۱۳۹ مبتلا و ۱۹ فوتی کروناویروس در کشور
رییس روابط عمومی وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان و فوتشدگان کروناویروس در کشور را اعلام کرد.
جهانپور در بیان آخرین آمارهای کووید- ۱۹ در کشور گفت: بررسیهای انجامشده از روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه روی موارد مشکوک کووید- مشخص کرد که در این یک روز ۴۴ نفر ابتلای قطعیشان به کرونا، تایید شده است و ۴۴ مبتلای جدید هستند که از این تعداد ۱۵ نفر از استان قم، ۹ نفر استان گیلان، ۴ نفر در تهران، یک نفر استان مرکزی، ۳ نفر در خوزستان، ۲ نفر در سیستان و بلوچستان، یک نفر در استان کرمانشاه، یک نفر در اردبیل، یک نفر در مازندران، یک نفر در لرستان، دو نفر فارس، یک نفر استان سمنان، دو نفر کهگیلویه و بویراحمد و یک نفر هرمزگان هستند.
او همچنین گفت: از این ۴۴ نفر جدید چهار نفر فوت کردند و شمار جانباختگان به ۱۹ نفر افزایش یافت. جهانپور با اشاره به اینکه نمونههای آزمایشگاهی تاکنون در هفت آزمایشگاه مرجع بررسی میشد، افزود: تا پایان این هفته شمار آزمایشگاهها به ۱۵ میرسد و امیدواریم ظرف هفته آینده این تعداد به ۲۲ آزمایشگاه مرجع برای تشخیص کووید ۱۹ برسد تا پاسخگویی به مردم سریعتر صورت گیرد.
پوشش بیمهای آزمایش و درمان کرونا
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز در مورد پوشش بیمهای خدمات برای مبتلایان به کروناویروس توضیحاتی ارایه داد. طاهر موهبتی با اشاره به اینکه طبق اظهارات متخصصان کروناویروس دارای درمان خاصی نیست، گفت: البته برای تشخیص بیماری برخی آزمایشات از بیمار گرفته میشود که تمام این آزمایشات تحت پوشش بیمه است.
او افزود: از طرفی با توجه به اینکه سیستم تنفسی مبتلایان به کروناویروس آسیب دیده است معمولا اگر به تشخیص پزشک نیاز به دشتگاه تنفسی و بستری آنها در آیسییو باشد، این دست خدمات نیز دارای پوشش بیمهای هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه در حوزه درمان نیز بیشتر داروهای نگه دارنده برای این بیماران استفاده میشود، خاطرنشان کرد: این داروها در پروتکلهای دارویی ما قید شده است.
او با اشاره به قانون دوره انتظار ۱۰ روزه برای بیمهشدگان و حذف بیمه از روی تخت بیمارستان، گفت: برای صدور دفترچه مقرر بود تا ۱۰ روز دوره انتظار در نظر بگیریم؛ با توجه به اینکه برخی بیمه نشده بودند، در بخشنامهای به استانها اعلام کردیم که مبتلایان به کروناویروس را هم جزو بیماران اورژانسی حساب کرده و بیمه آنها بدون دوره انتظار آغاز شود.
موهبتی ادامه داد: همچنین پیش از این کسانی که برگهای دفترچه بیمهشان پیش از موعد مقرر به اتمام میرسید باید به اداره کل بیمه رفته و تاییدیه اخذ میکردند سپس با مراجعه به دفتر پیشخوان دولت مجددا دفترچه بیمه دریافت میکردند که این موضوع نیز با آغاز شیوع کروناویروس در کشور برای بیماران حذف شد و از این پس تنها با مراجعه به دفاتر پیشخوان و استعلامهای مورد نیاز دفترچه بیمه مجدد به متقاضی تحویل داده میشود.
او با اشاره به انجام عملیات استحقاق سنجی در بیمارستانها، به ایسنا گفت: ناظر ما باید بر بالین بیمار حاضر میشد و تاییدیهای برای بیمار صادر میکرد. اکنون اعلام کردهایم بستری بیمار مبتلا به کروناویروس تنها با کد HID کفایت میکند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در خاتمه سخنان خود بر لزوم اطلاعرسانی در خصوص نحوه انتقال و پیشگیری از بیماری، تاکید کرد: بهنظر میرسد فعالیتهای مقتضی از سوی بیمه سلامت صورت گرفته است البته در نظر داریم همزمان با فراهم شدن زیرساختها، اطلاعرسانی تلفنی از طریق سامانه ۱۶۶۶ را نیز دنبال کنیم.
ابلاغیه لغو مراسم تالارها برای کرونا
معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی پایتخت نیز تاکید کرد که باتوجه به احتمال شیوع ویروس کرونا تمامی تالارهای پذیرایی موظف به بازگرداندن مبلغ بیعانه برای موارد کنسلی مراسمها هستند.
نادر مرادی در این باره گفت: به دنبال احتمال شیوع ویروس کرونا و لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برخی افرادی که برای مراسمهای خود اقدام به رزرو تالار کرده بودند تصمیم به لغو این مراسم گرفتهاند که در این خصوص طی نامهای به اتاق اصناف ابلاغ شد که اتحادیه تالارداران موظف هستند کل مبلغ بیعانهای که برای رزرو دریافت کردهاند را بازگردانند. او تاکید کرد: مدیران تالارها برای فسخ قرارداد مجاز به دریافت هیچوجهی نیستند.