اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۶۷۱

کمبودی در بازار چای نداریم

ایلنا|رییس اتحادیه بانکداران مواد غذایی، برنج و حبوبات گفت: در حال حاضر به اندازه کافی چای در کشور وجود دارد و در این زمینه کسری نداریم. با آنکه قیمت چای بالا رفته اما به مقدار نیاز در کشور چای موجود است.محمد آقاطاهر، در رابطه با افزایش قیمت چای وارداتی در کشور اظهار کرد: وضعیت چای کشور خوب بود تا اینکه تصمیم دولت بر این شد که ارز ۴۲۰۰ تومانی را از واردات چای بردارند اما از آنجایی که دولت به یک‌باره نظرش را تغییر داد، مقرر شد این ارز تا پایان سال ۹۷ به چای وارداتی داده شود‌. او افزود: این اقدام دولت باعث شد قیمت چای در کشور افزایش پیدا کند و دچار نوسان شود. در حال حاضر به اندازه کافی چای در کشور وجود دارد و در این زمینه کسری نداریم. با آنکه قیمت چای بالا رفته اما به مقدار نیاز در کشور چای موجود است. رییس اتحادیه بنکداران موادغذایی، برنج و حبوبات با اشاره به این نکته که برخی تصمیمات نادرست مسوولان و سودجویی برخی باعث برهم خوردن تنظیم بازار شده است، خاطرنشان کرد: برخی تصمیمات آنی مسوولان باعث شد در زمینه توزیع چای به مشکل بر بخوریم که در حال رفع این مشکل هستیم. متاسفانه تصمیمات آنی و خلق‌الساعه‌ای که توسط مسوولان گرفته می‌شود اوضاع بازار را دگرگون کرده و کشور را با چالش مواجه می‌کند.

گردش مالی فضای کسب‌وکار خانگی در ایران

خبرگزاری تسنیم|عضو انجمن کسب‌وکار اینترنتی از نقش مهم کسب‌وکار‌های خانگی در اقتصاد کشور خبر داد و مدعی شد: «گردش مالی فضای کسب‌وکار خانگی در ایران ۱۲۰میلیارد دلار در سال است». یاسر محدثی گفت: بنابه آمار ارایه‌شده نزدیک به 50% از تراکنش‌های مالی کشور در فضای کسب‌وکار خانگی و محلی ثبت شده و این در حالی است که این حجم از مبادلات و گردش مالی نادیده گرفته می‌شود. او افزود: اگر در حوزه قانون نگاهی اصلاحی داشته باشیم و نگاهی عمیق‌تر به کسب‌وکار‌های خانگی بکنیم با این حجم فعالیت اقتصادی به‌راحتی می‌توان از بحران‌های اقتصادی موجود گذر کرد. محدثی، گردش مالی فضای کسب‌وکار خانگی در کشور را بالغ بر 120 میلیارد دلار در سال ذکر کرد. این کارشناس فضای مجازی شفاف‌سازی فعالیت‌ها و اطلاع‌رسانی این حوزه را از الزامات برای مشتریان دانست و اضافه کرد: معمولا زمانی قانون اعمال می‌شود که یک اتفاق جدی اعم از کلاهبرداری و تخلف در حوزه کسب‌وکار اینترنتی شکل می‌گیرد و قبل از آن هیچ اطلاع‌رسانی به‌منظور پیشگیری تخلفات انجام نشده است. او همچنین ابراز کرد: درصد بالایی از مردم با واژه‌های ایزو و نماد‌ها آشنا نیستند و از این جهت در فضای خرید و فروش اینترنتی سردرگم می‌شوند و این وظیفه قانون‌گذار است که این شفافیت را انجام دهد. محدثی ضمن توصیه به مشتریان که خریدی بر پایه تحقیق داشته باشند، گفت: در بازار سنتی قبل از خرید تحقیقات لازم در خصوص کیفیت و قیمت انجام می‌شود که همین رویه می‌بایست در فضای اینترنتی نیز صورت گیرد. او ادامه داد: هنگامی که یک محصول ارایه می‌شود و از جذابیت برای مشتری برخوردار است، می‌بایست به نظراتی که مشتریان قبلی در خصوص این کالا درج کرده‌اند توجه شود یا تمام نماد‌های سایت فروش بررسی شود. اگر موارد ذکرشده رعایت شود بطور حتم خرید و فروش سالم و رضایت‌بخشی انجام خواهد شد.

قیمت شیرینی شب عید افزایش نمی‌یابد

خبرگزاری فارس|رییس اتحادیه شیرینی فروشان و قنادان با تاکید بر اینکه هیچ‌گونه افزایش قیمتی برای عرضه شیرینی در شب عید اعمال نشده است، گفت: شیرینی‌های پر فروش در شب عید براساس قیمت مصوب عرضه می‌شود. علی بهره‌مند گفت: قنادان و شیرینی‌پزان برای تامین شکر و روغن با مشکلاتی مواجه هستند و به دلیل گرانی و همچنین کمبود مواد اولیه مورد نیاز خود را به سختی تامین می‌کنند. رییس اتحادیه شیرینی‌فروشان و قنادان افزود: کارخانجات و شرکت‌های تولید روغن، این محصول را به صورت مستقیم در اختیار قنادان قرار نمی‌دهند و قنادان و شیرینی‌پزان به ناچار باید این کالا را از بازار یا از طریق دلالان خریداری کنند. رییس اتحادیه شیرینی‌فروشان و قنادان اظهار کرد: البته دولت برای تامین بخشی از نیاز این صنف تمهیداتی اندیشده است به‌طوری که شکر تنظیم بازاری به قیمت هر کیلو گرم 3 هزار تومان به این واحدهای صنفی تعلق می‌گیرد. او با بیان اینکه 1500 تن شکر تنظیم بازاری برای قنادان تهرانی تخصیص یافته است، گفت: این مقدار شکر از طریق شرکت تعاونی صنف قنادان توزیع و به هر واحد قنادی دارای جواز کسب 2 تن تعلق می‌گیرد. بهره‌مند، همچنین در مورد وضعیت فروش آجیل و خشکبار گفت: وضعیت فروش آجیل و خشکبار اصلا خوب نیست و مردم در این زمینه تقریبا خرید ندارند.  رییس اتحادیه شیرینی فروشان و قنادان گفت: اغلب خریدهای مردم در بخش شیرینی در سه روز پایانی سال انجام می‌شود بنابراین درباره وضعیت فروش این محصول فعلا نمی‌توان اظهارنظر کرد. او افزود: از سوی اتحادیه قیمت‌ شیرینی‌های پر فروش مصوب شده و شیرینی‌فروشی‌ها اجازه افزایش قیمت ندارند. او قیمت هر کیلوگرم شیرینی در قنادی درجه یک را بدین‌ترتیب اعلام کرد و گفت: کیک یزدی 15 هزار تومان، شیرینی‌تر 26 هزار تومان، دانمارکی 21 هزار تومان، زبان 21 هزار و 500 تومان، پاپیونی 21 هزار و 500، برنجی 21 هزار و 500 تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. بهره‌مند قیمت هر کیلوگرم از شیرینی‌ها مذکور را در قنادی‌های درجه 2 بدین‌ترتیب اعلام کرد: هر کیلو گرم شیرینی در قنادی درجه 2 نسبت به قنادی درجه یک 2 هزار تومان پایین‌تر است.