اخبار

۱۳۹۹/۱۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۲۳۶

وزارت صمت به‌دنبال آزادسازی قیمت‌ها نیست

ایلنا| سهیل معمارباشی، مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت، در مورد آخرین وضعیت قیمت‌گذاری خودرو اظهار داشت: قیمت‌گذاری خودرو همچنان در دست شورای رقابت است. وزارت صمت نیز به دنبال آزادسازی قیمت خودرو نیست، بلکه یک بسته جهش تولید داریم که در آن قیمت برخی از خودروها براساس ضوابط هیات تعیین و تثبیت قیمت‌های سازمان حمایت در اختیار هیات مدیره خودروسازان قرار می‌گیرد. این مورد نیز در مورد خودروهای کم تیراژ بود، در مورد خودروهای پرتیراژ همچنان قیمت‌گذاری وجود داشته تا آحاد جامعه چندان از افزایش قیمت‌ها متاثر نشوند. وی افزود: تا جایی که من در جلسات کمیسیون صنایع مجلس حضور داشتم، اطلاع دارم که طرح ساماندهی بازار خودرو که در آن خودرو در بورس عرضه می‌شود نیز در دست بررسی است. نمایندگان مجلس نیز به دنبال این هستند که با اصلاحاتی که در طرح خود دارند بتوانند به ساماندهی بازار خودرو کمک کنند، البته من اطلاعی از تصویب این طرح در کمیسیون ندارم. معمارباشی در مورد خودروسازان بخش خصوصی گفت: برای خارج کردن بازار خودرو از انحصار تمرکز بیشتر بر فعالسازی واحدهای بخش خصوصی است. از ظرفیت خودروسازان بخش خصوصی به خاطر عواملی مانند تحریم‌ها و غیره استفاده نمی‌شد اما برنامه جهش تولیدی برای این خودروسازان تهیه شده و امیدواریم از سال آینده این شرکت‌ها با قدرت بیشتری وارد عرصه تولید خودرو شوند. وی افزود: با توجه به اینکه این شرکت‌ها با همکاری شرکت‌های خارجی خودرو تولید می‌کنند مطمئنا افزایش عرضه خودرو توسط این شرکت‌ها در مسائلی مثل کیفیت و قیمت در سایر خودروسازان نیز تاثیر می‌گذارد. این مقام مسوول خاطرنشان کرد: بنابراین یک طرح توسط مجلس پیگیری می‌شود که نیاز به مصوبه مجلس دارد تا تبدیل به قانون و اجرا شود و یک طرح دیگر نیز توسط سازمان گسترش در وزارت صمت دنبال می‌شود. اما هدف نهایی این طرح‌ها بازگشت آرامش به بازار خودرو است تا مصرف‌کننده منتفع شود. ما امیدواریم در نهایت طرحی که نفع بیشتری برای مصرف‌کننده داشته و همچنین تولیدکنندگان را از وضعیت زیان‌دهی خارج کند، به تصویب رسیده و اجرایی شود. معمارباشی افزود: در مجموع بحث آزادسازی قیمت خودرو به هیچ‌وجه مطرح نیست. آزادسازی به این معنا است که با توجه به قیمت حاشیه بازار قیمت مشخص شود، موضوعی که مطرح است اینکه بر اساس ضوابط، قیمت‌گذاری چند خودروی کم‌تیراژ در اختیار هیات مدیره خودروسازان قرار گیرد.

به دنبال منطقه‌ای کردن  تنظیم بازار هستیم

شاتا|قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در نشست ویدئوکنفرانسی با روسای سازمان‌های صمت استانی اعلام کرد که به دنبال منطقه‌ای کردن تنظیم بازار برای تصمیم‌گیری در این حوزه با در نظر گرفتن ویژگی‌ها و شاخص‌های خاص هر استان و منطقه هستیم. محمدصادق مفتح در این نشست، با بیان این مطلب، افزود: روسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت در واقع وزرای صنعت، معدن و تجارت در استان‌های متبوع خود هستند و کار تنظیم بازار را با لحاظ نمودن پارامترها، شرایط و شاخص‌های خاص استان خود باید انجام دهند. وی با بیان اینکه منطقه‌ای کردن تنظیم بازار در واقع باعث سلب مسوولیت روسای سازمان‌های صمت استانی در تنظیم بازار استان‌های خود نخواهد شد، تصریح کرد: منطقه‌ای کردن در واقع تشکیل مجمع تصمیم‌گیری کوچک‌تر برای عملیاتی کردن تصمیم‌ها با توجه به شرایط خاص استان‌های درون یک منطقه است. وی اضافه کرد: در معاونت بازرگانی داخلی ۶ منطقه شکل گرفته است و می‌خواهیم که یک تصمیم واحد را در راستای سیاست‌های معاونت بازرگانی داخلی به صورت متمرکز اجرا نماییم. مفتح همچنین یادآوری کرد: این تغییر ساختار در حوزه تنظیم بازار در واقع قبلاً نیز در وزارت بازرگانی تجربه شده است و نوعی نگاه به شرایط خاص هر منطقه در این تصمیم‌گیری لحاظ می‌شود. وی گفت: هر منطقه و استان کشورمان شرایط خاص و ویژگی‌های درآمدی و توسعه‌ای دارد، ضمن اینکه پارامترهایی از جمله مرزنشینی و همجواری نیز بر این شاخص‌ها افزوده می‌شود.

جدیدترین قیمت  «گوشت، مرغ و میوه»

ایسنا| براساس نرخنامه محصولات پروتئینی هر کیلوگرم ران تازه گوساله ۱۲۱ هزار تومان، سردست تازه گوساله ۱۱۹ هزار تومان، گوشت مخلوط یا لُخم گوساله ۱۱۰ تومان، گوشت چرخ‌کرده مخلوط ۹۸ هزار تومان، ران تازه گوسفندی ۱۳۵ تومان، سردست تازه گوسفندی ۱۱۶ تومان، کف‌دست تازه گوسفندی ۱۲۹ هزار تومان، لاشه کامل یا شقه گوسفندی ۱۱۲ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلو انار در میادین میوه و تر بار  ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان، انگور ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان، پرتقال تامسون جنوب ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان، پرتقال تامسون شمال ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان، پرتقال توسرخ ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان، بِه ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان، سیب زرد ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، سیب قرمز ۸۹۰۰ تومان، کیوی ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان، گریپ فُروت ۷۳۰۰ تومان است. هر کیلوگرم گلابی نیز ۱۷ هزار تومان، لیموترش ۱۶هزار و ۸۰۰ تومان، لیمو شیرین ۱۴هزار و ۲۰۰ تومان، نارنج ۴۵۰۰ تومان، نارنگی بندری ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان، نارنگی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان، نارنگی شمال و جنوب ۱۳ هزار تومان، نارنگی تانجیلا ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان، انواع دیگر نارنگی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و هندوانه نیز ۴۲۰۰ تومان فروخته می‌شود.