بنزین از مهر ماه وارد نکردهایم
دیروز وزیر نفت در صحن علنی مجلس حاضر شد تا درباره عزل و نصب مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس توضیح دهد اما در خلال توضیح خود به یک آماری اشاره کرد که میتواند از موقعیت خطیر ایران در خصوص بنزین و دیگر فرآوردههای نفتی خبر دهد .
ابتدا نگاهی بیندازیم به سخنان بیژن زنگنه درباره سوال احمد سالک نماینده اصفهان .
به گزارش خانه ملت، بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی دیروز (یکشنبه 30 دی) مجلس شورای اسلامی در جریان طرح سوال احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان از خود درخصوص دلیل عمل خلاف قانون معاون وزیر نفت در عزل و نصب هیاتمدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس گفت: شرکت ستاره خلیج فارس طبق قانون تجارت میتواند هیاتمدیره حقیقی یا حقوقی داشته باشد.
وزیر نفت دولت دوازدهم ادامه داد: براساس قانون این شرکت 5 عضو حقوقی دارد، دو عضو شستا، دو عضو صندوق بازنشستگی نفت و یک عضو از طرف شرکت ملی پالایش و پخش در هیاتمدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس حضور دارند. وی با بیان اینکه تغییری در ترکیب هیاتمدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس صورت نگرفته است، بیان داشت: اما طبق قانون تجارت، هیاتمدیره میتواند هر زمان که خواست مدیرعامل را تغییر یا عزل کند، هیاتمدیره بنابر این قانون با حضور سه عضو که اکثریت اعضا محسوب میشوند، مدیرعامل این شرکت را تغییر دادند و این تغییر در صورتجلسه ثبت شده است. این عضو کابینه دولت روحانی بیان داشت: آقای سالک مطرح میکنند که چرا مجمع عمومی مدیرعامل را عزل نکرده است که باید گفت مجمع عمومی تنها برای تعیین مدیرعامل به عنوان رییس هیاتمدیره مجوز اعلام نظر دارد که برای آن نیز باید رأی سه چهارم اعضای مجمع کسب شود، بنابراین معاون وزیر نفت در روند تغییر مدیرعامل شرکت نفت خلیج فارس دستی نداشته است.
در کارم با هیچکس عقد اخوت نبسته ام
زنگنه اما در میان سخنان خود به موضوع بنزین پرداخت. وی گفت: زمانی که زمزمه تحریم امریکا شنیده شد، تلاش کردیم تا از مساله عدم توانایی تولید بنزین استفاده نکنند و به کشور کشور فشار نیاورند، بنده در کارم با هیچکس عقد اخوت نبستهام و کسی که توانمند نباشد را بدون توجه به اینکه دلخور میشود یا دوستم باشد، کنار میگذارم. وی با اشاره به راهاندازی سریع پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اردیبهشت سال 96 بیان داشت: با راهاندازی پالایشگاه تولید مستمر بنزین با ظرفیت 12 میلیون لیتر انجام شد، این در حالی بود که مدیرعامل قبلی در نامه رسمی از خطر انفجار پالایشگاه گفته بود و خواستار پول کلان برای تعمیرات پالایشگاه بود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه معاونش یکی از شاگردان او است، گفت: اینکه معاون بنده در مقطع فوقلیسانس یک درس با من داشته است، جرم نیست، بسیاری از مسوولان کشور شاگردان رهبر کبیر انقلاب بودهاند، اما آخر متوجه نشدند از نیروی جوان استفاده کنند یا خیر. اینکه میگوییم جوان با تجربه قابل امکان نیست. زنگنه با بیان اینکه معاونش 12 سال سابقه کار دارد، ادامه داد: بنده ریسک کردم و فرد 35 سالهای را در سمت معاونت خود قرار دادم و در واقع نیروسازی کردم، این جوان در یک سال اخیر موفق بوده است، میتوانید از نمایندگان جنوب ایران سوال کنید که او در یک سال گذشته 40 بار به جنوب کشور برای پیگیری سفر کرده است. وزیر نفت با بیان اینکه فازهای 1 و 2 پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ظرفیت رسیده است، گفت: فاز 3 نیز در حال راهاندازی است و با تولید 30 میلیون لیتر