگی در استان زنجان وجود دارد.
او اظهار کرد: استان زنجان یکی از کلانمناطق ما است که باید تلاش شود تا همه رشتههای تخصصی و فوقتخصصی را در دانشگاه داشته باشد و متاسفانه در این زمینه در برخی از رشتهها کمبود مشاهده میشود. با گسترش شهر و افزایش جمعیت هنوز با کمبود امکانات و تختهای درمانی در بیمارستانها مواجه هستیم و همواره با همکاری و همدلی کارکنان این نقایص جبران میشود.
او افزود: شرایط کنونی سختتر از گذشته است و محرومان تحت فشار هستند و مطالبه میکنند و این وظیفه ما است تا تلاش کنیم، دلسردی و ناامیدی را از بین ببرند. وزیر بهداشت اظهار کرد: همه مشکلات را نباید گردن بیگانگان انداخت و باید به خودمان بیاییم و مشکلات را شناسایی و راهحل را پیدا کنیم. همچنین باید قدر داشتههایمان را بدانیم و در عین حال تلاش کنیم تا زمینههای مثبت خود را تقویت کنیم. در همه کشور باید به نحوی عمل کنیم که کمترین نگرانی در مردم ایجاد شود.
هاشمی همچنین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شاخصهای بهداشتی سالانه منتشر میشود و در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار میگیرد، افزود: کشور ما در مقایسه با کشورهایی که در منطقه با آنها سنجیده میشویم، از وضعیت خوبی در شاخصهای بهداشتی برخوردار است.