۷۰ درصد پیچ و مهره کشور وارداتی است
رییس اتحادیه پیچ و مهره گفت: بیش از ۷۰ درصد کالاهایی که در صنف پیچ و مهره عرضه میشود وارداتی است که جزو گروه دوم کالایی محسوب میشود و باید ثبت سفارش مناسب آن صورت گیرد اما این فرآیند به راحتی انجام نمیشود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین مهری، با بیان اینکه تعدادی از واحدهای فروش پیچ و مهره در واحدهای تخصصی مستقر شدهاند، گفت: براساس تبصره 20ماده 55 قانون شهرداریها، باید هر گونه مشاغل مزاحم به خارج از شهرها منتقل شود. در کمیسیون پژوهش اتاق اصناف، تحقیقات و بررسیهای مناسبی در این زمینه صورت گرفته است و مشاغل آلاینده و مزاحم باید به تدریج از مرکز شهرها منتقل شوند و در مجتمعهای تخصصی مستقر شوند.
او گفت: صنوف ابزار، شیرآلات، پیچ و مهره، قفل و لولا، آهنآلات و در کنار آن تاسیسات فنی ساختمان از جمله صنوفی هستند که در منطقه غرب تهران و در منطقه شادآباد مستقر شدهاند. مهری با بیان اینکه شهرداریها همدلی چندانی با اصناف ندارند، گفت: ایجاد زیرساختهای رفاهی از جمله ایجاد پارکینگ برای واحدهای تخصصی الزامی است که رعایت نیز شده است. او با بیان اینکه 130 اتحادیه صنفی در کشور وجود دارد، گفت: این امیدواری وجود دارد که تمامی صنوف بتوانند با تخصصیسازی، آرامش در خرید را برای مشتریان به همراه آورند. رییس اتحادیه پیچ و مهره با اشاره به مشکل مربوط به ترخیص کالا از گمرک گفت: بیش از 70 درصد کالاهایی که در صنف پیچ و مهره عرضه میشود وارداتی است که جزو گروه دوم کالایی محسوب میشود و باید ثبت سفارش مناسب آن صورت گیرد اما این فرآیند به راحتی انجام نمیشود.
از آنسو، رییس مرکز پژوهشهای اتاق اصناف تهران نیز اظهار کرد: مناسبات کسب و کار در حال تغییر است و این تغییر در این جهت است که مردم با آسایش و رفاه بیشتری به کالای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. در شهری مانند تهران، جمعیت و تعداد خودروها در حال افزایش است درحالی که خیابانها تغییری نکرده است به همین دلیل تمایل به خرید از مجتمعهای تخصصی افزایش یافته است. محمدباقر معتمد ادامه داد: در این میان افراد خوشفکر و باتجربهای هم وجود دارند که از این نیاز به نحو احسن استفاده میکنند. ساخت مجتمعهای تخصصی از این نمونهها است که باعث میشود بطور مثال سازندگانی که به بازار آهن شادآباد برای خرید آهن مراجعه میکنند، پکیج و تاسیسات خود را هم از این منطقه تهیه کنند و این شرایط موجب ایجاد مجموعهای از خدمات و کالاهایی که مرتبط با هم میشود و این مراکز خدماتی در مناطق غیرمرکزی شهرها متمرکز شوند. او گفت: همراه با تغییرات کسب و کارها، آسایش مشتریان در آن است که مجتمعهای تخصصی در مناطق حاشیهای شهرها ایجاد شود تا ضمن کاهش تراکم و ترافیک شهری به تخصصیسازی ارایه خدمات و کالاها نیز کمک شود. او با بیان اینکه وجود انبارهای مناسب در کنار این مجتمعها نیز از جمله ویژگیهای مثبت است، گفت: خریدار پس از خرید به آسانی میتواند کالای خریداری شده را از انبار شرکتها تحویل بگیرد و ارسال کالا برای مشتری نیز روند سهلتری به خودخواهد گرفت.