اخبار
صدور ۲۵۰۰ کارت بازرگانی جدید در سال ۱۳۹۷
در سال ۱۳۹۷ با وجود آنکه بازگشت تحریمهای امریکا کار را برای بسیاری از فعالان اقتصادی ایران با مشکلات مواجه کرد، اما بررسی عملکرد اقتصادی تهران نشان میدهد که در بخشهای مختلف فعالیتها ادامه یافته است.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران در سالی که گذشت ۹۵۹ مجوز تأسیس بخش صنعتی جدید در تهران صادر شد که این عدد در قیاس با سال ۱۳۹۶ افزایش ۷۱ درصدی را نشان میدهد.
بر اساس پیشبینیهای انجام شده برای تأسیس این واحدهای صنعتی نیاز به حدود ۴,۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری وجود داشته که این عدد نیز در قیاس با سال ۱۳۹۶ افزایش ۴۳ درصدی داشته است.
در حوزه اشتغالزایی نیز عملکرد فعالان اقتصادی تهرانی مثبت بوده و با ایجاد حدود ۳۱ هزار فرصت شغلی جدید نسبت به عملکرد سال قبلشان افزایشی ۱۶.۶ درصدی را به ثبت رساندند.
با وجود این عملکرد مثبت سهم واحدهای صنعتی جدید تأسیس شده در تهران کمتر از چهار درصد سهم کل واحدهای صنعتی کشور بوده است.
بر اساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۷ مجوز تأسیس بیش از ۲۴ هزار واحد صنعتی جدید در کشور صادر شده است.
در حوزه بهرهبرداری صنعتی نیز در سالی که گذشت ۴۰۳ واحد جدید در تهران به بهرهبرداری رسیدند که در قیاس با سال ۱۳۹۶ کاهش ۱۲ درصدی را نشان میدهد. سرمایهگذاری در این واحدها حدوداً ۳,۰۰۰ میلیارد تومان بوده و ۵۰۰۰ فرصت شغلی نیز ایجاد کردند که هر دو در قیاس با مدت مشابه سال قبل کاهش یافتند.
در تفکیک این واحدهای بهرهبرداری شده ۱۵۴ واحد مربوط به بهرهبرداری ایجادی و ۲۴۹ واحد مربوط به بهرهبرداری توسعهای میشود. از کل اشتغال ایجاد شده در این زمینه نیز ۵۱ درصد به پروژههای ایجادی و ۴۹ درصد به پروژههای توسعهای اختصاص یافته است.
بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی اتاق بازرگانی که به تأیید وزارت صمت رسیده در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۵۰۰ کارت بازرگانی جدید در اتاق تهران صادر شده که ۳۰۴ فقره آن به اسفندماه سال گذشته مربوط میشود.
با وجود آن صدور کارت بازرگانی در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ کاهشی ۲۵ درصدی را تجربه کردند. این عدد برای کل اتاقهای کشور کاهشی شش درصدی را نشان میدهد.
با این وجود با توجه به میزان گستردگی فعالیتهای اتاق تهران ۳۲ درصد از کارتهای بازرگانی صادر شده در کل کشور مربوط به این اتاق میشود و همچنین این اتاق در سالی که گذشت حدود ۹۵۰۰ کارت بازرگانی را نیز تمدید کرده است.
در سالی که گذشت بیش از ۲۵ هزار فقره گواهی امضای الکترونیکی در اتاق بازرگانی تهران انجام شد که نسبت به سال قبل از آن افزایشی ۱۰ درصدی را نشان میدهد. این اتاق بازرگانی ۲۳ درصد از کل این گواهیها در سطح کشور را صادر کرده است.
خرید تضمینی گندم به ۳ میلیون تن رسید
علیقلی ایمانی، نایبرییس بنیاد توانمندسازی گندمکاران درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار حدود ۳ میلیون تن گندم از گندم کاران استانهای گرمسیری و معتدل خریداری شده است.
وی از پرداخت بیش از ۸۰ درصد مطالبات گندم کاران خبر داد و گفت: تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات گندم کاران پرداخت و مابقی به محض ورود به سامانه به حساب کشاورزان واریز میشود.
ایمانی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی امسال مزارع گندم از رویش مناسبی برخوردار است؛ بطوریکه امسال برای چهارمین سال متوالی خودکفایی گندم استمرار خواهد یافت.
نایبرییس بنیاد توانمندسازی گندم کاران با اشاره به اینکه برداشت گندم از مناطق گرمسیری و معتدل در حال انجام است، گفت: با استمرار شرایط مساعد برداشت، پیش بینی میشود که میزان خرید تضمینی گندم به ۱۱ میلیون تن و تولید ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن برسد.
وی نرخ پایه خرید تضمینی هر کیلو گندم را یک هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی اقتصاد، دولت تمهیداتی همچون پرداخت کرایه حمل و جایزه افت پاکی را به کشاورزان پرداخت میکند تا بخشی از هزینههای تولید جبران شود.
ایمانی، فروش گندم از سوی کشاورزان به دلالان را تایید و تکذیب نکرد و ادامه داد: اگرچه مباحثی مبنی بر خرید گندم با نرخهای بالاتر توسط دلالان مطرح است، اما مستنداتی در این زمینه نداریم، چرا که کشاورزان پس از برداشت گندم تولیدی را به دولت تحویل میدهند و دلایل خاصی برای این امر دارند.
این مقام مسوول ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان رغبتی به فروش گندم خود به دلالان ندارند، چرا که آنها به این نتیجه رسیدهاند که در شرایط فعلی اقتصاد این امر مشکلات متعددی را برای قوت اصلی مردم ایجاد میکند.
وی در پایان درباره تاثیر وقوع سیل در میزان تولید گندم تصریح کرد: اگرچه بخشی از اراضی گندم به سبب وقوع سیل از بین رفت، اما در دیمزارها و اراضی آبی، بارشها منجر به افزایش عملکرد و شرایط مطلوب را به همراه داشت.