بنزین در روز سرپا ایستادهایم و به آن افتخار میکنیم، چرا که ستاره خلیج فارس خوب کار کرده و انصاف نیست پشت نیروی جوان پرانرژی اینگونه صحبت کنیم. وی افزود: رفتار یک فرد 66 ساله با جوان 35 ساله یکسان نیست، ماهیت جوان تحول، جسارت و نوآوری است، اما ما احتیاط میکنیم و باید زیر بال و پر آنها را بگیریم، نباید با یک اشتباه با آنها برخورد کنیم یا آنها را جابهجا کنیم. زنگنه عنوان کرد: بنده مسوولیت راهاندازی فنی فازهای 1 و 2 را از مدیرعامل جدید خواستم که او نیز قبول مسوولیت کرد و توانست این موضوع را نهایی کند. او در نامهای عنوان کرد که مدیرعامل قبلی مناسب نبوده است. لازم میدانم مجدد توضیح دهم که تعیین مدیرعامل از وظایف هیاتمدیره است و اشخاص حقوقی عضو هیاتمدیره 3 رأی به تغییر مدیرعامل قبلی دادهاند. عضو کابینه دولت دوازدهم توضیح داد: شستا دو عضو در هیاتمدیره ستاره خلیج فارس دارد، آنها آن زمان به دلیل مخالفت با روش به تغییر مدیرعامل رأی ندادند، آنها تصمیم را زیر سوال نبردند، بلکه خواستار آن بودند روش دیگری برای این تغییر انجام شود. آنها بعد از نتایجی که از مدیرعامل جدید گرفتند از این تغییر اعلام رضایت کردند. وزیر نفت با اشاره به گزارش نظارتی سازمان بازرسی کل کشور گفت: آقای سالک به گزارشهای نظارتی اشاره کردند، باید بگویم در گزارش سازمان بازرسی آمده است که بعد از تغییرات مدیریتی در نیمه دوم سال 96 فاز اول ستاره خلیج فارس با 12 میلیون لیتر بطور کامل راهاندازی و به تثبیت رسیده، که این کار قابل تقدیر است، بنابراین حتی سازمان نظارتی نیز از تغییر و نتیجه تقدیر کرده است.
بنزین، مثل نان شب است
زنگنه با تاکید بر اینکه وزارت خواهان نتیجه بود، گفت: میخواستیم وقتی تحریمها اعمال میشود، به دلیل کمبود و عدم توانایی تولید در بنزین گیر نکنیم، الان بنزین مثل نان شب است، اگر دو ساعت بنزین نباشد، مردم نمیتوانند آن را تحمل کنند، ما تلاش کردیم در 6 ماهه اول سال در زمینه تولید بنزین به تعادل برسیم.
وی گزارش داد: در سال گذشته روزانه 12 میلیون لیتر بنزین وارد میکردیم، اما امسال از مهرماه هیچ بنزینی وارد کشور نشده است و در واقع در تولید بنزین خودکفا شدهایم و وضعیت ذخایرمان بهبود یافته است، بطوری که در بودجه سال آینده پیش بینی برای واردات بنزین نداشتهایم.
افزایش 83 درصدی تولید بنزین در کشور
وزیر نفت کابینه دوازدهم گفت: در سال 91 در حدود 52 میلیون لیتر بنزین تولید میکردیم، در این مدت 43 میلیون لیتر بنزین دیگر به میزان تولیدات کشور افزوده شده و در واقع 95 میلیون لیتر بنزین تولید میشود. افزایش 83 درصدی تولید بنزین در کشور بیسابقه بوده است.
زنگنه ضمن تشکر از قرارگاه خاتمالانبیا(ص) برای انجام کارهای پیمانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیان کرد: به موضوع بسته شدن دفتر ستاره خلیج فارس در تهران انتقاد شده است، دلیلی وجود نداشت که این دفتر با 150 کارمند در تهران فعالیت کند، باید تمام شرکتها دفاتر خود را در استانهای دیگر تعطیل کنند و تمام تمرکزشان در استان خود باشد.
وزیر نفت با اشاره به راهاندازی فاز 4 ستاره خلیج فارس اظهار داشت: با مصوبهای مجمع عمومی شرکت نفت ستاره خلیج فارس و تزریق خوراک 120 هزار بشکهای به این پالایشگاه میتوان گفت در زمان کوتاهی این فاز نیز به بهرهبرداری میرسد.
در پایان نمایندگان در جلسه علنی از پاسخهای زنگنه به سوال سالک درباره عزل و نصبهای هیاتمدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس و واردات بنزین با وجود تولیدات ۲۴ میلیون لیتر بنزین از سوی این شرکت با 110 رأی موافق، 60 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر در جلسه قانع شدند.