مردم همیشه از کالای باکیفیت استقبال کرده‌اند

۱۳۹۸/۰۸/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۰۴۴

یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است ظرفیت اقتصاد ایران به حدی گسترده است که در صورت مدیریت صحیح و درک دقیق از شرایط نه‌تنها به راحتی می‌توان نیازهای داخلی را با تولید ملی برطرف کرد، که حتی حضور گسترده در بازارهای جهانی نیز دور از ذهن نیست.

عباس آرگون در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر نگاهی دقیق به ظرفیت‌های اقتصادی کشور داشته باشیم، می‌بینیم که چه فضای بالقوه‌ای برای توسعه وجود دارد. ایران دومین دارنده ذخایر گاز و سومین دارنده ذخایر نفت در جهان است. معادن، محصولات کشاورزی و تولیدی ما ظرفیت بسیار زیادی دارند. ایران از نظر حمل و نقل جایگاهی منحصر به‌فرد دارد که کشورهای حاضر در منطقه را با طی کوتاه‌ترین مسیر از شرق به غرب و از شمال به جنوب متصل می‌کند و بازار خدمات، بازاری بسیار مهم به شمار می‌رود. پس در کنار محدودیت‌هایی که غرب برای ما به وجود آورده، تحریم ایران، کشورهای خارجی را نیز از بازاری بسیار مهم و گسترده محروم می‌کند. به گفته وی، در صورتی که این ظرفیت به درستی درک شود و با یک برنامه‌ریزی درست استفاده از ظرفیت حداکثری در دستور کار قرار گیرد، تولید ایرانی نه تنها می‌تواند بخش قابل توجهی از نیازهای داخل را پاسخ دهد که حتی امکان حضوری قوی در بازارهای بین‌المللی نیز وجود خواهد داشت.

این عضو اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه فرهنگ‌سازی، کیفیت بالا و قیمت مناسب سه ضلع تعیین‌کننده وضعیت کالای ایرانی در بازار هستند، تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم به تولیدکننده فضایی بدهیم که با دسترسی به مواد اولیه ارزان، کالایی با قیمت مناسب و کیفیت بالا عرضه کند، مردم حتما از آن کالا استفاده می‌کنند. ‌برای مثال برنج ایرانی با توجه به کیفیت بالای خود آیا جانشینی پیدا کرده است؟‌ در دیگر حوزه‌ها نیز با برندسازی و گسترش فرهنگ استفاده از این کالاها، می‌توان سهم تولید ملی را افزایش داد.

آرگون با اشاره به محدودیت‌هایی که قاچاق برای تولید ایرانی ایجاد کرده است، بیان کرد: وقتی قیمت ارز واقعی نباشد، واردات و قاچاق کالا رونق می‌گیرد؛ موضوعی که در سال‌های گذشته بارها شاهد آن بوده‌ایم. در چنین فضایی، ‌تولیدکننده یا از دور رقابت حذف می‌شود یا مجبور است با پایین آوردن کیفیت خود، توان رقابت به دست آورد که در نهایت به ضرر تمام طرفین تمام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ‌با واقعی کردن نرخ‌ها، اصلاح‌ ساختارها و کاهش قاچاق می‌توان مقدمات بهبود اوضاع تولید را فراهم کرد و به این ترتیب، ظرفیت مغفول مانده اقتصاد ایران بار دیگر وارد فاز اجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، با توجه به تحریم‌های امریکا، دولت از سال گذشته اعلام کرد که چه در تامین نیازهای داخلی و چه در صادرات غیرنفتی، توجه ویژه‌ای به تولیدات داخلی خواهد داشت.

آمارها نشان می‌دهد با وجود تحریم‌ها، تولیدات داخلی ایران توانستند نیازهای داخلی را برطرف کرده و در سال ۱۳۹۷ بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشند.