چشمانداز مبهم فعالیت شرکتهای فناوری
با وجود افزایش درآمد پنج شرکت اپل، آلفابت، فیسبوک، آمازون و توییتر در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ میلادی، اما چشمانداز فعالیت آنها در آینده مبهم است. به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، پنج شرکت بزرگ فناوری گزارشی از رشد قدرتمند درآمدها و آینده مبهم خود را ارایه کردند. این در حالی است که آنها سعی دارند با رکود اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا در سراسر جهان مقابله کنند. هرچند درآمد آمازون، آلفابت (شرکت مادر گوگل)، فیسبوک، اپل و توییتر از پیشبینیهای تحلیلگران بیشتر است، اما چشمانداز تاریک و عوامل عدم قطعیت دیگر در بازار سبب شده ارزش سهام همه شرکتها غیر آلفابت کاهش یابد.
سودآوری اپل کاهش یافته است
در پایان سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی، فروش آخرین مدل آیفون مانند سالهای گذشته رشد نکرد. با این وجود درآمد اپل در بازه جولای تا سپتامبر اندکی رشد کرد اما سودآوری شرکت کاهش یافته است. مشکلات تولید از تعطیلی کارخانهها به دلیل شیوع ویروس کرونا تا تاخیر در رونمایی از آیفون ۱۲ دلیل این موضوع هستند. البته تحلیلگران معتقدند در بازه اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۰ میلادی درآمد شرکت رشد میکند. درآمد اپل از ۶۳.۶ میلیارد دلار در سه ماهه دوم به ۶۴.۷ میلیارد دلار اعلام شده که بالاتر از تخمین ۶۳.۶ میلیارد دلار کارشناسان است. اما سودآوری آن در سه ماهه سوم سال با ۷ درصد کاهش نسبت به همین بازه در سال گذشته، ۱۲.۷ میلیارد دلار اعلام شده است. با وجود این، نگرانیهای کارشناسان از عدم قطعیت در آینده و احتمال کاهش فروش آیفون در چین، سبب شد ارزش سهام اپل در بورس، ۵ درصد کاهش یابد.
رشد اقتصادی قدرتمند آلفابت
آلفابت، شرکت مادر گوگل طی تابستان رشد اقتصادی قدرتمندی را تجربه کرده است. درآمد این شرکت در سه ماهه سوم سال جاری میلادی ۱۴ درصد نسبت به همین بازه از سال گذشته رشد کرد و به ۴۶.۲ میلیارد دلار رسید. سودآوری آلفابت نیز با رشد ۵۹ درصدی، ۱۱.۲ میلیارد دلار اعلام شده است. هر دو این آمار بسیار بالاتر از تخمینهای کارشناسان بودهاند. انتشار آمار امیدوارکننده سبب شد، ارزش سهام آلفابت در بورس بیش از ۷ درصد رشد کند.
کاهش نیم درصدی
ارزش سهام فیسبوک
هرچند سودآوری و درآمد این شبکه اجتماعی در سه ماهه سوم سال افزایش یافته اما چشمانداز این شرکت در سال ۲۰۲۱ میلادی با عدم قطعیت زیادی روبهرو است. طبق آمار موجود در بازه جولای تا سپتامبر (سه ماهه سوم ۲۰۲۰) درآمد این شرکت نسبت به سال گذشته در همین بازه ۲۲ درصد رشد کرد و به ۲۱.۲۲ میلیارد دلار رسید که بسیار بالاتر از تخمین ۱۹.۸ میلیارد دلاری کارشناسان است. سودآوری شرکت در این بازه ۷.۸۵ میلیارد دلار اعلام شده که ۲۹ درصد نسبت به آمار سال گذشته رشد داشته است. ارزش سهام فیسبوک پس از انتشار این اخبار حدود نیم درصد کاهش یافت.
کاهش 2 درصدی ارزش سهام آمازون
موج همهگیری کرونا، تعطیل شدن برخی فروشگاهها و محدودیتهای موجود برای خرید حضوری، باعث شده است که تقاضا برای خرید آنلاین افزایش پیدا کند. این خردهفروشی آنلاین همچنان از روند خرید اینترنتی طی همهگیری ویروس کرونا سود میبرد. آمازون اعلام کرد عایدی خالص شرکت در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ میلادی به ۶.۳ میلیارد دلار رسیده که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، سه برابر شده است. درآمد آمازون نیز با ۳۷ درصد رشد به ۹۶.۱ میلیارد دلار رسیده که بالاتر از تخمین کارشناسان است. همچنین این شرکت پیشبینی میکند میزان فروش در پلتفرمش از ۱۱۲ به ۱۲۱ میلیارد دلار برسد که حدود ۲۸ تا ۲۹ درصد بالاتر از میزان فروش در سال گذشته میلادی است. اما پس از اعلام این خبر، ارزش سهام آمازون حدود ۲ درصد کاهش یافت که به گفته کارشناسان دلیل احتمالی آن پیشبینی کاهش عایدی عملیاتی شرکت است.
رشد تقاضا برای تبلیغات در توییتر
درآمد این شبکه اجتماعی در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ میلادی بسیار قدرتمندتر از تصورات کارشناسان بود که دلیل آن رشد تقاضا برای تبلیغات اعلام شده است. سودآوری این شرکت در بازه جولای تا سپتامبر ۲۸.۶۶ میلیون دلار اعلام شده که ۲۲ درصد کمتر از شاخص مذکور در همین بازه از سال گذشته میلادی است. دلیل این امر افزایش هزینههای مربوط به کووید۱۹ اعلام شده است. اما درآمد توییتر در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به ۹۳۶.۲ میلیون دلار رسید که ۱۴ درصد نسبت به شاخص ۸۲۳.۷ میلیون دلاری آن در سال گذشته بیشتر است. ارزش سهام این شبکه اجتماعی نیز پس از انتشار آمار ۱۱.۶ درصد کاهش یافت.