کمک‌های سازمان ملل به سیل‌زدگان ادامه می‌یابد

۱۳۹۸/۰۲/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۹۵۸

'اوگوچی دنیلز' نماینده سازمان ملل متحد در ایران از تصمیم این سازمان بین‌المللی برای تداوم کمک‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت خود به آسیب دیدگان سیل اخیر ایران خبر داد.

خانم دنیلز روز گذشته در گفت‌وگو با بخش انگلیسی ایرنا گفت: ما کاملا به چند جانبه گرایی متعهد هستیم و سازمان ملل به ارتباط با جامعه بین‌الملل در مورد حمایت از حکومت و دولت ایران در زمینه کمک به سیل‌زدگان ادامه خواهد داد.

سیلاب‌های ناشی از بارش‌های بی‌سابقه در نقاط مختلف ایران در ماه‌های مارس (اسفند) و اوایل آوریل (فروردین) جان افراد زیادی را گرفت و باعث خسارت‌های زیر بنایی از جمله پل‌ها و جاده‌های مواصلاتی شد. دو میلیون نفر تحت تاثیر سیل بوده و ده‌ها هزار نفر نیز با از دست دادن خانه‌های خود در چادر زندگی می‌کنند.

ایران پیشتر اعلام کرد که برای تامین مالی قربانیان سیل، دو میلیارد دلار کمک‌های اضطراری لازم است و همزمان، این شکایت را داشته است که تحریم‌های ایالات متحده امریکا علیه ملت ایران موانعی را در این زمینه ایجاد می‌کند.

درهمین حال بهرام قاسمی سفیر کنونی ایران در فرانسه و سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، در واکنش به اقدام امریکا در ایجاد موانع و مسدود کردن کمک‌های بشر دوستانه علیه مردم ایران گفته است اقدام ایالات متحده در سالگرد خروج از توافق هسته‌ای ایران (برجام) نشان‌دهنده رویکرد ضد مردمی مقامات امریکایی است.

نماینده سازمان ملل در تهران با اشاره به کمک‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد که شامل پتو، تشک، مجموعه وسایل آشپزخانه، یکهزار تخته چادر و چمدان‌ها برای موارد اضطراری بود 11 آوریل از طریق هوایی برای سیل‌زدگان ایران ارسال شده است در این مصاحبه به تشریح ادامه کمک‌ها پرداخت.

دنیلز در مورد اقدامات دفتر سازمان ملل در تهران برای کمک به بازماندگان سیل، گفت: هدف سازمان ملل متحد در ایران، از زمان آغاز این حادثه، حمایت از اقدامات امداد و نجات دولت ایران به آسیب دیدگان بود و تمام کمک‌های سازمان ملل متحد در حمایت از سیلزدگان انجام شده است و براین اساس برنامه سازمان ملل با هدف حمایت از 115هزار نفری است که بیشترین آسیب را در سیل اخیر در چهار استان سیلزده دیده‌اند.

وی افزود: در مراحل اولیه، سازمان‌ها توانستند 1.4 میلیون دلار از صندوق‌های اضطراری داخلی خود به منظور تهیه کمک‌های بشردوستانه براساس درخواست دولت تهیه کنند که در اواخر آوریل از صندوق مرکزی کمک‌های اضطراری (CERF) این مبلغ دریافت شد و آژانس‌ها نیز برای تأمین مجدد منابع خود 600 هزار دلار دیگر کمک دریافت کردند که تاکنون تمام کمک‌های ما جهت پشتیبانی ارایه شده است.

وی همچنین درباره اقدامات انجام شده نمایندگی سازمان ملل برای ارایه خدمات به سیل‌زدگان در محل حادثه، افزود: ما از استان‌های آسیب دیده لرستان، گلستان، ایلام و خوزستان بازدید کردیم که زیان‌ها قابل توجه است و سازمان ملل متحد و دولت ایران در حال ارزیابی نیازمندی‌های بعد از فاجعه (PDNA) هستند و تاکنون نیز کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، صندوق جمعیت ملل متحد (UNFPA) و برنامه جهانی غذا (WFP) کمک‌های خود را ارایه کرده‌اند.

به گفته وی، این کمیساریا تصمیم اولیه را در هماهنگی با اداره بیگانگان و امور خارجی مهاجرین وزارت کشور (BAFIA) برای استفاده از منابع موجود در کشور از جمله پتو، تشک‌های خواب، ظروف نگهداری مایعات و لوازم آشپزخانه جهت کمک به دولت اتخاذ کرد که البته ایران طی چهار دهه گذشته میزبان پناهندگان، عمدتا افغان‌ها بوده که نحوه پاسخگویی به آنها باعث دلگرمی است. وی کمک‌های سازمان بهداشت جهانی برای تامین نیازهای بهداشتی هزاران نفر از افراد بی‌خانمان در سیل اخیر را شامل جعبه کمک‌های مربوط به تروما، وبا و بیماری‌های غیرواگیر و کالاهای درخواستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ذکر کرد.

دنیلز در مورد کمک‌های یونیسف به سیل‌زدگان، افزود: نخستین محموله کمک‌های یونیسف شامل 200 دز واکسن و 100جعبه برای سرد نگه داشتن دارو در تاریخ 18 آوریل به ایران رسید.

وی اظهار داشت: این تجهیزات کمک خواهد کرد که خدمات ایمن‌سازی ضروری برای کودکان مبتلا به بیماری فراهم و از گسترش بیماری‌ها جلوگیری شود و دومین محموله یونیسف نیز از جمله 80 یخچال واکسن در ماه مه (اردیبهشت) به ایران وارد شد تا خدمات مربوط به ایمن‌سازی ضروری کودکان در مراکز بهداشت عمومی استان‌های تحت تأثیر سیل فراهم شود.

نماینده سازمان ملل در تهران در پایان تاکید کرد که سازمان ملل متحد اقدامات لازم و همکاری نزدیک با همتایان دولتی و جامعه بین‌المللی را برای پاسخگویی به نیازهای کسانی که از حادثه سیل اخیر رنج می‌برند، ادامه می‌دهد.