سرمایهگذاری در بورس، فرصتی برای شرکتهای خارجی
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نقش تکنولوژی و دانش فنی را در بازار سرمایه بسیار قوی ارزیابی کرد. شاپور محمدی گفت: امروزه در بعضی کشورها معاملات الگوریتمی تا 80 درصد معاملات را به خود اختصاص میدهند. به گزارش سنا، وی اظهار داشت: مباحث مربوط به تکنولوژیهای مالی، فین تکها، هوش محاسباتی و سرفصلهایی که در دانشگاهها در حوزه ریاضیات مالی پیگیری میشود، نقش بسیار اساسی در معاملات روزمره دارند. دبیر شورای عالی بورس همچنین بازار سرمایه کشور را به لحاظ تنوع صنایع، شرکتهای مختلف و از نظر سطح افشا بسیار مناسب توصیف کرد و افزود: این ویژگیها فرصت خوبی برای شرکتهای خارجی است تا در بورس کشور سرمایهگذاری کنند و هم اکنون نیز کدهای متعددی مربوط به سرمایهگذاران خارجی وجود دارد که امیدواریم در آینده توسعه بیشتری در این بخش داشته باشیم. محمدی در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت سازمان بورس و اوراق بهادار از شرکتهای استارتاپی هم گفت: معتقدم که شرکتهای استارتاپی جایگاه بسیار ممتازی در بازار سرمایه کشور دارند؛ هم به لحاظ اینکه گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری هستند و هم اینکه سرریز تکنولوژیک این شرکتها میتواند به شرکتهای دیگر که سرمایه محور هستند کمک کند. از این جهت میتوان گفت شرکتهای استارتاپی که غالبا به جهت تکنولوژی و بهره وری پیشتاز هستند، به عنوان موتور محرک رشد کشور و اقتصاد آن عمل میکنند .
دبیر شورای عالی بورس افزود: شرکتهای استارتاپی دو اثر دارند: یکی اثر اختصاصی خود آنهاست که میتوانند با رشد مناسب برای سرمایهگذاران، بازده خوبی را ایجاد کنند. دوم اثر سرریز آنها که میتواند به مدرن سازی شرکتهایی که فعالیتهای خود را سنتی و کلاسیک شکل دادهاند، کمک کند. بر این اساس، جایگاه استارتاپها در بازار سرمایه، جایگاه ممتازی است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری همواره در کنار بازار سرمایه بوده و نقش حمایتی از این بازار داشته است، ادامه داد: فرابورس ایران ماموریت اختصاصی دارد که شرکتهای استارتاپی را در بازار سرمایه جذب و آنها را فعالتر کند که خوشبختانه با کمک معاونت علمی و فنی ریاستجمهوری، این هدف با قوت دنبال میشود. محمدی در پاسخ به سوالی درباره حجم شرکتهای دانش بنیان در بورس هم گفت: اگرچه سرمایه دانش بنیانها عموما کمتر از شرکتهای سرمایه محور یا شرکتهای سنتی است، با این حال تعداد دانش بنیانها در بازار سرمایه رو به افزایش است و شرکتهای زیادی نیز برای حضور در این بازار درخواست دادهاند که درخواست آنها در دست بررسی است.
تامین مالی 3000 میلیارد تومانی
وی اظهار داشت: مقولهای که در رابطه با شرکتهای دانش بنیان بیش از دیگر مباحث زمان میبرد، پیگیری ثبت این شرکتهاست، البته امید میرود به سرعت تعداد این شرکتها زیاد شود. البته برخی از این شرکتها روی تابلوی معاملات حضور ندارند، اما در تولید نرم افزارهای بازار سرمایه و نوشتن الگوریتمهای معاملات کمک میکنند، در مجموع میتوان گفت که شرکتهای دانش بنیان حضور بسیار خوبی در کشور و بازار سرمایه دارند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، با بیان اینکه اخیرا انتشار اوراق بهادار توسط شرکتهای بورسی شتاب خوبی گرفته، افزود: ترجیح سازمان بورس و اوراق بهادار و بازار سرمایه، تامین مالی بخش خصوصی است اما طبق قوانین و مقررات، دولت هم تامین مالی مناسبی را از طریق بازار سرمایه انجام داده است. به گفته محمدی، سال قبل خودروییها و شرکتهایی که در حوزه فلزات اساسی فعالیت دارند، تامین مالیهای بسیار خوبی از بازار سرمایه انجام دادند، بطوری که شرکتهای خودرویی به تنهایی حدود 3000 میلیارد تومان از بازار سرمایه، جذب منابع داشتند.