ایرانشهر
سکونت 15 درصد جمعیت تهران در بافت فرسوده
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به اهمیت نوسازی بافتهای فرسوده شهری گفت: در 3 هزار و 268 هکتار از بافتهای فرسوده در 196 محله شهر تهران، 15 درصد جمعیت پایتخت ساکن هستند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نادر محمدزاده افزود: 85 درصد بافتهای فرسوده شهری در تهران در پایین میدان انقلاب قرار دارند. او با بیان اینکه از این تعداد 20 محله به عنوان محلات تاریخی واجد ارزش، 8 محله سکونتگاه غیررسمی و 168 محله عنوان مناطق میانی دارند، ادامه داد: در مجموع 14 هزار و 792 هکتار از مساحت شهر تهران (که معادل 24 درصد سطح شهر است) را بافتهای ناپایدار شهری تشکیل میدهند که در این بافتها 37 درصد جمعیت تهران سکونت دارند. مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران اظهار کرد: تاکنون برای 149 محله، سند توسعه محله تهیه و از این میان 139 سند مورد تایید شهرداریهای مناطق مختلف شهر تهران قرار گرفته است. محمدزاده یادآورشد: پس از راهاندازی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران و طبق مصوبات نظارت ستادی شهرداری تهران مبنی بر ایجاد رده منطقهای در ساختار کلان مدیریت بازآفرینی محدودهها و محلات هدف، ستاد بازآفرینی پایدار منطقه در مناطق 7 تا 20 شهرداری تهران تشکیل شد.
لزوم اتصال شریانهای حیاتی شهر به سامانه هشدار سریع زلزله
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سامانه هشدار سریع زلزله برای صدور هشدار سایر مخاطرات از جمله سیل هم قابلیت استفاده دارد، گفت: لازم است سایر دستگاههای مرتبط در شهر تهران از جمله شریانهای حیاتی، مترو و ... به این سامانه متصل شوند تا به هنگام وقوع زلزله بتوانند از امکانات آن بهره ببرند.
به گزارش ایسنا، احمد صادقی با اشاره به اینکه زلزله در تهران مهمترین مخاطره محتمل است، اظهار کرد: سامانه هشدار سریع زلزله مجموعهای از سختافزارها و نرم افزارها است که به صورت برخط به تجزیه و تحلیل اولین امواج دریافتی از زلزله میپردازد. در صورت مخرب بودن امواج زلزله، این سامانه قادر به صدور پیام هشدار به مناطق در معرض امواج نیرومند و سهمگین زلزله است. این زمان هشدار طلایی بسته به شرایط بین چند ثانیه تا چند ده ثانیه متغیر است.رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این سازمان با مشارکت آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) و بهرهمندی از ظرفیت متخصصان داخلی این سامانه را در فاز اول برای پایش فعالیت بخش شرقی گسل مشاء برنامهریزی و به مرحله اجرا در آورده است.صادقی با بیان اینکه سامانه هشدار سریع زلزله دارای 4 بخش است، اضافه کرد: مکان یابی مناسب، ساخت، نصب و راهاندازی ایستگاههای پایشی در محدوده گسل یکی از این بخشها است. در این محدودهها سنسورهای شتاب نگاری برخط با دقت بالا شتاب حرکات زلزله را ثبت و پردازش میکند.وی با اشاره به بخش دوم تحت عنوان نصب و راهاندازی سیستم ارتباطی و پشتیبانی سامانه اضافه کرد: در این سازوکار پس از وقوع زلزله و پردازش اطلاعات سیگنالهای هشدار به مرکز فرماندهی ارسال میشود. رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به بخش سوم یعنی طراحی و راهاندازی پردازشگر مرکزی سامانه گفت: تشخیص نهایی وقوع زلزله، تعیین مشخصات آن و اولویت صدور هشدار توسط این پردازشگر صورت میگیرد.وی با اشاره به راهاندازی سامانه اعلام هشدار و اطلاعرسانی به عنوان آخرین بخش سامانه هشدار سریع تصریح کرد: در این سامانه صدور هشدار به تفکیک ویژگیهای گروههای هدف (سازمانهای تخصصی، عموم مردم) دسته بندی شده و به عنوان پیشرفتهترین شیوه نقش موثری در تاب آوری شهر و نجات جان شهروندان ایفا میکند و ابزاری ضروری برای ارتقای تاب آوری شهری است.
پیشبینی بارش باران در اکثر مناطق کشور
سازمان هواشناسی از بارش باران، رعدوبرق و وزش شدید باد در اکثر مناطق کشور طی امروز و فردا (یکشنبه) خبر داد.
به گزارش تسنیم، کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی اظهار کرد: تا روز یکشنبه با شمالی شدن جریانات، برای نوار شمالی کشور بارش باران، گاهی رعد و برق و کاهش نسبی دما پیشبینی شده است.
او تصریح کرد: شنبه و یکشنبه در شمالغرب، غرب، ارتفاعات و دامنههای البرز، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی، مرکز، جنوب، بخشهایی از شمالشرق کشور، یزد، خوزستان، ارتفاعات کرمان بارش باران، رعدوبرق و وزش باد پیشبینی شده است.
کارشناس سازمان هواشناسی با اعلام اینکه در نوار شمالی کشور در روزهای شنبه و یکشنبه کاهش دمای 4 تا 7 درجه خواهیم داشت، گفت: بارشها در ارتفاعات البرز بهصورت برف خواهد بود، ضمن اینکه در مسیر جادههای کوهستانی سواحل خزر به استانهای مجاور بهویژه گردنهها مهآلود خواهد بود.