مقابله با تحریمها باید به استانداران واگذار شود
گروه ایران|
«استفاده از ظرفیت استانی برای مقابله با چالش تحریمها» جدیدترین راهبردی است که از منظر وزیر کشور دولت دوازدهم؛ اقتصاد ایران با استفاده از آن میتواند بخش قابل توجهی از مشکلات برخاسته از تحریمهای اقتصادی را پشت سر بگذارد و از ظرفیتهای مردمی استانها به نفع منافع ملی کشور بهرهبرداری کند. بر اساس این نقشه راه است که وزیر کشور میگوید: بار مسوولیت مقابله با تحریمها در شرایط فعلی را باید به عهده استانداران گذاشت چرا که آنها توان و اختیار لازم را در این زمینه دارند.
عبدالرضا رحمانیفضلی که برای رونمایی از سند توسعه خراسان شمالی راهی بجنورد شده بود در ادامه اظهار میکند: رویکرد من، واگذاری مدیریت یارانههای نقدی و واگذاری آن به استانداران بود و مالیات هم باید در استانها مدیریت شود.» رویکردی که وزیر کشور معتقد است ضمن اینکه توان استانهای مختلف برای نقش آفرینی در فرآیند اقتصادی را ارتقا میدهد و هم به ساختار کلی کشور برای رویارویی با بحرانها مدد میرساند.
رحمانیفضلی با تاکید بر نقش استانداران در حمایت از سرمایهگذاریها و رونق اقتصاد تصریح کرد: بهطور مثال استاندار میتواند شرایط را برای سرمایهگذاریهای بالای 100 میلیارد ریال تسهیل کند و نیازی به مراجعه سرمایهگذار به ادارات نباشد، سه نفر به انتخاب استاندار مسوول پیگیر امور باشند.
وزیر کشور در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در کشور رقم بسیار بالایی نقدینگی وجود دارد، گفت: این نقدینگی هر زمان به سمت مسکن، سکه یا ارز سوق یافته است و این پولهای سرگردان باید مدیریت شود.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی هم جایگاه موثری در خانه ملت دارند و باید از ظرفیت آنان در توسعه بهره برد.
دشمن به دنبال دوختن قبا در سیل بود
وزیر کشور با اشاره به بحران سیل در سال جاری اظهار داشت: دشمن به دنبال این است که از هر موضوع در هر مقعطی، به نفع خود استفاده کند و در سیل هم تلاش داشت که قبایی برای خود دوخته و اعلام کند که مسوولان این کشور کارآمدی لازم را در مدیریت بحران ندارند، اما تمام دنیا دید که این بحران به خوبی مدیریت شد.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب از همان ابتدا پیگیر امور بودند و رییسجمهور هم به صورت مستمر از استانداران امور را جویا بود، در مجموع با همراهی و همکاری مردم و دستگاههای اجرایی کارها مدیریت شد. کاش درک ما از سیل ویرانگر تحریم و شرایط اقتصادی حاکم هم اینگونه بود و با آن، سیلگونه برخورد میکردیم. رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: در سیل اخیر، همه وارد عرصه شدند و پای کار آمدند و در بازسازی هم باید با همان رویکرد همکاری اقدام کنیم.
وی با اشاره به انتقادها از اجرایی نشدن کامل برنامه توسعه در چهار دهه گذشته گفت: نباید خود را فریب دهیم در چهل سال گذشته پنج برنامه برای توسعه کشور داشتهایم خوب نوشتهایم اما این برنامهها بهطور کامل اجرا نشد، مشکل کجاست؟ ضعف مدیران، ضعف در نظام اجرایی و اشکال از منابع است؟
وی افزود: در وهله نخست باید گفت نظام اداری ما پاسخگوی اجرای این برنامهها نبوده است البته این بدان معنا نیست که نظام اداری بازدارنده و مانع است اما موثر نبوده است. وی با تاکید بر نقش مدیران در نظام اداری گفت: در این نظام، همه استانها و شهرستانها مانند هم اداره نمیشود برخی خوب و در مسیر توسعه کار کردهاند و برخی ضعیف بوده است و در این میان مدیران در راس نظام اداری هستند.
وزیر کشور تاکید کرد: مدیران و مسوولان، با مردم تعهد کردهاند و باید پاسخگو باشند، مسوولان فرصت خدمت به مردم را غنیمت بدانند، گرفتن مسوولیت روزی حسابرسی میشود و مدیری که جز حق، جز قانون و منافع مردم به چیز دیگر فکر کند، ملعون است. وی با اشاره به برخی فشارها در انتصابها گفت: در انتصابها تحت فشار هیچ گروه نبودهام و هیچ فشاری را قبول نکردهام، اگر فشار و اصرار مشاهده کنم، حتی اگر فرد شایسته باشد هم قبول نمیکنم و باج نمیدهم. وزیر کشور اظهار داشت: افرادی با تشکیل گروه، تلاش دارند تا در انتصابها و انتخاب مدیران، فشار وارد کنند، گرفتن مسوولیت به یک مسابقه بدل شده و این رابطه و اصرارها سبب تعجب میشود، چقدر برای مسوولیت گرفتنها حق و ناحق میشود. رحمانیفضلی در ادامه با اشاره به نقش مردم در دستیابی به اهداف توسعه اظهار داشت: اگر مردم محور مشارکت نشوند کار ما زار است.
وی افزود: حرف از مشارکت دادن مردم و بخش خصوصی زیاد و زینت مجالس بوده است اما در عمل باید به آن اعتقاد داشته باشیم، مشارکت مردم یعنی قانون به نفع مردم تفسیر کردن پس چرا مردم پشت در مسوول و فرماندار معطل میماند؟
وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب به رونق تولید و اشتغال گفت: شعار امسال رونق تولید است و تکیه دشمن هم بر این موضوع است و تلاش دارد تا صادرات نفت ما صفر شود.
وزیر کشور اظهار داشت: ما باید از وابستگی به نفت خارج شویم البته باید گفت در این چهل سال کوتاهی کردهایم اما اکنون برای عزت مردم، اقتدار ایران و پاسخ به تحریم دشمن باید هر استاندار برای خود برنامه داشته باشد و هر استان سنگر پرقدرت تولید و اشتغال شود.