خبر

۱۳۹۹/۰۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۶۸۰۸

بورس املاک و مسکن راه‌اندازی می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در حال حاضر مجموع دارایی‌های دولت نزدیک به هفت هزار هزار میلیارد تومان است و برآورد اولیه ما این است که می‌توانیم ۲۰ درصد آن یعنی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان آن را واگذار کنیم. به گزارش ایلنا، فرهاد دژپسند در حاشیه نشست با بخش خصوصی در مورد تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی گفت: این جلسه برای این منظور بود تا از بخش خصوصی دعوت کنیم در بازار سرمایه حضور داشته باشند، تا هم تامین مالی صورت بگیرد و هم پاسخی برای سرمایه‌گذاران باشد. بنابراین بسیاری از بخش خصوصی برای حضور در این بازار اعلام آمادگی کردند. وی ادامه داد: علاوه بر بخش خصوصی جلسه‌ای با شرکت‌های بزرگ خواهیم داشت، دولت اعم از همه نهادهای عمومی دولتی برنامه وسیعی در این مورد دارد و مذاکراتی هم با شرکت‌هایی صورت گرفته که قابلیت بالایی جهت عرضه در بازار سرمایه دارند. وی در مورد عرضه اولین صندوق ‌ای.‌تی.‌اف گفت: امروز ثبت نام اولین صندوق شروع می‌شود و تلاش می‌کنیم در نیمه اول سال حداقل دو صندوق دیگر را عرضه کنیم. همچنین در حال آماده‌سازی برای واگذاری سه یا چهار شرکت بزرگ هستیم، بنابراین دولت برنامه وسیعی برای عرضه اولیه دارد. وی خاطرنشان کرد: کسانی که وارد بازار سرمایه می‌شوند حتما با مطالعه و مشاوره تصمیم بگیرند یعنی شتاب‌زده نباشد. عرضه‌های ما استمرار خواهد داشت و حمایت مقامات عالی را داریم، بنابراین نباید سرمایه‌گذاران سهام‌هایی که قبول ندارند را خریداری کنند. باید توجه داشت که در بازار سرمایه نمی‌توان ریسک را حذف کرد اما می‌توان با مطالعه و مشاوره آن را مدیریت کرد.

دژپسند در مورد آزادسازی سهام عدالت نیز گفت: وقتی مقام معظم رهبری آزادسازی آن را بر عهده شورای عالی بورس می‌گذارد نشان می‌دهد که این بازار در نظام اقتصادی کشور مطمئن است. اما باید تلاش کنیم حواشی آن را کاهش دهیم و ورود به آن نیازمند تدبیر و مشاوره است. وی در مورد ظرفیت واگذاری‌های دولت گفت: در حال حاضر مجموع دارایی‌های دولت نزدیک به هفت هزار هزار میلیارد تومان است و برآورد اولیه ما این است که می‌توانیم ۲۰ درصد آن یعنی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان آن را واگذار کنیم البته اگر ارزش آن را بروز کنیم حتما این عدد بزرگ‌تر می‌شود. به خصوص قرار است که بورس املاک و مسکن راه‌اندازی و املاک دولت را در آنجا عرضه کنیم.

مشارکت های جدید  در پذیرش شرکت‌ها در بورس

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد فراهم کردن زمینه پذیرش شرکت‌های خصوصی در بورس گفت: در این زمینه ۱۰۸ کارگزاری و ۱۰ شرکت تأمین سرمایه و نیز شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری مجوز‌دار می‌توانند در حوزه پذیرش شرکت‌ها کمک کنند. به گزارش فارس، دکتر حسن قالیباف اصل امروز در نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی در بورس با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد فراهم شدن زمینه حضور شرکت‌های خصوصی در بورس گفت: این وظیفه ماست که پیگیری پذیرش شرکت‌های خصوصی در بورس را انجام دهیم. در این زمینه ۱۰۸ کارگزاری بورسی مجوز مشاوره و پذیرش دارند. همچنین ۱۰ شرکت تأمین سرمایه و شرکت‌های مشاوره سرمایه‌گذاری در حوزه پذیرش سازمان بورس وجود دارند که می‌توانند به شرکت‌ها کمک کنند و راه‌حل‌های مختلف برای ورود شرکت‌های خصوصی به بورس و تبدیل به سهامی عام ارایه کنند. وی ادامه داد: شرکت‌هایی که در تابلوی اوراق بهادار پذیرفته می‌شوند شرکت‌های ممتازی هستند البته امکان معامله در تابلوهای دیگر هم وجود دارد و در آینده نزدیک تابلوی جدیدی در بورس تعریف می‌کنیم. در بازار سرمایه شرکت‌های مختلفی وجود دارند. راه‌حل این است که شرکت‌های تکنولوژی محور روی دارایی‌های فکری خود سرمایه‌گذاری و قیمت‌گذاری کنند. به عنوان مثال شرکت آسان پرداخت که یک ماهه در بورس پذیرفته شد، چون شرکت‌های تکنولوژی محور در کارشان منظم هستند و صورت‌های مالی آنها شفاف است. امروزه ارزش بازار آسان پرداخت در بورس ۸ هزار میلیارد تومان شده است. دکتر قالیباف اصل افزود: گرچه بحران کرونا آمد و برخی شرکت‌ها در بورس منفی شدند اما آنهایی که در تکنولوژی و فناوری پرداخت فعال بودند، قیمت سهامشان رشد کرد، همان‌گونه که در امریکا کل بازار بورس منفی بود اما سهام شرکت آمازون رشد کرد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به پذیرش شرکت‌ها در بورس نباید یک مرحله‌ای نگاه شود، بلکه این یک فرایند چند مرحله است. یک شرکت مشاوره‌ای می‌تواند زمینه پذیرش شرکت‌ها در بورس را فراهم کند. به عنوان مثال یک شرکت از طریق دو سه سهامدار عمده توانسته بود تعهدی از فروشنده بگیرد که این شرکت در بورس پذیرفته شود و با قیمت مورد نظر آنها سهام پذیرش شود. وی ادامه داد: گرچه نمی‌توان پروژه‌های شرکت‌ها را به مردم فروخت، چون کسی که سهام می‌خرد، می‌خواهد در آخر سال سود سهام بگیرد، اما می‌توان با سهامداران عمده از گزینه‌های دیگر مانند پذیرش در بورس استفاده کرد. دکتر قالیباف اصل این را هم گفت که شرکت‌ها قبل از اقدام به پذیرش در بورس باید کارهایی انجام دهند؛ از جمله اینکه امیدنامه شرکت و اطلاعات مالی خود را تهیه کنند و این وظیفه خود شرکت و مشاور سرمایه‌گذاری است که امیدنامه و اساسنامه را تهیه کند و اگر این موارد فراهم باشد، در هیات پذیرش وقت زیادی نمی‌گیرد.