رویداد
تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی مشروط به تشکیل کارگروه نظارتی
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مجلس به شرط تشکیل کار گروه نظارت بر ارز ترجیحی با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقت کرد گفت: در این کارگروه ریاست سازمان برنامه و بودجه، وزیر صمت، وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی حضور دارند. محمدرضا پورابراهیمی درباره ساز وکار نظارت بر تخصیص ارز 4200 تومانی افزود: ما در ابتدا در لایحه دولت درباره تخصیص ارز 4200 تومانی بهدلیل اینکه نتوانسته بود به هدف خود در دسترسی مردم به کالاهای اساسی با نرخهای ترجیحی برسد با این موضوع مخالفت کردیم، اما با پیگیریها و اسرار دولت، کمیسیون تلفیق و مجلس به توافق رسیدند که ارز 4200 باقی بماند. برای اینکه نظارت بیشتری بر قیمت کالاهای اساسی که با نرخ ارز ترجیحی منابع آن تامین میشود و مردم بتوانند از این کالاها با نرخهای قابل قبولی استفاده کنند مقرر شد کار گروهی با مسوولیت دولت تشکیل شود. در این کارگروه ریاست سازمان برنامه و بودجه، وزیر صمت، وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی حضور دارند البته به تناسب موضوعات در بخش دارو هم وزیر بهداشت و همچنین در بخش کشاورزی و دامی وزیر جهاد کشاورزی حضور خواهد داشت. در مصوبه مجلس این کمیته تخصصی با هدف نظارت، عملیات تخصیص، توزیع و تامین کالاهای اساسی در کشور تشکیل شد که بهصورت مشترک باید پاسخگوی مجلس باشند و گزارش عملکرد را بهطور مستمر به کمیسیون برنامه و بودجه و سایرکمیسیونهای تخصصی ارایه کنند. پورابراهیمی با اشاره به اینکه در خصوص دارو هم تمهیدات لازم اتخاذ شده است تصریح کرد: درباره سایر اقلام کالاهای اساسی نیازمند ساختار جدید بودیم که امیدواریم با این ساختار جدید و تعهدات دستگاه مربوطه در این فرآیند بتوانیم شرایط تامین کالا و قیمتهای قابل قبول برای مردم براساس نرخ ترجیحی داشته باشیم.
پرداخت آنلاین خسارت خودرو در صنعت بیمه
طبق اعلام یکی از پلتفرمهای خدمات بیمه، از این پس مردم میتوانند خسارتهای مربوط به خودرو را به صورت آنلاین دریافت کنند.بیشترین میزان عدم رضایت مردم از بیمه، مربوط به فرآیند پرداخت خسارت است. علاوه بر آن، شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن موجهای جدید این بیماری، بسیاری از شرکتها را بر آن داشت تا خدمات خود را به صورت آنلاین عرضه کنند تا به شیوع بیماری دامن نزنند. بیمیتویکی از پلتفرمهای خدمات بیمهای کشور است که پرداخت آنلاین خسارت بیمه را ارائه داده است و در حال حاضر به دلیل اهمیت و محبوبیت بیشتر بیمههای مربوط به خودرو، فقط برای بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث ارایه میشود. تیم لطیف رییس هیاتمدیره بیمیتو امروز در نشست خبری که به صورت آنلاین با حضور ارس اناری عضو هیاتمدیره و حامد ولی پوری مدیرعامل این مجموعه برگزار شد، با بیان اینکه ما با بیمه مرکزی تعامل خوبی داریم، ضمن اینکه دارای این نماد هستیم و از وزارت ارشاد نیز مجوز رسمی داریم، اظهار کرد: با وجود مشکلات متفاوتی که در زمینه دریافت خسارت وجود دارد، شرکتهای بیمه تصمیم جدی برای رفع این مشکلات نگرفتند و تنها راهحل نسبی که ارایه شد، پرداخت خسارت سیار توسط برخی از شرکتهای بیمه است. به همین منظور پس از مشاهده و ارزیابی مشکلات موجود، بیمیتو به عنوان یکی از اولین پلتفرمهای استعلام و خرید آنلاین بیمه در ایران، به تازگی بخشی تحت عنوان «پرداخت آنلاین خسارت» برای بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث به سایت خود اضافه کرد. حامد ولی پوری مدیرعامل بیمیتو گفت: در این خدمت جدید، افرادی که بیمه بدنه یا شخص ثالث خود را از بیمیتو خریداری کردهاند، در زمان خسارت چه مقصر باشند چه زیاندیده، میتوانند به سایت بیمیتو بخش «پرداخت آنلاین خسارت» مراجعه کنند و با ثبت درخواست، روند دریافت خسارت خود را به کارشناسان بیمیتو واگذار کنند. کارشناسان بخش خسارت بیمیتو، پس از تایید درخواست، دریافت مدارک لازم و ارزیابی خسارت، مراحل دریافت خسارت از شرکت بیمه را به جای بیمهگذاریا زیاندیده طی میکنند و در نهایت مبلغ نهایی خسارت به شماره حساب فرد زیاندیده واریز میشود.
صنعت نقره کشور گرفتار ناهماهنگی وزارت صمت و بانک مرکزی
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در ۱۰ماهه امسال حدود ۲۴۰۰ کیلوگرم نقره قاچاق کشف شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ رشد بیش از ۱۲ برابری داشته است. حمیدرضا دهقانی نیا افزود: در10 ماهه سال 98 هم حدود 194 کیلوگرم نقره قاچاق کشف کردیم که این رقم در مدت مشابه امسال به 2400 کیلوگرم رسیده است . افزایش حجم کشفیات امسال به دلیل تشدید اقدامات مقابلهای ستاد در سال 99 بوده است. وی با بیان اینکه قاچاق؛ هشداردهنده نادرست بودن سیاستهای اقتصادی است اضافه کرد: تلاش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ حل اساسی مشکل قاچاق و تسهیل واردات مواد اولیه مصنوعات نقره است و انتظار داریم مسوولان در این زمینه همکاری کنند. شناسنامه مصنوعات طلا استخراج و زیرساخت آن در وزارت صمت آماده شده است، اما بانک مرکزی به عنوان دبیر کارگروه ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای شناسنامهدار کردن مسکوکات طلا همکاری نکرده است. حدود چهار سال پیش وزارت صمت طرحی را در این زمینه ارایه کرد، اما بانک مرکزی با آن مخالف بود و اعلام کرد خودش طرحی را ارایه میدهد که ارایه آن طرح را نیز مشروط به سراسری شدن ارایه فاکتور الکترونیک کرده و هنوز این طرح را ارایه نکرده است.