اخبار
شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
رییس کل بیمه مرکزی از امکان انتقال تخفیف بیمه نامه شخص ثالث خودروها تا سقف ۷۰ درصد خبر داد.
غلامرضا سلیمانی امیری در خصوص قانون انتقال تخفیف بیمه ثالث خودرو افزود: طبق قانونی که در سال 95 با 16 آیین نامه اجرایی تهیه و در سال 97 تصویب شد همه شرکتهای بیمهای موظف به اجرای این قانون شدند اما برخی از اجرای آن سرباز زدند.در خصوص انتقال تخفیف بیمه ثالث خودرو، قانون میگوید اگر فردی صاحب خودرو باشد و به دلیل رانندگی خوب مشمول تخفیف تا 70 درصد شود میتواند در زمان فروش خودرو این حجم تخفیف را به خودرویی دیگر به نام خود یا اعضای خانواده خود انتقال دهد. سلیمانی امیری تصریح کرد: آن دسته از شرکتهای بیمهای که این قانون را اجرا نکرده تخلف کردهاند و اگر مشکل دسترسی وجود دارد با پیگیری ما، مشکلات دسترسی به سامانه این شرکتها رفع خواهد شد زیرا سامانه اجرای این قانون آماده شده و مشکلی ندارد. او با بیان اینکه تخفیف بیمه نامه شخص ثالث بر روی پلاک خودروها اعمال خواهد شد افزود: استفاده از این تخفیف محدودیت زمانی ندارد و منقضی نخواهد شد. حتی اگر نیروی انتظامی اقدام به ابطال پلاک خودرو نماید، تخفیف آن در پرونده مالکیت صاحب پلاک ثبت میگردد. چنانچه دارنده پلاک خودرویی که دارای تخفیف پلاک خودرو است اقدام به فروش خودرو نماید فرد خریدار از تخفیف بیمه نامه خودرو بهره مند نمیشود و این تخفیف برای صاحب پلاک محفوظ میماند. او با بیان اینکه همه شرکتهای بیمهای موظفند تخفیف بیمهای سایر شرکتهای بیمهای را نیز محاسبه و قبول نمایند ادامه داد: اگر شرکت بیمهای، در زمان صدور بیمه نامه شخص ثالث، تخفیف بیمه را به بهانه اینکه شرکت دیگری صادرکننده بیمه نامه قبلی بود نپذیرد و محاسبه نکند دچار تخلف شده است زیرا تخفیف بیمه نامه شخص ثالث علاوه بر ثبت در شرکت بیمهکننده در شرکت بیمه مرکزی هم ثبت میشود و هر فرد میتواند با مراجعه به واحد استعلام بیمه مرکزی از میزان تخفیف پلاک خود مطلع شود. رییس کل بیمه مرکزی در خصوص سوخت شدن 5 درصد تخفیف سالانه بیمه نامه شخص ثالث گفت: در بیمه مرکزی تمهیداتی صورت گرفته تا شرکتهای بیمهای نتوانند 5 درصد تخفیف سالانه شخص ثالث را سوخت کنند. خوشبختانه سیستم استعلام سنهاب بیمه مرکزی در خصوص ثبت اطلاعات و عملکرد جزو بهترین سیستمهای کشور محسوب میشود. علاوه بر آن، افرادی که تا به حال از حیث سوخت تخفیف 5 درصد سالانه خود متضرر شدهاند میتوانند به واحد بازرسی و پیگیری بیمه مرکزی مراجعه نمایند. انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو در شرایطی امکان پذیر است که خودروی بعدی فرد هم نوع خودرو قبلی باشد مثلا؛ اگر خودرو قبلی پراید بود میتواند تخفیف خودرو را به خودروی سواری دیگر انتقال دهد و امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث خودروی سواری به خودروی کامیون و تریلی و برعکس وجود ندارد. او در پاسخ به سوال برخی شرکتهای بیمهای در خصوص ثبت نشدن برخی گواهینامهها و کارتهای ملی در سامانه ثبت بیمهای گفت: ثبت جنسیت، تصویر گواهینامه و کارت ملی راننده در سیستم ثبت بیمهای صرفاً برای شفافیت موضوع است و ارتباطی با پرداخت خسارات خودرو ندارد زیراخسارات بیمهای به خودرو تعلق میگیرد نه راننده، در ضمن ثبت نشدن برخی اطلاعات ممکن است به دلیل بروز مشکلات اینترنتی و سامانهای باشد که با صرف اندکی وقت و تأمل و تأخیر این مشکل هم رفع میشود.
تمهیدات بانک مرکزی برای مقابله با شیوع کرونا ۱۴۰۰
تمهیدات ویژه بانک مرکزی که پیش از این با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب بانکها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شبکه بانکی ابلاغ شده بود، در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد. بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی تاکید کرد: با توجه به شرایط خاص بهداشتی کشور و نیز در راستای مدیریت، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، به منظور تسهیل استفاده هموطنان از درگاههای غیرحضوری و کاهش مراجعات حضوری مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز، موارد مقرر در بخشنامه 29 آبان 1399، در سال آتی (1400) نیز در دستور کار قرار گیرد. بر این اساس تمهیدات ویژه بانک مرکزی با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب بانکها در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شرح زیر است: سقف انتقال وجه کارت به کارت شتابی و درون بانکی از مبدا هر کارت به 100 میلیون ریال در هر روز افزایش مییابد. ذکر این نکته ضروری است که میزان کارمزد انتقال وجه بیش از 30 میلیون ریال به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد. سقف مجاز انتقال وجه کارت به کارت از طریق پرداختسازها از 10 میلیون ریال به 30 میلیون ریال با حصول اطمینان از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیمکارت انجامدهنده تراکنش قابل افزایش است. با توجه به خطرات ناشی از سوءاستفادههای احتمالی در صورت عدم اعمال کنترل فوق، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست. ذکر این نکته ضروری است که در صورت پیوستن بانکها و پرداختسازها به هاب فناوران مالی این سقف میتواند تا مبلغ 50 میلیون ریال افزایش یابد.
امکان تمدید تاریخ انقضای کارتهای بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری مشتری تا پایان سال 1400 و به مدت یک سال بلامانع است. همچنین ضروری است اقدامات لازم برای احراز هویت غیر حضوری و اطلاعرسانی به مشتریان صورت گیرد. سقف صدور کارت هدیه تا اطلاع ثانوی و به صورت موقت به 20 میلیون ریال افزایش یابد. ضروری است فرآیندهای افتتاح حساب و دریافت تسهیلات در راستای کاهش زمان حضور مشتریان در شعب اصلاح شود و مشتریان بتوانند تمام اقدامات لازم نظیر تکمیل فرمها را به صورت غیرحضوری انجام دهند و پس از مراجعه حضوری صرفاً برای احراز هویت و با صرف حداقل زمان در کوتاهترین زمان ممکن امور مربوط به انجام رسد.