اخبار
نان فعلا گران نمیشود
مجتبی صفایی نایبرییس اتاق اصناف ایران درباره بازار نان گفت: هماکنون افزایش نرخی به واحدهای صنفی ابلاغ نشده است. نایبرییس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: تمام نرخها را از سراسر کشور استعلام کردیم و این پیشنهاد را به ستاد تنظیم بازار هم دادیم که هیچگونه افزایش نرخی در نانواییها نداشته باشیم، به عبارتی در سال ۹۸، هیچ افزایش نرخی به واحدهای صنفی ابلاغ نشده است. وی با تاکید بر اینکه نان آزادپز و دولتی، هر ۲ با توجه به شرایط خاص خود نرخگذاری شدهاند، اظهار کرد: نانهای سفارشی، خارج از شرایط نرخگذاری هستند و این در حالی است که واحدهای آزادپز نیز با توجه به سهمیه خود از آرد یارانهای استفاده میکنند. صفایی بیان کرد: به واحدهای بازرسی ابلاغ شده است که با واحدهای گرانفروشی برخورد قاطع شود و درصورت مشاهده، ورود کرده و به اشد مجازات، محکوم شوند. نایبرییس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه سال گذشته، افزایش ۱۸ درصدی قیمت نان را در این واحدهای نانوایی شاهد بودهایم، تصریح کرد: تمام واحدهای نانوایی در سراسر کشور بعد از گرانی و تورم، درخواست افزایش قیمت را داشتند، چرا که استدلال آنها این است که نانواییها زیان ده هستند و باید قیمتها را افزایش دهند، این درحالی است که این واحدهای صنفی، پیشنهاد جایگزین هم دارند و اصراری تنها بر افزایش قیمت نان ندارند، آنها خواستار آن هستند که دولت بخشی از هزینههای سربار آنها را به عنوان یارانه به آنها پرداخت کند.
مشکلی در عرضه دام عید قربان نداریم
سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه دامداران با اظهار بیاطلاعی نسبت به قاچاق دام اظهار کرد: با توجه به آنکه اولویت اصلی تنظیم بازار داخل است، از این رو مسوولان ذی ربط باید جلوی قاچاق را بگیرند تا بازار ساماندهی شود.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام زنده نیست، افزود: بنابر آمار قیمت دام زنده و لاشه به سبب ازدیاد عرضه نسبت به اسفند ۹۷ کاهش چشمگیری داشته بطوریکه برخی استانها اعلام آمادگی کردند که دام روی دستشان مانده است. سلطانی با اشاره به اینکه مشکلی در عرضه دام عید قربان نداریم، بیان کرد: بنابر مکاتبات صورت گرفته در نظر داریم که با عرضه مستقیم دام از سودجویی عوامل واسطه و دلالان جلوگیری کنیم. سلطانی با اشاره به اینکه افزایش قیمت دام زنده در آستانه عید قربان دور از انتظار نیست، بیان کرد: با توجه به ازدیاد تقاضا برای خرید دام زنده در روز عید قربان بدیهی است که دلالان با سوءاستفاده از شرایط بازار قیمت را مقطعی افزایش میدهند.
مبارزه با قاچاق سیگار اقتصادی یا امنیتی!؟
رییس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه ۹۰ درصد مبارزه با قاچاق، مبارزه اقتصادی است، گفت: احساس ناامنی و نبود صرفه اقتصادی، در کنار هم میتواند قاچاق سیگار را کاهش دهد.
با وجود اینکه از سال ۱۳۹۴ طرحهای گستردهای برای مبارزه با قاچاق سیگار و ممنوعیت فروش سیگار در دکههای روزنامهفروشی اجرا شده، اما مشاهدات از خردهفروشیهای سطح شهر نشان میدهد طرحهای مذکور تاکنون چندان نتیجهبخش نبودهاند.
در این رابطه محمدرضا تاجدار - رییس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی - با بیان اینکه به جای مبارزه با مصرف، با صنعت دخانیات مبارزه میشود، به ایسنا گفت: مبارزه با مصرف یک فرآیند زمانبر است که نیاز به برنامهریزی دارد، اما مبارزه با صنعت کار دشواری نیست. وی افزود: در ۲۴ سال گذشته حداقل هشت دوره مدیران این بخش با افزایش غیرمنطقی نرخ عوارض و مالیات، باعث افزایش قاچاق شدند. براساس تجربه برخی کشورها مسوولان فکر میکنند که افزایش قیمت در ایران نیز همچون اروپا، منجر به کاهش مصرف دخانیات میشود، اما باید توجه شود که جغرافیای ما به گونهای است که با افزایش قیمتها، در کمتر از شش ماه سیگار قاچاق با قیمت و کیفیت پایینتر، بازار را تامین میکند.
رییس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق قبل از آنکه یک موضوع امنیتی و انتظامی باشد، یک بحث اقتصادی است، تصریح کرد: قاچاق، از محلی که قیمت کالا ارزانتر است به محل گرانتر اتفاق میافتد؛ بنابراین قیمت سیگار در ایران نسبت به کشورهایی که از آنها سیگار به کشور ما قاچاق میشود، گرانتر است. به گفته وی، سیگار از ایران به مقصد ترکیه قاچاق میشود، اما از سایر کشورهای همسایه از جمله امارات، افغانستان، عراق، پاکستان و آذربایجان به مقصد ایران قاچاق میشود.
تاجدار با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد مبارزه با قاچاق، مبارزه اقتصادی است، گفت: عوارض و مالیات باید به صورت منطقی افزایش یابد تا منجر به افزایش قاچاق نشود. رییس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه در کنار مقوله اقتصادی، باید مبارزه انتظامی و امنیتی نیز جریان داشته باشد، تصریح کرد: با وجود اینکه تنها سه تا پنج درصد سیگار قاچاق از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی کشف میشود، اما احساس ناامنی و نبود صرفه اقتصادی در کنار هم میتواند قاچاق را کاهش دهد و باعث شود که سیگار مورد نیاز کشور از راههای قانونی تامین شود و به تبع آن میزان مصرف نیز کنترل و تا حدودی کاهش یابد.