روی خط خبر
فروش اقساطی سهام برای داراییهای دولت
مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه بازار سرمایه تنشها را پشت سر گذاشت، گفت: بازار سرمایه تحریمهای فلزی را نادیده گرفت و اعلام قرار گرفتن این شرکتهای فلزی در لیست تحریمها باعث افت ارزش سهام آنها نشد و در صف فروش هم قرار نگرفتند. به گزارش ایرنا، علی صحرایی درباره آخرین وضعیت بازار سرمایه پس از اتفاقات اخیر در منطقه و کشور گفت: بازار سرمایه و بورس دوران تنش و بحران را پشت سر گذاشت.
وی درباره واکنش بورس به تحریم صنایع فلزات و شرکتهای فلزی اظهار داشت: تحریمها محدودیت ایجاد میکنند اما این تحریمها جدید نبودند و شرکتهای ایرانی هم هوشمند هستند و مسیرهای دور زدن این تحریمها را پیدا میکنند. انکار نمیکنیم که هزینه فروش بالا میرود اما این تحریمها در بخشهایی فرصت هم محسوب میشود. مدیرعامل بورس تهران ادامه داد: شرکتهای فعال در زنجیره تولید وجود دارند که جای شرکتهای خارجی را پس از تحریمها گرفتهاند. پیش از این کارخانههای ایرانی نیاز خود را از شرکتهای خارجی تامین میکردند اما با توجه به افزایش قیمتها و محدودیتها به سمت استفاده از توان شرکتهای داخلی روی آوردهاند.
صحرایی افزود: امروز تولیدکننده داخلی آن کالای واسطهای را در اختیار شرکتها قرار میدهد که باعث افزایش اشتغالزایی شده است و به در نهایت باعث رونق تولید ملی میشود.
وی با تاکید بر اینکه برخی از شرکتهایی که در لیست تحریمهای جدید قرار گرفتند پیش از این هم در لیست تحریمها قرار داشتند و موضوع جدیدی نبود که بازار سرمایه به آن واکنش بدهد، گفت: بازار سرمایه این تحریمها را نادیده گرفت و اعلام قرار گرفتن این شرکتهای فلزی در لیست تحریمها باعث افت ارزش سهام آنها نشد و در صف فروش هم قرار نگرفتند. صحرایی درباره فروش اقساطی برخی از سهام در بازار سرمایه اظهار داشت: این برنامه برای فروش داراییهای دولت مطرح شده است و هنوز جزییات روش فروش اقساطی یا با تخفیف اعلام نشده است.
هیجان سهامداران اینبار افتادن از آنسوی بام
به گفته یک کارشناس بازارسرمایه سبزپوشی و قرمز شدن بازار تحت تاثیر شرایط حاکم بر کشور حاصل میشود. به گزارش بورس نیوز، علی یوسفیان در خصوص ارزیابی بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به خبرهای این روزهای کشور و نوسانی که در بازار وجود دارد، روند نسبت به یک هفته اخیر بهبود پیدا کرده اما؛ باید منتظر واکنش سهام داران در روزهای آتی نیز بود. وی در ادامه بیان کرد: سیاست دامنه تغییرات ۲درصدی تاثیری بر مثبتشدن بازار نداشته و سبزپوش شدن و قرمزشدن بازار تحت شرایط و جو حاکم بر کشور حاصل میشود. این کارشناس بازارسرمایه افزود: دیروز نیز عدهای از اعلام خبر برخورد موشک پدافندی با هواپیمای مسافربری اثر منفی گرفته بودند؛ احتمال منفی شدن بازار با عرضه از سوی سهامداران تا آخر وقت وجود دارد و سهامداران همچنان هیجانی رفتار میکنند.
ایجاد تناسب و دوری از رفتارهای هیجانی بر بهبود بازار اثرگذار هست و رفتارهای پرنوسان اثر منفی بر بازار دارد. یوسفیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر سازمان تصمیمات معقولی اتخاذ کند شرایط بهتر میشود اما؛ عملکرد نامتناسب، نظم بازار را برهم میزند و آن را دچار افراط میکند، خبرها و رفتارهای معقول و اتخاذ تصمیم درست از سوی سازمان و سهامداران، بازار را مثبت میکند.
افزایش 3 برابری ضریب نفوذ بازار سرمایه
امروز مردم با مقوله سرمایهگذاری در بورس آشنا هستند و همین امر منجر به افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه از ۵ درصد (سال۹۵) به ۱۵ درصد (سال۹۸) شده است. برنامه استراتژیک بازار سرمایه این است که ضریب نفود را به 25 درصد برساند به این معنی که یک چهارم مردم ایران وارد بازار سرمایه شوند. به گزارش سنا، کیوان شیخی، مدیر اداره تالارهای مناطق شرکت بورس، با اشاره به کاهش جو هیجانی بازار سرمایه از روز گذشته، گفت: هم اینک عرضهکننده خاصی در بازار سهام نداریم و جو هیجانی فروکش کرده است. امروز بازار سرمایه با افزایش رو به رشد تقاضا و صفهای خرید همراه شد. شیخی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر، عرضهکننده خاصی در بازار سهام نداریم و صفهای خرید سهام به قوت خود باقی است. به ویژه سهام شرکتهای بنیادی که با اقبال خوبی مواجه شدهاند. مدیر اداره تالارهای مناطق شرکت بورس با تأکید بر لزوم دوری سهامداران از شایعات اظهار داشت: بحثهای سیاسی، شایعات و گمانهزنیها سرمایهگذاران را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث زیان سرمایهگذاران شتاب زده میشود؛ لذا اصول حرفهای سهامداری ایجاب میکند که به صورت منطقی در بازار سرمایه تحلیل و رفتار کرد.
شیخی در ادامه بیان داشت: سرمایهگذاران از ترس از دست دادن منابع مالی خود، در زمان انتشار اخبار سیاسی بدترین تصمیم را میگیرند که خروج از بازار سرمایه است، اما نباید فراموش کرد که ماندگاری و نگاه بلندمدت منتج به سوددهی میشود. در چند روز گذشته بازارهای امریکا و اروپا نیز شاهد نوسان در معاملات خود بودند. لذا، باید گفت هیجان در معاملات، یکی از فاکتورهای تمامی بازارهای سهام در دنیا است.