در شهر
مجازات سنگین در انتظار رانندگان مزاحم زنان
علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری تهران درباره ایجاد مزاحمت برای یکی از مسافران توسط راننده خودروی تپسی و شکایت از راننده گفت: شرکت تپسی اعلام کرده فعالیت راننده را در سامانه خود معلق کرده و در حال رسیدگی به موضوع است. البته اینطور مسائل بسیار حساس است و باید بهطور دقیق به آن رسیدگی شود. او در گفتوگو با ایلنا، افزود: در نظام تاکسیرانی رسمی دستورالعمل بسیار سختگیرانهای برای رسیدگی به اینگونه موارد در هیاتهای انضباطی داریم که علاوه بر محکومیتهای قضایی، در صورت اثبات تخلف، منجر به اخراج متخلف از تاکسیرانی و لغو پروانه فعالیت او میشود. این قبیل موارد در آییننامه تخلفات تاکسیرانی در گروه تخلفات نوع یک (تخلفات پراهمیت) است و بدون هیچ اغماضی کسی که مرتکب چنین تخلفی شود، از ناوگان تاکسیرانی اخراج میشود و پروانه تاکسیرانی فرد باطل و دیگر اجازه ورود به ناوگان تاکسیرانی را نخواهد داشت.
اتصال ۲ ایستگاه آتشنشانی به سامانه هشدار سریع زلزله
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از برنامهریزی اتصال پایلوت دو ایستگاه آتش نشانی به سامانه هشدار سریع زلزله خبر داد. رضا کرمی محمدی در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: برای استفاده از سامانههای هشدار سریع زلزله اقدامات مختلفی انجام شده و چندین دستگاه شتاب نگار نیز خریداری و نصب شده است تا بتوانیم با استفاده از ظرفیت آنها به محض وقوع لرزههای روی گسلها و چند ثانیه قبل از رسیدن آن در محدوده شهر یکسری اقدامات نظیر قطع جریان گاز، باز شدن در ایستگاههای آتش نشانی، توقف قطارهای شهری و ... را انجام دهیم. وی با بیان اینکه این اقدام از افزایش خسارتهای ثانویه زلزله جلوگیری کرده و منجر به افزایش سرعت امدادرسانی نیز خواهد شد، گفـت: اگر تنها پنج ثانیه قبل از آنکه موج مخرب زلزله به محدوده شهر برسد بتوان در ایستگاههای آتشنشانی را باز کرد، آن وقت در صورت وقوع زلزله با قدرت تخریب، امکان خروج سریع خودروهای امدادی وجود خواهد داشت، اما در غیر این صورت احتمال اینکه در به دلیل فشار زلزله دچار تخریب شده و دیگر باز نشود، وجود خواهد داشت.
حواشی نصب تابلوی جدید میدان جمهوری اسلامی
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: با عدم درج واژه «اسلامی» در تابلوی میدان جمهوری اسلامی، ماجرایی تازه آغاز شده است. به گزارش ایسنا، علی اعطا با اشاره به موضوع عدم درج واژه «اسلامی »
در تابلوی میدان جمهوری اسلامی در چند توئیت نوشت: یک سال پیش، با طرح موضوع حذف کلمه شهید از تابلوی خیابانها، قریب به دو ماه شهرداری تهران زیر رگبار و آتش بود که در همین راستا و به پیشنهاد رییس کمیسیون نظارت و حقوقی و با حکم رییس شورا، رییس کمیته ویژه بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهدا، با عضویت ٥ عضو شورا و یک تیم کارشناسی شدم. ۱۰ آذرماه، در صحن علنی شورا، در حضور جمعی از مدیران ارشد شهرداری و همچنین سردار محمدرضا یزدی، فرمانده محترم سپاه محمد رسولالله گزارش کمیته را قرائت کردم که در بررسیهای کمیته ویژه، به پنج پرسش پاسخ داده شد؛ در زمان طرح موضوع فقدان واژه مقدس شهید در برخی معابر شهر تهران (شهریور ۹۸)، چه تعداد معبر به تفکیک مناطق ۲۲ گانه، و در کل شهر تهران چنین مسالهای داشته اند؟ علل و عوامل موثر بر فقدان واژه شهید در برخی معابر چه بوده است؟ آیا سوء نیت، تعمد یا اهمال در کار بوده است؟ آیا حذف واژه شهید، در دوره فعلی مدیریت شهری صورت پذیرفته است؟ برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه، چه باید کرد؟ در بررسیهای کمیته ویژه مشخص شد ٨.١ درصد از معابر تهران، حداقل یک تابلوی مسالهدار داشتهاند که در این راستا سه عامل شناسایی شد و بیشترین درصد مربوط به عامل فرسودگی در طی ١٨ سال با ٥.٩ درصد، دومین عامل عدم درج توسط پیمانکار با ٢ درصد و سوم، عامل تخریب (عمدی یا غیرعمدی) با ٠.٢ درصد بوده است. توجه کنیم این ٨.١ درصد، نه درصد تابلوهای مساله دار، بلکه درصد معابری است که حداقل یک تابلوی مسالهدار در آنها مشاهده شده است. یعنی درصد تابلوهای مساله دار، کمتر از میزان تصور و تبلیغات رسانهای بوده است! نکته مهم دیگر اینکه، مجموع اشکالات، ماحصل یک دوره هجده ساله بود . متاسفانه در آن دو سه ماه، این اتفاق، سناریویی شهید زدایی و توطئه خوانده شد! اما خوشبختانه بعد از ارایه گزارش که بهطور وسیع در رسانهها منتشر شد، موضوع خاتمه یافت و دیگر کسی از توطئه و سناریوی شهیدزدایی در شهرداری تهران سخن نگفت. این در حالی است که سردار یزدی فرمانده محترم سپاه محمدرسولالله تهران بعد از همان جلسه در جمع رسانهها گفت: گزارش سخنگوی شورای شهر تهران، گزارش خوب و جامعی بود و از ابتدا معلوم بود که شهرداری و مدیریت شهری به دنبال حذف واژه شهید نبودند. اکنون؛ حذف کلمه «اسلامی » از تابلوی میدان جمهوری اسلامی، حداقل برای من که مسوولیت بررسی موضوع مشابهی در مقیاس وسیع را برعهده داشته ام؛ به نظرم سهوی و ناشی از کم توجهی است. حتما موضوع باید پیگیری شود. اینجانب به عنوان رییس کمیته ویژه در آن مقطع، در یک سال اخیر همچنان پیگیر اقدامات شهرداری در جلوگیری از اقدامات مشابه حذف نام شهدا بوده ام؛ اما اینکه یک اقدام سهوی و یک خطا را که با تذکر قابل رفع است، چرا باید در دهه اول محرم با تبلیغاتی غیرهمدلانه و تخریبی، موجب جریحهدار کردن احساسات پاک مردم کنیم، جای سوال دارد؟